Bitcoin: Citibank stelt een doel van 318.000 dollar voor het “nieuwe goud”.

Citibank sluit zich nu aan bij de kring van degenen die Bitcoin (BTC) met goud vergelijken. Op basis hiervan voorspelt Citibank een prijs per BTC van meer dan 300.000 dollar tegen het einde van 2022.

“Digitaal goud”, “goud van de 21e eeuw” – de vergelijking van Bitcoin (BTC) met goud maakt nu deel uit van het standaardrepertoire van financiële adviseurs en pleitbezorgers. Bitcoin, de belangrijkste en oudste crypto-valuta, wordt zo een belangrijk instrument voor het veiligstellen van activa. Nu heeft Citibank ook een analyse gepresenteerd voor haar institutionele klanten, waarin Bitcoin de ontwikkeling van de goudprijs na 1970 voorspelt. Het papier werd bekend via een lek via Twitter en zou beleggers moeten behagen: Als de prognose van Citibank juist is, zal Bitcoin in de komende 12 tot 24 maanden een rally beleven met een prijscurve die tot 318.000 dollar kan oplopen.

Bull market Bitcoin – waarom Citibank BTC aanbeveelt

Citibankanalist Tom Fitzpatrick mixt technische analyse en historische parallellen in zijn Bitcoin-rapport. Hij begint vanaf 1971, toen de Amerikaanse Federal Reserve de dekking van dollars met goud opgaf. De goudprijs begon toen in beweging te komen, met als doel het bereiken van een recordhoogte van USD 2.000 in 2020. Goud bewijst opnieuw een gewilde zekerheid te zijn in tijden waarin het monetair beleid nieuwe wegen inslaat. Met het oog op de corona-pandemie stellen de Fed in de VS, de ECB in de eurozone en ook de Bank of Japan enorme hoeveelheden geld ter beschikking om economische ontwrichting te voorkomen. Het is duidelijk dat dit ook aanzienlijke risico’s op inflatie met zich meebrengt – of erger nog: deflatie.

Maar Fitzpatrick ziet goud als een waardeketen in de 21e eeuw in het nadeel van Bitcoin. Omdat Bitcoin de kosten en moeite van fysieke opslag en transport van goud elimineert. Fitzpatrick noemt de wereldwijde acceptatie van BTC in het bijzonder als een ander belangrijk pluspunt voor Bitcoin. Dit zal ook van kracht worden in het geval dat centrale banken en politici Bitcoin strikt willen reguleren. Voor Fitzpatrick wordt de vergelijking met goud ook gesuggereerd door het feit dat het bedrag van alle FTK’s is gemaximeerd op 21 miljoen, waardoor het zeldzame moment van goud wordt gekopieerd.

Met deze argumenten achter de rug kijkt Fitzpatrick naar de historische prijscurve van Bitcoin voor Citibank. In deze curve worden de rally’s afgewisseld met correcties, wat volgens hem een duidelijke indicator is voor een langetermijntrend. Volgens Fitzpatrick is de komst van Bitcoin in de mainstream gunstig voor de kans dat de rally die nu bij BTC is begonnen, nog jaren doorgaat. Hij schildert de grafieken van Bitcoin verder in de toekomst op basis van gegevens vanaf 2010 en bereikt al in december 2021 een waarde van 318.000 dollar per FTK.

Conclusie: gouden vooruitzichten voor Bitcoin?

Met methoden die vergelijkbaar zijn met die van Fitzpatrick komt de Bayerische Landesbank bijvoorbeeld in haar prognose “slechts” 90.000 dollar voor Bitcoin in de nabije toekomst, hoewel ze al voor de Corona-crisis was voorbereid. Ondertussen ziet de grote Amerikaanse bank JP Morgan al de trend dat Bitcoin het goud als waardeopslag overstijgt. Het huidige verslag van Citibank is in dit opzicht niet erg origineel, maar het bevestigt het wel: De vergelijking van Bitcoin met goud wordt ook de norm in de klassieke financiële wereld en getuigt van aanzienlijke mogelijkheden voor BTC.

Het spannende is dat Citibank en Fitzpatrick zich in hun analyse specifiek richten op institutionele beleggers en voor elke BTC een aanbeveling doen. Het is precies dit klantenbestand dat nodig zal zijn om de vloeibare vraag naar Bitcoin hoog te houden en zo de prijs op te drijven. Het lijkt er inderdaad op dat de borden voor Bitcoin beter zijn dan ooit.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*