
ChatGPT: Met deze drie trucs gebruik je kunstmatige intelligentie op een slimme manier
De hypetrain rond ChatGPT is nog steeds in volle gang en de chatbot is niet zonder reden in staat om fascinerende output te genereren. We tonen je drie praktische tips om ChatGPT nog effectiever en creatiever te gebruiken.
Sinds het voorjaar van 2023 is ChatGPT ook in Duitsland in een Plus-versie beschikbaar voor 20 euro per maand, die toegang biedt tot het krachtigere GPT-4 en een verbeterde gebruikerservaring. Maar zelfs in de gratis versie biedt ChatGPT opmerkelijk goede ondersteuning bij teksten en helpt het bij het structureren van wetenschappelijke onderwerpen. Veel gebruikers hebben ChatGPT al geïntegreerd in hun dagelijkse werk en privéleven. Hier laten we drie optimalisatie-opties zien die mogelijk niet meteen vanzelfsprekend zijn.
1. Responsievee prompts genereren met ChatGPT
Prompt in computerlingo verwijst naar de input waarmee gebruikers ChatGPT instructies geven. Met de juiste prompt worden de resultaten beter en zelfs creatiever. Een voorbeeld: Je wilt met ChatGPT een kort verhaal schrijven. In plaats van alleen maar in te typen: “Schrijf een verhaal over een astronaut op Mars”, kun je het verhaal ook in secties laten maken. Eerst vraag je ChatGPT om een kort script voor de eerste paragraaf te schrijven, en later ook voor de volgende secties. Door tussentijds te evalueren en aanpassen, krijg je output die meer in je smaak past en beter geïllustreerd wordt.
2. ChatGPT als taalmaatje gebruiken
ChatGPT is een uitstekende hulp voor het leren en verbeteren van nieuwe talen. Stel dat je Nederlands wilt oppakken – je kunt ChatGPT vragen om in het Nederlands een tekst vertaald uit het Engels te controleren en te corrigeren. Zo krijg je bewijzen van fouten in je taalgebruik en alternatieven voor formuleringen. Het toetsen in discussie werkt ook goed voor het trainen van de spreekvaardigheid.
3. ChatGPT en codeerondersteuning: hulp bij programmeren met kunstmatige intelligentie
ChatGPT kan programmeertaal zoals Python of JavaScript lezen en begrijpen. Dit helpt je om codes te valideren, fouten te lokaliseren in scripts, en zelfs stukken code te laten genereren of verbeteren. Een programmeerbaar maken is misschien nog een lastig concept voor kunstmatige intelligentie, maar volgen en aangeven van fouten in code is ondertussen erg populair met ChatGPT.
Of het nu gaat om teksten, talen of programmeercodes – de mogelijkheden van ChatGPT zijn divers en kunnen flexibel worden aangepast aan de gewenste doeleinden. Wie zijn werk optimaliseert met deze drie trucs geniet meer van de potentiële voordelen van kunstmatige intelligentie.
Leave a Reply