IOTA: Grotendeels aangekondigde stablecoin in het ecosysteem is mislukt

Het volgende debacle bij IOTA: in oktober 2023 werd met veel tamtam een stablecoin genaamd USPlus aangekondigd voor het ecosysteem, maar nu zijn de websites ervoor verweesd. Maar er is een twijfelachtig vervolgproject.

IOTA was ooit het vuurtorenproject bij uitstek in de Duitstalige cryptoscene, maar nu zetten de tekenen van desintegratie zich voort. Het meest recente voorbeeld: slechts acht maanden geleden was het hoofd van de IOTA Foundation Dominik Schiener nog vol lof over hoe een inheemse stablecoin genaamd USPlus het ecosysteem nieuw leven zou inblazen. Het cryptobedrijf Fluent Finance zat achter USPlus, waarvan de website nu offline is, net als het account bij X.

Nu zouden we bij Block Builders onszelf gewoon een schouderklopje kunnen geven en erop wijzen dat we vorig jaar oktober al fundamentele waarschuwingssignalen ontdekten toen we USPlus en Fluent Finance analyseerden.

Maar waanzin is een traditie in het IOTA ecosysteem en je kunt het volgen op X. ID.IOTA kondigde onlangs aan dat Fluent een opvolger heeft met de naam Maseer. Met dezelfde manager Bradley wil dit bedrijf USD 100 miljoen aan kapitaal aantrekken in het IOTA ecosysteem door middel van zogenaamde RWA’s (Real World Assets). Dit zijn bijvoorbeeld blockchain-compatibele representaties van aandelen en andere gevestigde activaklassen. Ook op X herhaalt de CEO van Maseer het doel en geeft hij de Amerikaanse overheid de schuld van de sluiting van Fluent Finance.

Wacht eens even: Fluent Finance beweerde in 2023 zijn stablecoin USPlus te kunnen dekken met USD 1000.000 en nu grijpen de verantwoordelijken naar de lade van USD 100 miljoen? En het falen van USPlus wordt gebagatelliseerd? Maar met het nieuwe RWA-project voor IOTA komt alles weer goed? Het wishful thinking principe staat hier hoog in het vaandel en betrouwbare informatie ontbreekt.

Conclusie: IOTA volledig los van de werkelijkheid – waar is Schiener mee bezig?

IOTA Foundation hoofd Dominik Schiener heeft de symbolische foto IOTA 2.0 gekozen voor zijn X account. Waar zijn sterontwikkelaar Hans Moog eigenlijk terecht is gekomen voor dit project blijft zijn geheim en onthult veel over zijn opvatting over zijn zorgplicht. Hij wil echter geen afstand nemen van zijn maten bij Fluent Finance aka Maseer, althans hij geeft geen commentaar op deze situatie. Voor zover wij weten heeft Schiener ook geen commentaar gegeven op het vertrek van Soonaverse uit het IOTA ecosysteem.

Beste lezers, we zijn niet geïnteresseerd in privé-vetes met Duitstalige cryptoberoemdheden. We willen je als investeerder voorzien van informatie en achtergrondinformatie die de feiten samenbrengt en relevant kan zijn voor investeringen. De “grote” IOTA EVM – een complete mislukking zoals de zaken er nu voor staan. Maar nu zijn er 100 miljoen US dollar TVL met RWA’s en is een stablecoin niet meer nodig? De ironie is eraf – de show doet in sommige details denken aan het circus dat een andere Duitstalige crypto-beroemdheid, Julian Hosp, helpt organiseren bij DeFiChain. Blijf met je handen van deze overpeinzingen af en bedank ons later.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*