Tesla baas Elon Musk is waarschijnlijk de rijkste persoon ter wereld – en houdt van Twitter. Met opmerkingen over inflatie en zowel Bitcoin, Ethereum als Dogecoin heeft hij nu de prijscurves weer beïnvloed.
Als Elon Musk op de toetsen van zijn Twitter-account drukt, is het vaak de stront die de ventilator raakt. De Tesla-baas heeft bijna 80 miljoen volgers op Twitter, wat hem waarschijnlijk ‘s werelds grootste allround influencer maakt sinds het blokkeren van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Dezer dagen is Musk weer bijzonder kleurrijk op Twitter – de eerste opruier waren korte opmerkingen over het monetaire beleid en cryptocurrencies. Elon Musk vroeg het Twitter-publiek wat anderen dachten over de inflatiecijfers in de komende paar jaar. Vanuit de VS en de EU worden voortdurend inflatiecijfers van 5 procent en meer gemeld, ver boven de niveaus die een gezond monetair beleid kan wensen. De vraag van Musk is dus gerechtvaardigd.
As a general principle, for those looking for advice from this thread, it is generally better to own physical things like a home or stock in companies you think make good products, than dollars when inflation is high.
I still own & won’t sell my Bitcoin, Ethereum or Doge fwiw.
— Elona Musk (@elonmusk) March 14, 2022
Onder de antwoorden was Musk echter vooral geïnteresseerd in dat van Michael Saylor, die sinds de nazomer van 2020 zijn beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy stap voor stap heeft omgevormd tot een gigantische Bitcoin-investeerder. Saylor promoot dus opnieuw Bitcoin (BTC) als een inflatiehedge, ook voor Musk. Dit brengt Musk er op zijn beurt toe een algemeen advies te geven: in tijden van inflatie dekt men zich het best in in sectoren zoals onroerend goed of aandelen, en niet in US-dollars. Hij, Musk zelf, bezit overigens Bitcoin, Ethereum (ETH) plus Dogecoin (DOGE) en is niet van plan deze crypto-activa te verkopen.
“Dogefather” Elon Musk – gek of waardevolle adviseur?
In de onmiddellijke nasleep van de opmerkingen van Musk noteerden de cryptonieuwstikkers een plus van 3 procent voor Bitcoin, een goede 2 procent voor Ethereum en bijna 4 procent voor Dogecoin (DOGE). De unanieme teneur: de reden voor de opvallende koersbewegingen waren de Twitter-activiteiten van Musk. In de crypto-scene is Musk sinds zijn intrede en uittreding uit Tesla zeer controversieel op het gebied van Bitcoin – maar dat weerhoudt Musk er niet van om herhaaldelijk op de reclametrommel te slaan voor met name Dogecoin. Extra pikant: Sinds 2018 is Musk daadwerkelijk veroordeeld door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om zijn tweets te laten beoordelen als ze relevant zouden kunnen zijn voor de aandelenmarkt. Musk wil deze verordening onlangs toch laten herzien.
De Russische oorlog in Oekraïne – Musk wil in de ring stappen tegen Poetin
Kort nadat Musk op Twitter het monetaire beleid, de inflatie en cryptocurrencies de rug toekeerde, richtte hij zijn pijlen op het eerstvolgende doelwit. In een tweet gericht aan de Russische president Vladimir Poetin, stelde hij een man-tot-man duel voor over Oekraïne. Musk’s vredesinitiatief gaat door, ondertussen denkt hij al na over de verdeling van de inkomsten uit televisierechten. In het prille begin van de Russische aanvalsoorlog had Musk er zelf voor gezorgd dat Oekraïne werd voorzien van hardware en capaciteit van Starlink voor satellietinternet. Musk is ook eigenaar van het bedrijf.
Conclusie: Pas op voor Musk, Twitter en Crypto
De recente verschijningen van Elon Musk op Twitter tonen in dit geval aan hoe dicht meningsvorming en manipulatie bij elkaar kunnen liggen. Kortetermijnbeleggers kunnen Musk op Twitter moeilijk negeren. Of zijn standpunten over Bitcoin en co. of zijn ideeën voor de oorlog in Oekraïne werkelijk inhoud hebben, is in geval van twijfel niet van belang. Het is immers bewezen dat zij aandacht genereren, en dat is op zich al een waardevol ruilmiddel. Het blijft begrijpelijk dat de 50-jarige Musk, met een geschat fortuin van meer dan 200 miljard Amerikaanse dollar, de neiging heeft om in wilde uren over de schreef te gaan op Twitter. Maar ook dat is een kwestie van smaak.
Nog een belangrijke waarschuwing: Er circuleren tientallen aanbiedingen voor Tesla Coins, Musk Coins en dergelijke op het internet. Deze, zoals alle Bitcoin trading bots die Musk adverteren, neigen oplichting te zijn. Er is geen eigen cryptocurrency geïnitieerd door Musk of een van zijn bedrijven. Dergelijke aanbiedingen die willen aanhaken bij de populariteit van Musk worden sterk afgeraden.
Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.
Leave a Reply