Binance Bespreking en Handleiding

Last Update: 
27th April 2024

Wie cryptocurrencies wil verhandelen, moet dat doen op cryptobeurzen of zogeheten Exchanges. De grootste crypto exchange wereldwijd is Binance. Wij laten je zien hoe je Binance kunt gebruiken en waar je op moet letten. Daarnaast krijgt u ons ervaringsverslag. Met onze Binance link kunt u ook levenslang 10% op de fees besparen.

Het Binance-platform is de afgelopen jaren zeer complex geworden. Naast het eenvoudig kopen en verkopen van cryptocurrencies, kun je er nu ook cryptocurrencies beleggen en er rente mee verdienen. Onze tutorial over Binance is daarom zeer uitgebreid geworden om echt alles te behandelen wat belangrijk is. 

Exchange

Rating

Features

Link

Als je het handelsvolume van de afzonderlijke cryptobeurzen bekijkt, zie je al snel dat verreweg het grootste handelsvolume te vinden is bij Binance. Hoewel de cryptobeurs pas sinds 2017 bestaat, is het al snel de marktleider geworden. Dit is waarschijnlijk niet in de laatste plaats te danken aan het feit dat je meer dan 200 verschillende cryptocurrencies op Binance kunt verhandelen. Deze omvatten Bitcoin, IOTA, Ethereum, Ripple (XRP), EOS, Cardano (ADA) en nog veel meer. Ondertussen maakt Binance ook stortingen en opnames in euro’s mogelijk en de handel in futures (derivaten) met een hefboom van 1x125x.

 

Dat Binance zo succesvol is, is vooral te danken aan het feit dat Binance technisch zeer goed gepositioneerd is, er veel munten op Binance te vinden zijn en het platform zeer betrouwbaar is. Het Binance platform werd in eerste instantie gefinancierd door middel van een ICO, waarbij beleggers BNB tokens konden kopen. Hoewel Binance in het begin in Azië gevestigd was, zijn ze nu over de hele wereld verspreid en werken er ook Duitsers bij Binance.

 

Wie op Binance wil handelen, kan dat doen tegen andere cryptocurrencies of zelfs fiat currencies zoals de euro.

Table of Contents

  1. 1. Aanmelden op Binance.
  2.  
  1. 2. Verificatie is sinds kort vereist voor iedere nieuwe gebruiker.
  2.  
  1. 3. Stuur geld naar de beurs om te handelen met.
  2.  
  3. 4. Nu kunt u beginnen met handelen.

Video: Hoe Binance te gebruiken

Voor en tegen Binance

Binance Bespreking

In principe hebben we in het verleden veel positieve ervaringen met Binance gehad. We krijgen ook veel feedback van gebruikers over Binance via onze website en ons Youtube-kanaal. Echt negatieve berichten van gebruikers hebben we de afgelopen jaren nog nooit gehoord. In die tijd hebben we waarschijnlijk duizenden e-mails en commentaren over Binance ontvangen en gelezen. Als er al kritiek was, dan was dat vooral omdat het platform inmiddels zeer uitgebreid is. Dit zorgt ervoor dat het voor beginners niet altijd makkelijk is om het platform te begrijpen. De video’s in deze post kunnen je echter helpen om snel met Binance aan de slag te gaan. 

 

Als je kijkt naar het crypto-ecosysteem op dit moment, is er geen platform dat gebruikers meer biedt dan Binance. Daar komt nog bij dat de kosten van Binance veruit het goedkoopst zijn. Als je bijvoorbeeld een cryptocurrency koopt op Binance, betaal je maximaal 0,1% aan fees (eerder minder). Andere aanbieders zoals Coinbase rekenen 3% en meer. Het loont dus de moeite om je te verdiepen in Binance en de mogelijkheden van het platform te ontdekken. Vooral omdat er op Binance, ook naast puur handelen, veel manieren zijn om geld te verdienen. 

Hoe maak je een account aan bij Binance?

Het opzetten van een account bij Binance is heel eenvoudig. Je moet jezelf echter wel verifiëren als nieuwe gebruiker. Dit is het geval bij alle platforms die stortingen in euro’s en andere fiat valuta’s accepteren. Na registratie en verificatie kun je direct beginnen met handelen en ook de verificatie is meestal binnen een paar minuten afgerond. 

