IOTA-lid van ENSURESEC – EU-project voor veiligheid in de elektronische handel

Online bestellingen zijn booming, de omstandigheden van de Corona-pandemie drijven de trend verder. Het EU-project ENSURESEC heeft tot doel detailhandelaren te voorzien van instrumenten om de elektronische handel te beveiligen. IOTA is een partner in ENSURESEC.

De IOTA-stichting is opnieuw blij met geld en prestige door deel te nemen aan een EU-project. Er wordt 450.000 euro verwacht voor bijdragen aan ENSURESEC, volgens een blogbericht. De EU zal de komende twee jaar in totaal 7,7 miljoen euro beschikbaar stellen voor ENSURESEC.

Achtergrond over ENSURESEC en IOTA

ENSURESEC is gewijd aan het thema veiligheid in het online zakendoen. ENSURESEC werd al in 2019 gelanceerd. In januari 2020 won een consortium met de IOTA Foundation de aanbesteding voor projectfinanciering en gaat nu de praktische fase in. Het doel is om met name kleine en middelgrote ondernemingen te helpen hun toetreding tot of verdere ontwikkeling van de elektronische handel veilig te stellen. Dit komt omdat het kleinere marktdeelnemers meestal ontbreekt aan expertise in risico’s zoals cybercriminaliteit of namaakproducten.

Deze situatie was al duidelijk in 2019. De urgentie van ENSURESEC is echter nog groter geworden door de omstandigheden van de Corona-pandemie, benadrukt de IOTA-stichting. In het tweede kwartaal van 2020, toen grote delen van de wereld afgesloten werden, rapporteerde Amazon bijvoorbeeld een groei van 32 procent in geleverde goederen, schrijft IOTA. Volgens IOTA zag het Verenigd Koninkrijk in deze periode ook een goede 32 procent stijging van de online handel in het algemeen in een vergelijking van jaar tot jaar.

Deze ontwikkeling dwingt bedrijven virtueel het internet op te gaan. ENSURESEC wil de marktpartijen eenvoudig te gebruiken software aanbieden, grotendeels gratis, die in een vroeg stadium detecteert wanneer er online aanvallen plaatsvinden. ENSURESEC zal ook modules ontwikkelen voor betalingsoplossingen en het volgen van leveringen. IOTA draagt op maat gemaakte versies van haar Tanglenet bij aan ENSURESEC, dat bestellingen kan documenteren als een fraudebestendig netwerk. Volgens IOTA stelt Tanglenet ENSURESEC ook in staat om algemene situaties vast te leggen en zo de deelnemers in een vroeg stadium te waarschuwen voor veiligheidsrisico’s.

Naast IOTA heeft ENSURESEC nog 21 andere partners in een consortium, waaronder het Fraunhofer Instituut uit Duitsland. Externe bedrijven zoals de retailgigant Walmart moeten ENSURESEC adviseren. Een eerste testrit voor ENSURESEC is gepland voor de kritische e-apotheeksector met de bijbehorende toeleveringsketen.

Conclusie: Tanglenet scores, IOTA crypto valuta stappen ter plaatse

Hoe spannend en nuttig ENSURESEC ook lijkt – het kan de eigenlijke problemen bij IOTA niet oplossen. De IOTA Foundation krijgt opnieuw institutionele erkenning voor technologie in de vorm van Tanglenet als Distributed Ledger. Maar de crypto-currency IOTA als betaalmiddel is niet bedoeld om intern of door toekomstige externe gebruikers van ENSURESEC te worden gebruikt. Dit bevestigt nogmaals wat de prijscurve van IOTA al jaren laat zien en is in veel opzichten vergelijkbaar met het lot van Rippele (XRP): In beide gevallen zijn blokketenachtige netwerken ontwikkeld die geoptimaliseerd zijn voor praktische toepassingen in de reële economie. Deze technologisch innovatieve oplossingen worden daadwerkelijk geaccepteerd, maar niet zozeer als men denkt, samen met de bijbehorende crypto-munten. Een nuchtere blik op de prijscurve van IOTA laat logischerwijs een historisch dieptepunt zien wanneer IOTA vergeleken wordt met Bitcoin (BTC).


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*