IOTA EVM: Een maand live, maar er gebeurt bijna niets – Analyse

De IOTA EVM is ongeveer vijf weken geleden live gegaan, een project met hoge verwachtingen. Maar bijna niemand is geïnteresseerd in de Ethereum Virtual Machine bij IOTA, zoals deze op gegevens gebaseerde analyse laat zien.

Beleggers in IOTA moeten moedig zijn: De prijscurve van hun favoriet zit al weken vast in de doodszone onder USD 0,20. Toch had het er goed uit moeten zien voor IOTA toen de Ethereum Virtual Machine (EVM) iets meer dan een maand geleden werd uitgebracht. Een blik op de gegevens van de IOTA EVM laat zien waarom het heel anders liep:

DeFiLlama is het onkreukbare platform als het gaat om het meten van het succes van DeFi-projecten in de crypto-industrie. Het nam al snel de IOTA EVM op in zijn scans en meet momenteel ongeveer USD 277.000 TVL, dat wil zeggen al het daar geïnvesteerde kapitaal bij elkaar opgeteld. De EVM is een standaardmodule in de crypto-industrie en de kleine bedragen die in de IOTA EVM zijn geïnvesteerd, zijn net genoeg voor een plaats rond 120 in de lijst van de EVM’s met de hoogste kapitalisatie wereldwijd.

– De gegevens van IOTA zelf, die je hier kunt bekijken, registreren ook ongeveer USD 277.000 TVL voor de EVM. Aanvullende statistieken zijn hier ook echt dramatisch. Belangrijke indicatoren zoals dagelijkse nieuwe registraties voor de IOTA EVM, nieuw geverifieerde smart contracts of actieve accounts laten nauwelijks organische groei zien – het aanbod wordt simpelweg niet geaccepteerd.

Voor en bij de lancering van de EVM had Dominik Schiener, CEO van de IOTA Foundation, geënthousiasmeerd dat tientallen DApps zouden dokken en dat een grote reclamecampagne gebruikers en kapitaal zou aantrekken. Nu heeft Schiener de doelen op X opnieuw uitgesteld en heeft hij het over 30 DApps voor eind september. Er gaan ook geruchten in de IOTA-kring dat een nog onbekende samenwerkingspartner USD 100 miljoen TVL wil bijdragen voor RWA’s (Real World Assets). Aan de andere kant heeft de IOTA Foundation een gedurfd reddingsplan voor de EVM geïnitieerd en wil ze – juridisch en moreel twijfelachtig – reserves herschikken om enkele tientallen miljoenen TVL in de EVM zelf te brengen.

Conclusie: IOTA EVM – gewoon slechte crypto of nu al oplichterij?

De IOTA Foundation had de lancering van de EVM herhaaldelijk uitgesteld, onder andere door te beweren dat ze een aantrekkelijk pakket van DApps, investeerders en PR-maatregelen wilde samenstellen voor het debuut. Na een maand realiteit blijkt dit nu loze praat te zijn en je hoeft niet ver te zoeken op crypto Twitter om beschuldigingen van oplichting tegen Schiener te vinden. Het falen van de EVM zou snel een teken kunnen worden van een verdere crash van de IOTA prijscurve, die al op het punt staat om uit te bodemen.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*