Binance Coin: BNB ter waarde van ongeveer 500 miljoen US dollar vernietigd

Binance Coin heeft zich verankerd in zijn concept om elk kwartaal BNB massaal te vernietigen (“verbranden”). In de 25e dergelijke ronde heeft dit Binance Coin nu getroffen voor ongeveer een half miljard US dollar en blijft het deflatie veroorzaken.

Voor de cryptobeurs Binance, die gewend is aan succes, is 2023 geen gemakkelijk jaar. In de VS is het aangeklaagd door de SEC, in Europa is de SEPA financiële dienstverlener Paysafe van boord gesprongen en er is nog geen opvolger gevonden. Deze obstakels voor de bedrijfsontwikkeling van Binance worden ook weerspiegeld in de prijscurve van BNB; Binance Coin heeft de opwaartse trends van de cryptocurrency Bitcoin (BTC) de laatste tijd niet kunnen volgen. En toch zijn er belangrijke argumenten voor BNB, waaronder de zogenaamde “verbranding” elk kwartaal. Gisteren vond dit voor de 25e keer plaats en, volgens de aankondiging van Binance, betrof het een goede 2,1 miljoen BNB ter waarde van het equivalent van ongeveer 500 miljoen Amerikaanse dollar.

Maar waarom worden er elke drie maanden automatisch grote hoeveelheden BNB vernietigd, ongeveer 1,38 procent van alle Binance munten in omloop in het afgelopen kwartaal? Het antwoord is simpel: toen Changpeng Zhao (CZ) in 2017 Binance oprichtte, werd het gefinancierd door de verkoop van de toen nieuwe cryptocurrency BNB. Binance Coin werd geassocieerd met de belofte van aanzienlijke korting op de kosten (korting tokens) en geplande deflatie door middel van het verbrandingsprogramma. In feite hebben Binance en CZ hun beloften waargemaakt. Van de 200 miljoen BNB die oorspronkelijk werden gegenereerd, bestaan er nu, na de 25e verbranding, nog iets minder dan 152 miljoen. Omdat het vanaf het begin was uitgesloten dat Binance munten ooit zouden worden “herdrukt”, resulteert het verbrandingsprogramma in natuurlijke deflatie, wat de prijscurve van BNB altijd heeft ondersteund of versterkt. Het is trouwens de bedoeling dat de vernietiging van BNB eindigt als er nog maar 100 miljoen Binance munten in omloop zijn.

Conclusie: Binance Coin als deflatoire cryptocurrency een uitzondering

Grote beursdebuten in de afgelopen twaalf maanden zoals SUI, Arbitrum (ARB) of Aptos (APT) gingen regelmatig gepaard met kritische discussies over de tokenverdeling. Deze jonge cryptocurrencies hebben tot nu toe slechts kleinere aandelen van de geplande totale hoeveelheid van hun tokens op de markt gebracht en vaak vrij grote bedragen gereserveerd voor hun oprichters. Binance Coin is in dit opzicht totaal anders en CZ herinnert ons er op X (voorheen Twitter) (https://twitter.com/cz_binance/status/1711669850655908309) een week geleden aan dat BNB eerlijk is gelanceerd. Niemand kreeg BNB gratis toegewezen en de reserves die oorspronkelijk bedoeld waren als “team tokens” gaan naar het Burn-programma. Met de deflatie die hierdoor gegarandeerd is, verschilt Binance Coin positief van veel andere cryptocurrencies en heeft het nog steeds andere pluspunten zoals fee kortingen of gebruik als deelname ticket voor Launchpool en Launchpad. Het is dus goed mogelijk dat de prijscurve van BNB weer aantrekt als Binance zijn regelgevingsproblemen onder controle krijgt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*