Julian Hosp: reputatie gehavend, publiek smelt weg, DefiChain op de grond

Het wordt eenzaam voor Julian Hosp. Zijn vlaggenschipproject DeFiChain (DFI) is gecrasht, steeds minder mensen willen zijn advies op YouTube en dergelijke volgen en hij laat advocaten los op critici.

Crypto beroemdheid Julian Hosp verliest drastisch aan populariteit en geloofwaardigheid. Dit is duidelijk op verschillende fronten. Zo is er zijn Duitstalige YouTube-kanaal, dat een sleutelrol speelde om van de 38-jarige een crypto-beroemdheid te maken. De datadienst Social Blade laat zien hoe Julian Hosp abonnees verliest op YouTube, waarbij op afzonderlijke dagen 1.000 volgers afvallen. Ook het aantal views op zijn video’s spreekt voor zich: twee of drie jaar geleden keken er nog 100.000 mensen graag naar Hosp’s laatste video’s, maar nu zijn dat er nog maar een paar duizend. De ondernemer belooft nog steeds zijn videoformats te gebruiken om belangrijke tips en achtergrondinformatie te geven, en niet alleen voor cryptobeleggers.

Het probleem: waarom zou iemand Julian Hosp geloven als zijn vlaggenschipproject DeFiChain (DFI) richting nul gaat? DeFiChain en de bijbehorende “stablecoin” DUSD worden momenteel allebei onder de USD 0,04 verhandeld en staan daarmee op een historisch dieptepunt. Hosp wilde het ecosysteem nieuw leven inblazen na de overname van Cake, het cryptobedrijf achter DeFiChain.

Heb je kritiek op Julian Hosp? Dan krijg je snel post van de advocaat

Maar kritiek op zijn zakelijke praktijken valt niet in de smaak bij Julian Hosp. Op YouTube en zijn andere sociale kanalen worden kritische stemmen systematisch geblokkeerd en verwijderd. Maar als je kijkt naar video’s van Hosp zoals deze, waar hij de commentaren niet kan controleren, is de trend duidelijk: “vapour-chatteraar” is nog steeds een van de vriendelijkere beoordelingen, terwijl anderen Hosp een oplichter noemen. Investeerders die veel geld hebben verloren met DeFiChain of eerdere projecten van Julian Hosp vormen hier waarschijnlijk de achtergrond.

Hosp zelf had waarschijnlijk al veel eerder dan zijn volgers ingezien dat het concept van DeFiChain niet kon werken. Criticus Lorena B. wees er bijvoorbeeld al in februari op X op dat Hosp sinds uiterlijk eind 2020 DFI inruilt voor Bitcoin (BTC) en daarmee het vertrouwen in zijn eigen project opzegt. We hoorden ook van Lorena dat haar verdere onderzoek onthulde dat Tussen 1 december 2020 en 20 november 2021 dumpte Julian Hosp genoeg DeFiChain om er 124,6 Bitcoin en 552,4 Ethereum (ETH) voor terug te verdienen. Lorena is er vrij zeker van dat blockchainonderzoek nog meer van dit soort dodgy deals zou opleveren. Zelf heeft ze haar kanaal op X in de ijskast gezet, mede omdat ze herhaaldelijk persoonlijk werd aangevallen door Hosp-fans.

Julian Hosp wil ons en andere kritische media ook het zwijgen opleggen. Zijn advocaten dreigen ons aan te klagen en doen dat soms ook daadwerkelijk. Dit is een no-go in de cryptoscene, want als beïnvloeders zoals Julian Hosp de “blue sky” beloven, moeten ze ook om kunnen gaan met onafhankelijke media en experts die wijzen op waarschuwingssignalen en inconsistenties.

Conclusie: De mythe van Julian Hosp heeft diepe scheuren – investeerders worden verliezers

Je kunt in ons archief al verslagen vinden over de projecten van Julian Hosp vóór Cake (voorheen Bake) en DeFiChain. Er was het piramidespel van Lyoness en het faillissement van TenX – één ding is in alle gevallen hetzelfde: gewone investeerders moesten hun investeringen meestal afschrijven of met een enorm verlies verkopen. Hosp en naaste bondgenoten daarentegen blijven zich tot op de dag van vandaag te buiten gaan aan luxe auto’s, jachten, villa’s en andere statussymbolen – ze zijn er blijkbaar in geslaagd om rijkdom te vergaren.

Overigens heeft DeFiChain Hosp sinds een paar weken slechts bij uitzondering genoemd, en in plaats daarvan de voorkeur gegeven aan het promoten van zijn nieuwe boek, dat net is verschenen en “De Waarde Formule” heet. We kunnen X-gebruiker Sunny Decree goed begrijpen, die minachtend opmerkt: “Iemand die vier cryptocurrencies op de markt heeft gebracht, die nu eigenlijk allemaal waardeloos zijn – hoe kan zo iemand een boek publiceren met de titel ‘The Value Formula’? Sunny Decree heet in het echte leven Marco Bühler en heeft onlangs een echte bestseller in boekvorm afgeleverd met “Bitcoin voor beginners”. Helaas is het nog maar de vraag welke visies Julian Hosp heeft voor de volgende ronde activiteiten waarin zijn publiek wordt meegenomen.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*