Filecoin lanceert Mainnet – FIL wordt verhandeld op crypto beurzen

Het veelgeprezen Filecoin-project gaat de praktische fase in: vandaag, donderdag, wordt de start van het Mainnet verwacht. Intussen is in de eerste crypto-uitwisselingen al het teken van Filecoin, FIL, vermeld. Filecoin wil als een soort decentrale dropbox punten scoren.

Het crypto-project Filecoin heeft op zijn ICO 2017 bijna 260 miljoen dollar kunnen inzamelen, wat een indrukwekkend cijfer oplevert. Drie jaar later voelt Filecoin zich in de praktijk klaar voor de start en schakelt bij Blok 148.888 het vorige testnet over op het mainnet. Dit zou moeten gebeuren rond 17:00 uur Duitse tijd vandaag, donderdag. Met deze stap zal Filecoin – als er zich geen problemen voordoen – volledig functioneel zijn en zal de bijbehorende Altcoin FIL ook op de crypto-markten debuteren. De crypto-markten Kraken, Gemini en Huobi hebben aangekondigd om FIL vanaf het begin op te nemen, andere platformen zullen naar verwachting spoedig volgen. Filecoin richt zich op het onderwerp van cloud storage en wil een decentrale oplossing bieden aan industriereuzen als Dropbox, Amazon en Microsoft.

Achtergrond bij Filecoin (FIL)

Filecoin heeft samen met de inheemse FIL een eigen ecosysteem ontwikkeld. Het basisidee wordt eenvoudigweg beschreven: Overal ter wereld kunnen mensen overtollige opslagruimte aan Filecoin koppelen. Filecoin verhuurt deze ruimte automatisch aan klanten die betalen voor cloudopslag in FIL. Minder kosten, de aanbieders van opslagruimte ontvangen huurinkomsten in FIL voor hun dienst. Voorafgaand aan de huidige lancering schatten vroege investeerders een prijs van $18 per FIL als winstgevend voor cloud-opslagaanbieders op basis van hun ervaring met het testnet. De exacte prijs voor opslagruimte bij Filecoin wordt bepaald door vraag en aanbod. Voorafgaand aan de start van de handel door FIL, wordt de Altcoin geciteerd door middel van transferovereenkomsten in een regio rond de 30 Amerikaanse dollar.

Filecoin wordt gesteund door oprichter Juan Benet en bekende investeerders zoals Fred Erhsam (mede-oprichter van Coinbase), Naval Ravikant (oprichter van AngelList) en het durfkapitaalbedrijf Digital Currency Group. Uiteraard versleutelt Filecoin de gegevens en verdeelt het kopieën over het netwerk om snelle toegang mogelijk te maken en storingen in het netwerk te voorkomen. Volgens eigen informatie heeft Filecoin al 230 petabytes aan opslagcapaciteit in het Testnet verzameld. Ter vergelijking: De gelijkaardige projecten Storj en Siacoin rapporteren respectievelijk 100 petabytes en 2 petabytes.

Conclusie: Filecoin en FIL op de rand van een spannende start

Filecoin (FIL) komt veel later aan dan gepland en bevindt zich dus onmiddellijk in een concurrentiesituatie. Het is te hopen dat klanten uit bijvoorbeeld de crypto-industrie, universiteiten en niet-gouvernementele organisaties zullen helpen om de cloud-opslag winstgevend te maken. Natuurlijk komt de vraag naar voren: Is er geen overcapaciteit aan verhuurbare opslagruimte en is het ecosysteem snel en veilig genoeg om professionele klanten te overtuigen? Aan de andere kant is cloud-opslag een groeimarkt en is wantrouwen ten opzichte van de grote commerciële Amerikaanse aanbieders niet ongebruikelijk, sleutelwoord backdoors. De eerste handelsdagen van FIL zullen laten zien of het theoretisch indrukwekkende idee van Filecoin in de praktijk succesvol zal zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*