DeFiChain: Julian Hosp bereikt doel “Road to 50” anders dan verwacht

DeFiChain (DFI) vertoont tekenen van desintegratie, de koers is onder de 50 sats (3 cent) gezakt. Mede-oprichter Julian Hosp had “Road to 50” als doel gesteld voor DFI, wat neerkomt op 50 Amerikaanse dollar. Is er sprake van zwendel?

Het DeFiChain project, mede-opgericht door crypto beroemdheid Julian Hosp, staat voor een landschap van puinhopen: gemeten in de leidende valuta Bitcoin, is de prijscurve van DFI onder de 50 sats gezakt en heeft een nieuw all-time low bereikt. Tot niet zo lang geleden had Hosp DeFiChain geadverteerd met de slogan “Road to 50”, berekend in fiat en USD 50 als koersdoel verkondigd. Nu bewijst Julian Hosp niet langer een meester te zijn in aankondigingen, maar een expert in annuleringscampagnes. Op X zijn we niet de enigen die opmerken dat Julian Hosp zijn uitspraken met “Road to 50” voor DeFiChain blijkbaar systematisch van het internet probeert te verwijderen. De 38-jarige Hosp is al bekend met beschuldigingen van oplichting door eerdere projecten zoals TenX.

Het nu tragische verhaal van DeFiChain begon twee jaar geleden richting de afgrond te wijzen. Toen verloor de algoritmische stablecoin DUSD, die deel uitmaakte van het ecosysteem, zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar. DeFiChain kwam de schok nooit te boven, ook al droomde Julian Hosp er publiekelijk van om DUSD weer gezond te maken. De laatste die-hard fans van DeFiChain vestigen nu hun hoop op een concept met een nieuwe stablecoin en DFIP (Dimensional Inflation-Protected) – hoewel de recente cryptogeschiedenis het falen laat zien van alle grote stablecoins die niet 1:1 worden ondersteund door fiat en vergelijkbaar onderpand.

Aanwijzingen voor de liquidatie van Cake/Bake

De kwellende dood van DeFiChain voor investeerders zou nu zijn laatste ronde in kunnen gaan. Een cruciale “brug” die het ecosysteem met anderen verbindt, wordt niet langer ondersteund door Birthday Research, zoals bijna ten onder ging op X. Birthday Research is onderdeel van Cake, het cryptobedrijf waar Julian Hosp CEO is en sinds de overname in mei de enige CEO is. Cake (voorheen Bake) verraste klanten een paar dagen geleden met e-mails over geplande accountsluitingen.

Wat doet Sunnyboy Julian Hosp ondertussen als hij geen advocaten loslaat op critici of op de delete-knop drukt? Op X, waar zijn account nog steeds ruim 100.000 volgers heeft, geeft Hosp de regelgevende instanties de schuld van “veel beslissingen die misschien vreemd lijken”. Was er niet iets over de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) in de zaak Cake?

In ons archief vind je enkele tientallen rapporten over de activiteiten van Julian Hosp, niet alleen met betrekking tot Cake/Bake, DeFiChain en co. We hebben ook kennis gemaakt met zijn advocaten en aan de andere kant in 2021 ervaren hoe Julian Hosp ons voorkennis gaf in de TenX-affaire. Feit blijft echter dat financiële projecten waarbij Julian Hosp betrokken is voor de meeste investeerders geen happy end hebben.

Conclusie: DeFiChain – ook een vooruitblik op Julian Hosp

DeFiChain kan veilig worden afgeschreven als een mislukking; of er opzet in het spel was, zal misschien door de rechter moeten worden bepaald. We bespraken hoe Julian Hosp’s status als cryptobeïnvloeder is veranderd en hoe hij zich in juni begon te distantiëren van DeFiChain. Het advies kan eigenlijk alleen maar hetzelfde zijn voor de toekomst: houd je kapitaal weg van “innovaties” à la Hosp. In de tussentijd houden we in de gaten wat er met Cake/Bake gebeurt – want er zitten waarschijnlijk nog miljoenen in de kas waar CEO Julian Hosp als eigenaar van het bedrijf legaal toegang toe zou moeten hebben. Zoals we weten is het jetsetleven van een cryptoberoemdheid niet goedkoop.




  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*