Bitcoin halvering in april – miners bereiden zich voor op overnames

De vierde Bitcoin halvering in de geschiedenis van BTC wordt verwacht in april 2024. Dit heeft grote gevolgen voor Bitcoin miners – en toonaangevende marktspelers bereiden al offensieven en overnames voor.

De business van Bitcoin miners is een extreem spannende sector in de wereld van cryptocurrencies. Bitcoin miners investeren in dure hardware om zo vaak mogelijk een nieuw BTC-blok te genereren, dat vervolgens ook een geldelijke beloning bevat. Deze mijnbeloningen bedragen momenteel 6,25 BTC en zullen worden gehalveerd naar 3,125 BTC met de Bitcoin Halvering die wordt verwacht voor april 2024. Experts beschouwen op dit moment een Bitcoin-prijs van ten minste 19.000 BTC als een voorwaarde voor een succesvol bedrijfsmodel voor mijnbouwers, en dit cijfer zal waarschijnlijk aanzienlijk stijgen met de aankomende halvering.

Het ligt daarom voor de hand dat grote Bitcoin-mijnbouwers al nadenken over hoe ze met de toekomst moeten omgaan. De concurrentie is hevig en stijgende BTC-prijzen zijn geenszins gegarandeerd. Marktleider Marathon Digital (MARA) schrijft nu in zijn maandelijkse rapport dat het meer dan 800 miljoen dollar klaar heeft liggen om te profiteren van “strategische kansen”, waaronder “consolidatie van de industrie”. In gewone taal: als kleinere miners in financiële problemen komen door Bitcoin-mijnbouw, wil MARA klaar zijn voor overnames.

Aankondigingen en beslissingen van andere Bitcoin-mijnbouwers kunnen op een soortgelijke manier worden geïnterpreteerd. Hut 8 is eind november al gefuseerd met US Bitcoin om klaar te zijn voor de toenemende concurrentie, volgens een persbericht. CleanSpark heeft aangekondigd dat het bijna 170 miljoen dollar in reserve houdt “om te profiteren van eventuele halveringskansen die zich voordoen”. En Riot Platforms kondigde een week geleden aan dat het voor USD 290 miljoen de nieuwste Bitcoin miner hardware had besteld om een voorsprong te nemen.

Een blik op de Bitcoin blockchaingegevens laat ook zien hoe de concurrentie tussen miners toeneemt. De hashrate staat op recordhoogte. Dit geeft aan hoeveel rekenkracht er is aangesloten op het Bitcoin-netwerk. De moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining heeft ook een recordhoogte bereikt. Deze past zich automatisch aan aan de ontwikkelingen in de hashrate. Bitcoin-mijnwerkers moeten daarom op dit moment meer kosten dan ooit incalculeren om zich kansrijk te positioneren in de competitie om het volgende BTC-blok.

Conclusie: Bitcoin halveren stelt mijnwerkers voor grote uitdagingen

Veel van de grote Bitcoin-mijnbouwers zijn zelf beursgenoteerd en hun toekomstige strategieën zijn daarom tot op zekere hoogte onderworpen aan publicatieverplichtingen. De rapporten van MARA, Hut 8 en anderen geven al aan dat de industrie zich voorbereidt op de gevolgen van Bitcoin Halving en dat overnames waarschijnlijk zijn. De wilde dagen van Bitcoin mijnbouw zijn al lang voorbij en het wordt duidelijk dat “de grote jongens de kleine jongens zullen opeten”, zoals waarnemers het grillig uitdrukken.

We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om je er nogmaals aan te herinneren: als iemand in Duitsland je belooft dat je als particulier vooruitzichten hebt om winst te maken met je eigen Bitcoin-mijnbouw, dan is dat gewoon onzin en waarschijnlijk zelfs oplichterij. Je kunt onze modelberekening voor Bitcoin-mijnbouw in 2023 voor Duitsland hier vinden en de berekeningen zullen vanaf april na de halvering nog strenger zijn, zelfs voor professionals. Als je echter nog steeds geïnteresseerd bent in het onderwerp, heb je de mogelijkheid om direct te investeren in beursgenoteerde Bitcoin mijnbouwers.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*