 

Positief is dat de website van Binance ook in andere talen beschikbaar is. Daarnaast zijn de help pagina’s en ondersteuning ook beschikbaar in andere talen.

Registreren bij Binance is heel eenvoudig. Je hoeft alleen je e-mailadres en een wachtwoord in te voeren om in te loggen. Daarna ontvang je een e-mail waarmee je je e-mailadres moet bevestigen.

 

Daarna heb je toegang tot het Binance Dashboard. Je moet wel je identiteit verifiëren om te kunnen handelen op het platform.

Sinds augustus 2021 moet elke nieuwe gebruiker die op Binance wil handelen, zich verifiëren. Voor de verificatie moet je je persoonlijke gegevens opgeven. Daarnaast moet je een foto van je ID of paspoort uploaden. Tot slot moet je een foto van jezelf uploaden waarop je een stuk papier vasthoudt met Binance erop geschreven. Daarna worden je gegevens door Binance geverifieerd. Dit duurt meestal maar een paar seconden of minuten. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld als de kwaliteit van de foto’s (ID, paspoort) niet goed is, kan het een paar uur duren. 

Na registratie en verificatie kunt u uw Binance-rekening financieren. Dan kunt u al beginnen met de handel. Het enige wat u hoeft te doen is op Exchange klikken, uw gewenste handelspaar selecteren en u kunt daar beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

Euro Saldo Storten en Opnemen bij Binance

Geld storten is vrij eenvoudig geworden bij Binance. Waar eerst alleen aankopen van cryptocurrencies met andere cryptocurrencies (zoals Bitcoin en Ethereum) mogelijk waren bij Binance, is er nu ook de mogelijkheid om fiat currencies zoals euro’s te storten en deze te gebruiken om cryptocurrencies te kopen.

 

 

Normaal gesproken kunt u bij Binance euro’s storten via een creditcard en via een SEPA-overschrijving. Momenteel is de storting via SEPA-overschrijving echter in onderhoudsmodus (opgeschort) en kan niet worden gebruikt. De reden hiervoor zijn problemen met de regelgeving en Binance is momenteel op zoek naar een nieuwe provider. Het is dus mogelijk dat SEPA-stortingen binnenkort weer mogelijk zijn. 

 

Tot die tijd kun je alleen stortingen doen met een creditcard. Er zal echter een vergoeding van 1,8% worden aangerekend. Maar er zijn altijd promoties waarbij de kosten worden kwijtgescholden. 

 

Natuurlijk kunt u uw euro’s niet alleen storten, maar ook opnemen. Maar ook hier zijn opnames via SEPA momenteel niet mogelijk. Hier kunnen we alleen maar hopen dat Binance snel een nieuw alternatief vindt. U kunt echter nog steeds opnames doen met uw creditcard. Ook hiervoor worden echter 1% kosten aangerekend. Je hebt ook een creditcard nodig die is uitgegeven aan een Duitse rekening. Kaarten van Engelse banken zoals Revolut werken bijvoorbeeld niet. 

 

Hoe stortingen en opnames momenteel werken en welke work-arounds er zijn laten we je zien in de volgende video. 

 

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om P2P bankoverschrijvingen/aankopen te doen. P2P is een marktplaats principe. In principe kan iedereen cryptocurrencies kopen of verkopen. De gebruikers handelen rechtstreeks met elkaar. Het nadeel is dat de prijzen vaak hoger liggen dan wanneer je normaal op Binance zou handelen. P2P handel is daarom niet aan te raden.  

Hoe te handelen op Binance

Zodra je geld naar Binance hebt gestuurd, kun je beginnen met handelen. Het enige wat je hoeft te doen is bovenaan in het menu op Exchange te klikken en je wordt doorgestuurd naar de juiste pagina. Vooral voor beginners kan het volgende dashboard er wat verwarrend uitzien. Daarom proberen we duidelijkheid te scheppen.

 

 

Selecteer handelspaar: Rechtsboven moet je eerst selecteren tegen welke cryptocurrency je wilt handelen. In principe worden cryptocurrencies bij Binance verhandeld tegen BNB (Binance Coin), BTC (Bitcoin), diverse altcoins (zoals Ethereum en XRP), diverse stablecoins (zoals USDT Tether, BUSD etc.) en fiatvaluta’s zoals Euro. Je moet in gedachten houden dat niet elke cryptocurrency wordt verhandeld tegen euro’s. Echter, bijna alle cryptocurrencies worden verhandeld tegen BNB en Bitcoin. Het kan dus voorkomen dat je eerst je euro’s moet inwisselen voor Bitcoin en daarna de betreffende cryptocurrency kunt kopen.

