Bitcoinprijs doorbreekt de grens van USD 40.000 – redenen voor de hausse van BTC

Bitcoin (BTC) handelde in de vroege ochtend voor het eerst sinds april 2022 boven de 40.000 USD. Er zijn redenen voor de droomstart van de kerstperiode. Gaat de prijscurve van Bitcoin nu een aanhoudende spurt in?

Iedereen die deze maandagochtend naar de prijscurve van Bitcoin (BTC) kijkt, zou verbaasd kunnen zijn. In de loop van de nacht werd de psychologisch belangrijke grens van USD 40.000 bijna in het voorbijgaan overschreden en Bitcoin test nu al tijdelijk de volgende horde bij USD 42.000. BTC handelt daarmee op niveaus die voor het laatst werden gezien in april 2022, voordat de crash van het Terra ecosysteem een blijvende verslechtering van het sentiment op de cryptomarkten veroorzaakte. Bitcoin, de moeder van alle cryptocurrencies, lijkt dus zijn oude kracht terug te winnen en analisten hebben argumenten in zijn voordeel:

– Mogelijke Bitcoin ETF’s brengen de markten sinds oktober in beweging. Experts van Bloomberg voorspellen bijvoorbeeld een waarschijnlijkheid van 90 procent op goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen 10 januari. Optimisten prijzen Bitcoin ETF’s en de verwachte instroom van kapitaal in BTC al in.

– Een data-analyse door Coinshare laat zien dat er de afgelopen tien weken meer kapitaal in de cryptomarkten is gepompt, waarbij Bitcoin het leeuwendeel ontvangt. Het is ook opvallend dat institutionele beleggers Bitcoin aan het herontdekken zijn.

– De aanhoudende opwaartse trend in Bitcoin dwingt speculanten die hebben ingezet op dalende prijzen om hun posities te liquideren. Dit staat bekend als een “short squeeze” en legt de basis voor stabiele koersdoelen.

– De halvering van de Bitcoin die gepland staat voor april 2024 zorgt ook voor een positieve stemming op basis van historische ervaring. Daarnaast wijzen details zoals de verkiezing van de Bitcoin-vriendelijke Javier Milei als president van Argentinië op het toenemende belang van BTC.

In het kielzog van Bitcoin heeft ook Ethereum (ETH) een sprong voorwaarts gemaakt en wordt momenteel verhandeld tegen meer dan USD 2.200.

Conclusie: Bitcoin is sterk – zal de rally aanhouden?

Voorzichtige stemmen herinneren ons aan de hoge volatiliteit in de prijscurves van Bitcoin en dergelijke, wat ook een negatieve impact kan hebben. Maar als je de prominente analist Markus Thielen aan zijn woord houdt, die begin november een “kerstrally” voor Bitcoin voorspelde, is er nog steeds ruimte voor verbetering. Thielen berekende dat Bitcoin elk jaar gemiddeld 23 procent wint in november en december. Als hij gelijk heeft, ligt de grens van USD 45.000 voor Bitcoin tegen het einde van het jaar nog steeds binnen bereik. Op dit moment heerst er een bullish stemming op de cryptomarkten en Bitcoin is de drijvende kracht.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*