Bitcoin (BTC) pompt naar meer dan 30.000 US dollar – is er een bullmarkt op komst?

De cryptocurrency Bitcoin (BTC) heeft vannacht de kritische prijsgrens van 30.000 US dollar overschreden. Technische analyses van de prijscurve van Bitcoin maken positieve voorspellingen voor een rally mogelijk.

De psychologie van de cryptomarkten laat weer eens zijn eigen gezicht zien: de toonaangevende valuta Bitcoin (BTC) handelt deze donderdagochtend op een goede 30.000 US dollar en heeft daarmee in de loop van de nacht een psychologisch belangrijke horde genomen. Dat dit positieve signaal van Bitcoin komt op een moment dat de Amerikaanse toezichthouder SEC de crypto-industrie zo goed als de oorlog heeft verklaard, komt misschien als een verrassing. Maar recentelijk hebben technische analyses van de prijscurve van Bitcoin al de aandacht getrokken en optimistische voorspellingen gesuggereerd.

Op Twitter publiceerde “Moustache” bijvoorbeeld een grafiek die hij “Golden Cross” noemde. Bitcoin staat op het punt om voor het eerst in zijn geschiedenis door zo’n “gouden kruis” te gaan, schrijft Moustache. Onder professionele handelaren is zo’n “golden cross” de technische term voor prijsontwikkelingen waarbij de kortetermijntrend van een belegging de langetermijntrend kruist. Hier heeft “Moustache” de prijscurve van Bitcoin van de afgelopen 20 dagen afgezet tegen die van 200 dagen. Vanaf vandaag: Bitcoin heeft de “golden cross” gemaakt. Technische analisten zien dit als een vrij betrouwbaar teken dat Bitcoin nu verder naar boven kan uitbreken en dat er een bullmarkt begint.

Rekt Capital” is ook een volger van technische analyse op Twitter en tekende een paar dagen geleden zijn plaatje over Bitcoin. Daarin raadde hij aan om te wachten tot het einde van de week om een positieve trend in Bitcoin te bevestigen. Dit komt omdat “Rekt Capital” zijn technische analyses baseert op wekelijkse trends. Deze donderdag verkondigt hij echter al Bitcoin-seizoen op Twitter, wat in de cryptoscene staat voor een rally in BTC. “Rekt Capital” herinnert ons eraan dat in het verleden een bull ride in Bitcoin altcoins enige tijd achter zich laat en dat de marktdominantie van BTC dan stijgt.

Conclusie: Positieve signalen van de Bitcoin-prijscurve

Niemand kan betrouwbaar voorspellen of de huidige stijging van de Bitcoin slechts een flits in de pan is. Zoals altijd raden we aan om je eigen onderzoek te doen en technische analyse te beschouwen als slechts een van de vele mogelijke hulpmiddelen. Maar één opmerking mag wel: op cryptomarkten wereldwijd heeft de rigoureuze aanpak van de SEC tot nadenken gedwongen. En hoewel de SEC al meer dan 50 cryptocurrencies als effecten wil reguleren, heeft het Bitcoin altijd een speciale status toegekend en wil het zich daarom niet met BTC bemoeien. Dus als de cryptomarkten echt weer op gang komen, is het waarschijnlijk dat Bitcoin als eerste onevenredig profiteert.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*