 

Nadat u hebt geselecteerd tegen welke cryptocurrency u wilt handelen, moet u nog selecteren welke cryptocurrency u daadwerkelijk wilt verhandelen. U kunt deze direct uit de lijst aanklikken of de naam (bijv. IOTA) in het zoekveld invoeren. Zodra u het gewenste handelspaar hebt geselecteerd, verandert de grafiek in het midden van het scherm en wordt het geselecteerde handelspaar opnieuw weergegeven in de linkerbovenhoek (in de afbeelding hierboven BTC/USDT).

 

Grafiek: In het midden van het scherm vindt u de grafiek. Hierop wordt de huidige prijstrend van uw trading pair weergegeven. U kunt de grafiek zo instellen dat de candles in verschillende intervallen van minuten, uren, dagen, weken of maanden worden weergegeven. De standaardinstelling is altijd een uurlijks interval. Elke kaars vertegenwoordigt één uur. Als de kaars groen is, dan was de prijs aan het einde van het uur hoger dan aan het begin, met een rode kaars is de prijs gedaald binnen dit uur. Onderaan de grafiek ziet u het handelsvolume weergegeven als een staaf, eveneens op uurbasis. Hieronder vindt u de MACD indicator voor ervaren beleggers. Wij zullen deze elders meer in detail bespreken. Dit is echter een technische indicator uit de grafiekanalyse. 

 

Orderboek: Aan de linkerkant van de kolom vindt u het orderboek. Hier ziet u alle koop- (groen) en verkooporders (rood). Deze zijn per limietorder ingesteld. Het orderboek kan worden gebruikt als een indicator voor de spread tussen de laagste verkoopprijs en de hoogste aankoopprijs. Bovendien kunt u zien waar er bijzonder sterke steun (veel kooporders) en weerstandsniveaus (veel verkooporders) zijn. 

Verschil Limiet-, Markt- en Stop-Limiet order

Onder de koersgeschiedenis vindt u het masker waar u uw verkoop- of kooporder kunt invoeren. Het is belangrijk te weten dat er 3 verschillende soorten orders zijn (markt, limiet, stop limiet). U kunt deze selecteren via de knoppen. 

 

 

Markt Order: Dit is het makkelijkst te begrijpen voor beginners. Je selecteert gewoon hoeveel van de cryptocurrency je wilt kopen of verkopen (je kunt handmatig invoeren of je kunt de opgegeven percentages selecteren). Daarna hoef je alleen nog maar op de knop Kopen of Verkopen te klikken. Uw order wordt dan onmiddellijk uitgevoerd tegen de best mogelijke prijs die op de markt beschikbaar is. 

 

Limiet order: Hier kies je niet alleen hoeveel van de cryptocurrency je wilt kopen (of verkopen), maar ook tegen welke prijs. Dit heeft als voordeel dat de order alleen wordt uitgevoerd als de betreffende prijs ook op de markt beschikbaar is. Ervaren beleggers gebruiken meestal alleen een limietorder, omdat dit prijszekerheid geeft. Dit gebeurt altijd als de markten niet genoeg liquiditeit hebben, dus vooral voor kleinere cryptocurrencies.

 

Limietorders die niet onmiddellijk kunnen worden uitgevoerd, worden weggeschreven naar het orderboek en verschijnen onderaan uw scherm onder “openstaande orders”. Hoe lang het duurt tot de limietorder wordt uitgevoerd, hangt af van hoe de koers zich ontwikkelt. Theoretisch is het mogelijk dat een order nooit wordt uitgevoerd, in welk geval u deze natuurlijk op elk moment kunt annuleren.

 

Stop Limiet order: Dit is een order waarbij een limietorder in het orderboek wordt geschreven zodra een vooraf gedefinieerd prijsniveau (stopprijs) wordt overschreden of niet wordt bereikt. 

Binance App

Als je de Binance crypto exchange wilt gebruiken, hoef je dat niet per se via de website te doen. Je hebt inmiddels ook de mogelijkheid om Binance te gebruiken via de desktop app (beschikbaar voor Windows en Mac) of via de iOS en Android app. Het voordeel hiervan is dat de apps meestal iets performanter zijn dan de website zelf. Vooral voor wie veel handelt, raden we aan om in elk geval de apps te gebruiken. 

