Terra (LUNA) succes lokt miljoen dollar weddenschappen uit van crypto beroemdheden

Terra (LUNA) wordt op recordniveaus verhandeld ondanks de onzekerheid op de algemene markt. Bekende critici zetten nu publiekelijk miljoenen in tegen LUNA en hebben in Terra-oprichter Do Kwon een prominente tegenhanger gevonden.

Speculatie op de cryptomarkt is niets ongewoons – maar wat er momenteel gebeurt rond de voorspellingen voor Terra (LUNA) bereikt niveaus die zelden zijn gezien. Het verhaal begint met een tweet van de bekende cryptohandelaar Sensei Algod, die eerder al twijfelde aan het concept van Terra. Sensei Algod wilde er 1 miljoen US dollar om verwedden dat Terra over een jaar lager genoteerd zou staan dan op 13 maart 2021, namelijk 88 US dollar. Het duurde maar een paar uur en Do Kwon, die Terralabs oprichtte als het bedrijf achter LUNA, deed mee. De twee wedpartners werden het eens over co-host Cobie van de populaire crypto show UpOnly als de “wedden sponsor” die nu de actie controleert en organiseert.

En terwijl Cobie via zijn Twitter-account nog grapjes maakte als “Waarom ik besloot de 2 miljoen US-dollar uit de wedpot te stelen”, was de volgende miljoen-dollar weddenschap al aan het ontstaan. Deze keer wilde cryptohandelaar GigantRebirth 10 miljoen US dollar inzetten op een prijsdaling in Terra binnen een jaar – en volgens Cobie zijn de gevraagde bedragen nu ook hier aangekomen. Hij heeft nu 22 miljoen US dollar te overzien en zal die verstandig afdekken, schrijft Cobie. Zijn verveelde cryptomiljonairs de tijd aan het doden met gokken of hebben de weddenschappen een rationele achtergrond?

Heeft het concept van Terra een logische fout?

Sensei Algod noemt Terra en de daaraan gekoppelde TerraUSD (UST) stablecoin een Ponzi scheme, d.w.z. een soort van Ponzi-regeling. Op Twitter heeft hij in februari al uitgelegd hoe hij tot zijn oordeel is gekomen. Volgens hem heeft hij geen vertrouwen in de indekking van TerraUST (marktkapitalisatie van thans iets minder dan 15 miljard US dollar) door LUNA (marktkapitalisatie van thans iets minder dan 35 miljard US dollar). Zodra iemand miljarden UST wil uitcashen, zal het kaartenhuis instorten en beide altcoins tot nul laten dalen, aldus Sensei Algod.

Even later werd echter bekend dat er een fonds was opgericht om TerraUSD extra te beschermen, met US$1 miljard aan Bitcoin (BTC) onderpand van buiten het Terra-ecosysteem.

Conclusie: Terra in de kijker – gewaagde weddenschappen

De prijscurve van Terra is sinds de weddenschappen iets in de positieve richting gedaald en TerraUSD is stabiel gebleven – als dit als een indicatie zou kunnen worden gebruikt voor het resultaat van de weddenschappen over een jaar, zouden de critici waarschijnlijk op de verkeerde argumenten hebben gewed. Toen Terra een paar dagen geleden naar een nieuw hoogtepunt steeg, hebben wij de belangrijkste pro-argumenten samengevat. Gelukkig hebben in ieder geval GigantRebirth en Do Kwon inmiddels ook aangekondigd dat zij miljoenen zullen doneren. Gezien de reële problemen elders in de wereld zijn veel mensen ongelukkig met de miljoenen die worden rondgesmeten voor weddenschappen op Terra, en de acties rieken ook sterk naar ego-reclame.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*