6 redenen waarom Bitcoin momenteel 18.000 dollar bedraagt

Bitcoin nadert tegenwoordig zijn recordhoogte van 20.000 US dollar en ook de massamedia doen steeds vaker verslag van BTC. Er zijn goede redenen waarom Bitcoin momenteel aanzienlijk in waarde toeneemt.

In de nacht op de woensdag van vandaag werd Bitcoin (BTC) soms geciteerd op meer dan 18.000 dollar, wat de maandenlange opwaartse trend bevestigt. De moeder van alle crypto’s ligt ineens weer op de lippen en haalt elke dag de krantenkoppen, zelfs in de massamedia die anders nauwelijks met Bitcoin te maken hebben. Voor zowel beginners als Bitcoin-veteranen is het onderzoek naar de oorzaken spannend. Wat brengt BTC deze gouden herfst en wat zijn de redenen waarom de prijscurve nog lang niet zijn hoogtepunt heeft bereikt?

1. Corona houdt de wereld in 2020 in spanning. De pandemie zal macro-economische gevolgen hebben. Zowel de Amerikaanse Federal Reserve als de Europese Centrale Bank (ECB) hebben hun monetaire beleid in ongekende mate versoepeld en stellen enorme hoeveelheden geld ter beschikking. Politici zetten enorme hulpprogramma’s op voor de economie en de consumenten. Dit alles leidt tot hoge nieuwe schulden en de inflatie dreigt te stijgen. Bitcoin heeft geen probleem met de inflatie, want het maximumbedrag van alle BTC is onherroepelijk vastgesteld op 21 miljoen. Bitcoin Halving, dat elke vier jaar plaatsvindt, dient als extra rem op de inflatie en heeft zich pas in mei van dit jaar weer bewezen. Steeds meer mensen erkennen Bitcoin als een waardeketen met winstkansen en zetten (deels) hun kapitaal in Bitcoin in plaats van te vertrouwen op euro’s of Amerikaanse dollars voor reserves.

2. Prijs chauffeur voor Bitcoin was en is ook de nog recente beslissing van PayPal om zijn diensten te openen voor BTC. Dit is de eerste keer dat veel van de meer dan 300 miljoen klanten van PayPal gemakkelijk toegang krijgen tot Bitcoin. Tegelijkertijd is de stap van PayPal een psychologische erkenning voor Bitcoin, omdat de betalingsdienstaanbieder bekend staat als een gerenommeerd bedrijf en BTC de mogelijkheid biedt om Bitcoin te verhandelen en te gebruiken in een omgeving die aan de wet voldoet. De verwachting is dat andere serviceproviders en banken het voorbeeld van PayPal zullen volgen en zich dus direct richten op nieuwe sociale groepen voor Bitcoin.

3. Grote bedrijven hebben een publieke toezegging gedaan aan Bitcoin. MicroStrategy, bijvoorbeeld, die op de NASDAQ staat, heeft bijna al zijn kasreserves van ruim $400 miljoen verschoven naar Bitcoin. Kort daarna zette een andere Amerikaanse zwaargewicht een soortgelijke stap met Square en haar Cash App. Beide bedrijven werden beloond voor hun tactiek om de dreiging van inflatie met Bitcoin tegen te gaan door de aandelenmarkt met aanzienlijke pulsen voor hun aandelen. Het wordt waarschijnlijk geacht dat we dergelijke beslissingen per FTK ook in andere grote bedrijven zullen zien.

4. De belangstelling voor crypto valuta’s neemt weer toe. Of het nu gaat om Spiegel, FAZ en Tagesschau, de New York Times of CNN – de media richten zich opnieuw op het onderwerp crypto-currencies en informeren hun publiek. De prijsstijgingen voor Bitcoin zijn een populair hoofdverhaal. Ook Google-zoekopdrachten op Bitcoin zijn weer in opkomst. Dit resulteert in een situatie waarin steeds meer burgers zich ernstig zorgen maken over BTC en Bitcoin in hun overwegingen betrekken bij het beheer van hun vermogen. Elke reportage over Bitcoin is in principe reclame voor BTC, ook al denkt niet elke journalist veel van crypto-currencies.

5. Centrale banken over de hele wereld zetten hun plannen voort om met door de staat gegarandeerde digitale valuta’s in te spelen op de wensen van de bevolking, de banken en de industrie. Binnen de ECB wordt nu al begin 2021 een besluit over een E-Euro verwacht, terwijl Deutsche Bank geen alternatief ziet voor een E-Euro. In Zweden wordt de E-Krone al getest, in China is er waarschijnlijk een CBDC op komst. Snelheid, veiligheid en lage tarieven worden altijd genoemd als redenen om de stap naar een CBDC te zetten. Als gevolg daarvan winnen crypto-currencies onder leiding van Bitcoin aan vertrouwen in de maatschappij in het algemeen.

6. Het aanbod van Bitcoin kan de vraag nauwelijks bijhouden. Tegen de huidige prijzen kunnen de Bitcoin-mijnwerkers het zich veroorloven om slechts een deel van de versgemalen BTC op de markt te brengen om hun bedrijfskosten te dekken. De andere FTK’s houden ze tegen in afwachting van verdere waardestijgingen. In ieder geval wordt er slechts ongeveer 900 Bitcoin per dag geproduceerd. Zelfs beleggers die al lange tijd Bitcoin in handen hebben, zijn overwegend van mening dat er nog veel ruimte is voor verbetering van de prijs van BTC’s en denken er niet eens aan om hun Bitcoin te verkopen. 60 procent of meer van de theoretisch circulerende Bitcoin ligt al meer dan een jaar in de portemonnee, HODL is wat de crypto-scene noemt.

Elk van deze zes redenen alleen al zou een goed potentieel hebben om de prijscurve van Bitcoin in een opwaartse trend vast te leggen. Samen vormen ze een marktomgeving waarin, om het terloops te zeggen, alle borden groen zijn voor Bitcoin. Want duidelijker dan ooit tevoren speelt Bitcoin zijn voordelen uit als een wereldwijde en onafhankelijke vervangingsvaluta die niet alleen voldoet aan de eisen van de online wereld in de 21e eeuw. Ruim 10 jaar na de geboorte van Bitcoin is de tijd rijp voor de sprong naar een acceptatie waar vroege supporters alleen maar van konden dromen. Dit komt ook tot uiting in de toenemende professionalisering van de crypto-industrie, die in dit land juridisch en zichtbaar vertegenwoordigd is door crypto-uitwisselingen zoals Binance, Coinbase of eToro.

Conclusie: Kerstmis staat nog voor de deur voor Bitcoin

Kijkend naar de historische hitlijsten van Bitcoin, lijkt het erop dat Bitcoin zich tegenwoordig alleen nog maar opwarmt voor een spectaculaire stierentrip. Het is geen toeval dat het vorige record met de vorige run in 2017/18 tijdens het feestelijke seizoen rond de jaarwisseling viel. Kerstmis betekent nog vaak een 13e salaris en op oudejaarsavond brengt de bereidheid tot een nieuw begin met zich mee. Het zou niet verwonderlijk zijn als de goede herfst voor Bitcoin werd gevolgd door een december die eerdere records brak. Heeft u al aan Bitcoin gedacht als kerstcadeau? Want ook al zijn tijdelijke prijscorrecties bij BTC natuurlijk binnen het bereik van de mogelijke – de voorspellingen zelfs uit de klassieke financiële wereld stapelen zich op, die Bitcoin tegen prijzen van 90.000 dollar en meer op de middellange termijn plaatsen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*