Binance-App-im-iOS-Store.png

Vergoedingen bij Binance

De kosten bij Binance hangen af van hoeveel BTC je bezit en hoeveel saldo je verhandelt binnen een maand (30 dagen). Aangezien de meeste mensen hier aanzienlijk minder dan 100 BTC per maand zullen verhandelen, is het alleen in dit geval de moeite waard om te overwegen.

 

 

Binance maakt in principe onderscheid tussen de zogenaamde Maker en Taker Fee. Het verschil tussen deze twee is dat de taker fee wordt toegepast op een marktorder die onmiddellijk wordt uitgevoerd. De maker fee wordt toegepast op een limietorder die in het orderboek wordt geschreven en dus niet onmiddellijk wordt uitgevoerd. De normale maker- en takervergoeding bij Binance is 0,1%. Dus als je handelt in crypto-activa ter waarde van 1.000 euro, betaal je 1 euro aan fees.

 

Momenteel is er nog de mogelijkheid om de fees te verlagen. Hiervoor moet je de handelskosten in BNB betalen. Hiervoor moet je in de instellingen selecteren dat de transactiekosten in BNB betaald moeten worden. Op deze manier bespaart u momenteel 25% op de transactiekosten. Als u zich aanmeldt via onze link, bespaart u ook nog eens 10%.

 

Binance Save Trading Fees

 

Zogenaamde custody fees, zoals die voor sommige aandelenrekeningen gelden, bestaan niet bij Binance. Je kunt je fondsen dus gerust bij Binance laten staan en geen extra kosten betalen.

 

Naast de handelskosten kan Binance ook kosten in rekening brengen voor stortingen en opnames. Stortingen van cryptocurrencies zijn altijd gratis. Stortingen in euro’s zijn ook gratis als u ze via een bankoverschrijving doet (momenteel opgeschort). Alleen voor eurostortingen per creditcard wordt 1,8% in rekening gebracht. Voor opnames geeft Binance eigenlijk alleen de transactiekosten door die in het desbetreffende netwerk (d.w.z. de desbetreffende blockchain) voor een transactie verschuldigd zijn. Euro-opnames zijn momenteel alleen mogelijk met een creditcard en kosten 1%.

 

Binance rekent momenteel geen andere kosten dan de hier vermelde.

Wat is Binance Coin (BNB)?

Om Binance bij zijn oprichting te financieren, was er een Initial Coin Offering (ICO). Zogenaamde Binance Coins, kortweg BNB, werden uitgegeven. In totaal werden 200 miljoen BNB gegenereerd. Binance gebruikt nu elk kwartaal een deel van de winst (vermoedelijk zo’n 20%) om BNB terug te kopen. De teruggekochte BNB worden vervolgens verbrand. Binance zal dit doen tot er nog maar 100 miljoen BNB over zijn. De voorraad BNB zal dus successievelijk afnemen, wat een positief effect zou moeten hebben op de waarde van BNB.

 

Binance Coin kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de transactiekosten op Binance te betalen. Daarnaast worden de meeste cryptocurrencies op Binance ook verhandeld tegen BNB. Ook moet iedereen die wil deelnemen aan een ICO op Binance Launchpad BNB bezitten. Tot slot heeft Binance een aantal andere partners gevonden die BNB accepteren, waardoor het nu bijvoorbeeld mogelijk is om vluchten met BNB te betalen. 

 

Maar de belangrijkste toepassing van Binance Coin (BNB) is waarschijnlijk de Binance Smart Chain (BSC). Deze concurreert met Ethereum, maar presteert momenteel veel beter. Voor interactie met de Binance Smart Chain (BSC) heb je BNB nodig omdat alle vergoedingen (bijvoorbeeld transactiekosten) in BNB worden betaald. 

 

De prestaties van BNB zijn tot nu toe zeer goed geweest. Daarom heeft het voor veel beleggers ook geloond om BNB gewoon aan te houden. 

Handboek Marge Handel

Binance biedt ook de mogelijkheid van margehandel. Dit is echter sinds augustus 2021 niet meer mogelijk voor nieuwe gebruikers uit Duitsland en ook voor bestaande Duitse klanten zou margehandel binnenkort niet meer mogelijk zijn. Gebruikers uit Zwitserland en Oostenrijk worden hier tot nu toe niet door getroffen. 

 

Met margehandel heb je in principe de mogelijkheid om extra fondsen te lenen en dus met een hefboom te handelen. Dus in de veronderstelling dat je 1 BTC tegoed hebt, dan zou je nog eens 2 BTC kunnen lenen en er dan mee kunnen handelen. Voor het lenen van de fondsen betaal je een rente, die elk uur verschuldigd is. De rente is afhankelijk van de munt die je leent.

 

Omdat je echter snel veel geld kunt verliezen als je geliquideerd wordt, is margin trading alleen voor ervaren beleggers. Om aan margin trading te doen op Binance moet je de fondsen van je spot wallet naar de margin wallet verplaatsen. Binance maakt onderscheid tussen isolated margin en cross margin. Zoals de naam al zegt, betekent Isolated Margin dat je zelf kiest hoeveel je als onderpand wilt storten voor elke individuele trade. Met Cross Margin worden al je fondsen in de Cross Margin Wallet toegepast op alle marge-transacties.

 

Het gevaarlijke aan margehandel is dat u geliquideerd kunt worden als de prijs te ver daalt. Bijvoorbeeld, als u handelt met een hefboom van 1:2, wordt u geliquideerd als de prijs met 50% daalt. Met een geïsoleerde margin kunt u voorkomen dat uw gehele marginrekening wordt geliquideerd (dit kan gebeuren met een cross margin). 

Binance Futures Handleiding

Op Binance is er ook de mogelijkheid om futures (derivaten) te verhandelen. De futures contracten geven je de mogelijkheid om in te zetten op stijgende of dalende koersen van geselecteerde cryptocurrencies. Het bijzondere is dat je kunt handelen met een maximale hefboom van 125x (afhankelijk van de cryptocurrency). 

 

Binance handelt in zogenaamde perpetuele contracten en kwartaalcontracten. Het verschil tussen beide is als volgt.

 

Perpetual Contracts: Deze hebben een onbeperkte looptijd en je kunt zowel long als short gaan. De hefboom die je kunt gebruiken hangt af van de cryptocurrency (bijv. 125x voor Bitcoin). Echter, wanneer u in een positie bent, betaalt u elke 8 uur financiering. Als de financiering negatief is en je bent long, krijg je elke 8 uur geld. De financiering hangt altijd af van of de meeste handelaren long of short zijn. Onder bepaalde omstandigheden kan het erg duur zijn om long te blijven in een eeuwigdurend contract. Als alternatief zijn er dus de Kwartaalcontracten.

 

Kwartaalcontracten: Deze lopen altijd af op het einde van het kwartaal. In tegenstelling tot de Perpetual Contracts betaalt (of krijgt) u de financiering niet elke 8 uur. Het nadeel is dat uw positie wordt geliquideerd op de vervaldatum van het contract, ongeacht of u in winst of verlies bent. 

 

Als je meer wilt weten over het Binance Futures platform en hoe het werkt, is hier de video tutorial. 

Binance verdienen Gids

Naast het handelen in cryptocurrencies, kun je bij Binance ook veel cryptocurrencies beleggen. In ruil daarvoor krijg je rente over je cryptocurrencies. Waarom Binance deze rente kan betalen heeft verschillende redenen. Enerzijds gaan sommige tegoeden verloren voor margehandelaren (beleggers die met een hefboom handelen). Binance bemiddelt en garandeert dat je ook je tegoeden terugkrijgt.

 

Daarnaast zijn er ook veel proof-of-stake cryptocurrencies (bv. Cardano) waarbij Binance de staking voor je doet. Dit maakt het platform zo effectief dat je meestal hogere rentes ontvangt dan wanneer je zelf zou staken.

 

In principe zijn de Binance Earn producten onder te verdelen in 3 categorieën. Deze omvatten producten met “Flexibele termijnen”, beleggingen met “Vaste termijnen” en DeFi producten met een hoger risico. 

Flexibele voorwaarden

Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u uw geld hier beleggen en blijft het te allen tijde beschikbaar. In gewone taal betekent dit dat u de fondsen binnen enkele minuten naar uw Binance Spot Wallet kunt overboeken en ze daar te allen tijde kunt opnemen of verkopen. Het nadeel hiervan is dat de rente meestal wat lager is dan bij de beleggingen met een vaste looptijd. In het geval van producten met flexibele looptijden zijn er 3 mogelijke investeringen, die we hier nader aan u zullen voorstellen.

 

Flexibel Sparen: Hier kunt u uw fondsen eenvoudig beleggen en er op elk moment toegang toe hebben. Het enige wat u hoeft te doen, is op Transfer klikken voor de betreffende cryptocurrency en vervolgens de fondsen van uw Binance Spot Wallet naar uw Savings Wallet overbrengen. Daarna ontvangt u al rente over de fondsen. De rente wordt dagelijks uitbetaald.

 

Launchpool: Bij Binance Launchpool worden er altijd cryptocurrencies uitgegeven aan beleggers aldaar. Binance zelf noemt het mining. Het enige wat je hoeft te doen is cryptocurrencies daar te storten en je krijgt één keer per dag automatisch een deel van de nieuwe cryptocurrency. Het aantal munten dat je krijgt hangt af van het gestorte saldo.

 

BNB Vault: Als je BNB op je Binance-account hebt, moet je de BNB Vault gebruiken. Binance zal automatisch zoeken naar de beste (meest lucratieve) investeringsmogelijkheid voor uw Binance Coin (BNB) en zal deze automatisch daar storten. 

Vaste besparingen

In tegenstelling tot flexibele beleggingen, belegt u uw geld voor een vaste periode. Dit kan tussen 7 en 90 dagen zijn. Over het algemeen geldt: hoe langer de termijn, hoe hoger de rente. Tijdens deze periode heeft u geen mogelijkheid om bij uw geld te komen. U ontvangt echter wel een hogere rente dan bij een flexibele looptijd. De volgende producten zijn beschikbaar voor Vast Sparen: 

 

Locked Staking: Bij deze vorm van beleggen stakes Binance de tegoeden voor u. Uiteindelijk doet Binance dit voor alle populaire proof-of-stake (PoS) cryptocurrencies. Omdat Binance zeer effectief is en geen kosten in rekening brengt, krijgt u vaak een hogere rente dan wanneer u zelf zou staken. Het is dus de moeite waard om van deze dienst gebruik te maken. U hoeft alleen te beslissen hoe lang u de fondsen wilt investeren (meestal tussen 7-90 dagen). Gedurende deze tijd kunt u niet bij de credits. 

 

DeFi Staking: Hier worden uw credits voor u geïnvesteerd in DeFi protocollen zoals Curve, Yearn of anderen. Hier krijgt u meestal een hogere rente. Het nadeel is echter dat er een hoger risico op verlies is dan bij eenvoudig staken of flexibel sparen. Dit komt omdat de DeFi (decentralized finance) protocollen altijd potentiële kwetsbaarheden kunnen hebben en hackers fondsen zouden kunnen stelen. 

 

ETH 2.0 Staking: Door Ethereum om te schakelen van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS), is er een mogelijkheid om Ethereum te staken en bijna 20% rente per jaar te verdienen. De keerzijde is echter dat je je Ether (ETH) pas terugkrijgt als Ethereum 2.0 live is. Dat kan dus nog wel een paar jaar duren. 

Manieren om geld te verdienen op Binance zonder te handelen

Omdat er naast Binance Earn nog vele andere manieren zijn om geld te verdienen op Binance, hebben we de belangrijkste in een video samengevat en uitgelegd wat je moet doen.

Binance Liquid Swaps Handleiding

Een manier om een token voor een andere te ruilen op Binance is Liquid Swaps. Je vindt het geheel in het topmenu onder Finance -> Liquid Swap. Je kunt er niet alleen tokens ruilen, maar ook liquiditeit verschaffen en er rente voor geven. 

 

Het principe van Liquid Swap is vergelijkbaar met Uniswap. Je hebt daar verschillende pools, zoals de BTC/ETH pool. In deze pool worden Bitcoin en Ethereum in dezelfde waarde gestort. Met Liquid Swaps kun je nu Ethereum in de pool storten en in ruil daarvoor Bitcoin opnemen. Dit verandert de verhouding in de pool. Er is dus minder Bitcoin in de pool en meer Ethereum. Dit leidt ertoe dat Ethereum in prijs daalt en Bitcoin stijgt. 

Deze pools zijn niet alleen beschikbaar voor BTC/ETH, maar ook voor veel andere cryptocurrencies die op Binance worden verhandeld. Het voordeel ten opzichte van de traditionele handel is dat er geen orderboek meer is en dat elke order niet automatisch door een andere koop- of verkooporder hoeft te worden gematcht. Het nadeel is natuurlijk dat grote orders tot aanzienlijke prijsveranderingen kunnen leiden. Daarom is het bedrag tot waar u cryptocurrencies onderling kunt uitwisselen, beperkt. Zo kunnen er maximaal ruilorders ter waarde van ongeveer 0,1 bitcoin worden uitgevoerd.

 

Voor het uitwisselen van cryptocurrencies betaalt u 0,1% kosten. Voor een transactie van 1.000 US dollar betekent dit 1 US dollar. De vergoedingen worden vervolgens evenredig verdeeld onder iedereen die liquiditeit heeft verschaft in de pool. Je kunt ook liquiditeit in de pools verschaffen en er geld mee verdienen. De rente die verdiend kan worden hangt af van de pool, maar ligt meestal tussen de 6-30% per jaar. Hoe Liquid Swaps precies werken, wordt uitgelegd in de volgende video. 

Binance Launchpad en Launchpool Handleiding

Een andere interessante manier om geld te verdienen op Binance is met Binance Launchpad. Dit is Binance’s eigen IEO platform. Ter herinnering: IEO’s zijn de opvolger van Initial Coin Offerings, oftewel ICO’s. In principe vinden de ICO’s plaats onder auspiciën van de crypto-beurs, in dit geval Binance. Dit betekent onder meer dat de coin offerings beter gereguleerd zijn en eerlijker voor investeerders.

 

Op Binance Launchpad vindt ongeveer eens per maand een IEO plaats, waar beleggers nieuwe munten kunnen verwerven. De IEO’s op Binance Launchpad zijn tot nu toe allemaal veelbelovend geweest voor beleggers. Gewoonlijk konden IEO-beleggers bij elke IEO tussen 2x-30x op hun investering verdienen, op voorwaarde dat ze meteen na de token-notering verkochten. 

 

De manier waarop een typische IEO listing werkt is dat investeerders worden voorgesteld aan het project. Aangezien de IEO’s allemaal overtekend zijn, is er nu een proces dat de munten verdeelt op basis van hun eigen BNB-saldi. Grofweg, hoe meer Binance Coin (BNB) men bezit bij Binance, hoe meer nieuwe coins men kan verwerven. Om deel te nemen aan Launchpad moet men zich actief inschrijven voor elke IEO.

 

In het verleden is gebleken dat het het veiligst is om de munten in de eerste uren na de notering te verkopen. Beleggers hebben in het verleden altijd winst kunnen maken op Binance Launchpad. Veel munten hebben zich echter ook op de lange termijn zeer goed ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld MATIC. 

 

Naast Binance Launchpad is er nu ook Binance Launchpool. U kunt cryptocurrencies aanmaken (vaak bijvoorbeeld BNB) en ontvangt meestal dagelijks nieuwe cryptocurrencies, die in het huidige Binance Launchpool-programma worden verdeeld. Uw ingelegde tegoeden blijven flexibel en u kunt ze ook op elk moment weer verkopen. Dus als je Binance tegoeden hebt, moet je dringend een kijkje nemen op Launchpool.

P2P Handel op Binance

Sinds het bij Binance niet meer mogelijk is om via bankoverschrijving (SEPA) euro’s te storten en op te nemen, is P2P-trading steeds populairder geworden. Dit is een marktplaats waar je cryptocurrencies rechtstreeks van andere gebruikers kunt kopen. Om ze te betalen, kun je ook bankoverschrijvingen gebruiken. Binance treedt op als tussenpersoon en bemiddelt in geval van meningsverschillen. 

Binance Card - de Crypto Credit Card

Als je cryptocurrencies bezit en ze wilt uitgeven, kun je dat doen met de Binance Visa-kaart. Je kunt hem gewoon gratis bestellen bij Binance en hij wordt je toegestuurd. In principe is het geen echte kredietkaart, maar een debetkaart. Dat wil zeggen, het zou gewoon worden uitgegeven uw crypto fondsen die u laadt op de kaart. 

 

Het beheer van de kaart werkt via uw Binance-account. Je kunt daarvoor verschillende cryptocurrencies op je Binance Card-account laden. Pas als je de cryptocurrencies uitgeeft, worden ze automatisch ingewisseld voor euro’s. 

 

Binance Card

 

 

 

 

De kosten van de kaart zijn vrij gunstig. Voor elke transactie (d.w.z. betaling) zijn 0,9% kosten verschuldigd. Maar je moet niet vergeten dat er een cashback programma is. U krijgt 1% van het aankoopbedrag als BNB munt op uw Binance Card rekening bijgeschreven. Als u BNB bezit kunt u tot 8% cashback krijgen. Maar hiervoor heb je wel 600 BNB nodig. Een beetje realistischer is om slechts 10 BNB te hebben waarvoor je 3% cashback krijgt, voor 40 BNB krijg je 4% enzovoort. Er zijn geen verdere kosten.

 

 

De limieten voor de kaart zijn 8.700 euro, die je per dag met de Binance Card kunt uitgeven. Daarnaast kunt u maximaal 290 euro per dag opnemen bij de geldautomaat. 

Binance Klantenondersteuning

Als u een probleem hebt met het Binance-platform, kunt u natuurlijk contact opnemen met de klantenservice op elk gewenst moment. De ondersteuning is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Inmiddels is er ook een Duitse klantenservice. Je kunt je vraag gewoon in het Duits stellen en krijgt een antwoord in het Duits.

 

Naast de mogelijkheid om een vraag te stellen aan de steun is er ook een gedetailleerde FAQ sectie. Veel vragen die over Binance rijzen, worden daar al beantwoord. Om contact op te nemen met de Binance support moet je gewoon hier een aanvraag doen. Er is geen telefonische support. Hoe lang het duurt voordat je een antwoord op je vraag krijgt, hangt af van hoe druk het bij de support is. Soms krijg je al na een paar minuten antwoord en soms kan het 24 uur duren. 

Cryptocurrencies opslaan op Binance?

Wie cryptocurrencies koopt, vraagt zich vaak af hoe ze worden bewaard. In principe heb je de mogelijkheid om je coins bij Binance achter te laten, maar sommige gebruikers geven er de voorkeur aan om de coins zelf te beheren.

 

Wat de veiligheid bij Binance betreft, heeft Binance het zogenaamde Secure Asset Fund. 10% van alle handelsvergoedingen gaan in dit fonds en dit is om verliezen van hackeraanvallen te compenseren als deze zich voordoen. In mei 2019 was er bijvoorbeeld zo’n hackeraanval op Binance en werden er meer dan 7.000 Bitcoins gestolen, die op dat moment een waarde hadden van meer dan $40 miljoen US. De gestolen BTC werden uiteindelijk vervangen aan beleggers uit dit fonds en geen enkele belegger werd gedupeerd. Bovendien slaat Binance meer dan 98% van alle fondsen offline op in zogenaamde “cold wallets”. Het is voor hackers dus altijd maar mogelijk om toch een klein deel te stelen. 

 

Om de munten zelf op te slaan zijn er verschillende mogelijkheden. Wij raden aan om ofwel de Trust Wallet op je smartphone te gebruiken. Deze wordt nu door Binance gebruikt en is technologisch toonaangevend. Trust Wallet is beschikbaar voor iOS en Android. Het is echter nog veiliger om een hardware wallet te gebruiken. De marktleider in hardware wallets is het Franse Ledger met de Ledger Nano S. Deze kost momenteel 59 euro. Als je wat meer comfort wilt, kun je ook het nieuwere model kopen, de Ledger Nano X, voor 119 euro. Je moet echter zeker het geld investeren voor een hardware wallet. De nieuwe Ledger-modellen ondersteunen nu ook de meeste cryptocurrencies. 

 

Ledger Nano X

Conclusie

Als u meer dan alleen bitcoins wilt verhandelen, moet u zeker een account bij Binance hebben. Want de exchange is niet alleen heel veilig (beleggers hebben nog nooit geld verloren door een hackeraanval en er is het Secure Asset Fund als hedge), maar heeft ook het grootste handelsvolume wereldwijd. Zeker als je kleinere cryptocurrencies wilt verhandelen is het belangrijk dat er voldoende liquiditeit is, wat bij Binance vaak alleen het geval is. 

 

Binance is geschikt voor zowel beginners als professionals. Het platform is inmiddels zeer krachtig. Dus als je maar op één platform geregistreerd wilt staan, raden we Binance aan. Zeker omdat het platform ook euro stortingen en opnames ondersteunt. Als beginner kan het echter wel even duren voordat je Binance helemaal door hebt. 

Exchange

Rating

Features

Link