Legerhardwareportefeuilles ondersteunen nu ook het staken van Polkadot (DOT)

Degenen die Polkadot (DOT) bezitten kunnen er rente op ontvangen via staking. In plaats van dit proces te doorlopen via een cryptobeurs, is Staking voor Polkadot nu mogelijk via Ledger hardware wallets.

Voor veel cryptocurrencies die gebruikmaken van proof-of-stake of verwante protocollen, kan rente worden verdiend op tegoeden door middel van staking. In de meeste gevallen houdt dit in dat u uw munten zoals Cardano (ADA) of Polkadot (DOT) gewoon achterlaat bij de crypto-uitwisseling van uw voorkeur. Het is echter veiliger om een hardware-portemonnee te kiezen om uw eigen geld op te slaan. Het instapmodel Ledger Nano S en de professionele versie Ledger Nano X hebben als gebruiksvriendelijke modellen grote populariteit verworven onder hardware-portemonnees. Door verdere ontwikkeling op de bijbehorende software Ledger Live, worden deze hardware wallets regelmatig klaargestoomd voor nieuwe taken. Met Staking for Polkadot (DOT) is een veelgehoorde wens van klanten nu ontsloten bij Ledger Live, meldt de Franse fabrikant via een blogpost.

Staken voor Polkadot bij Ledger heeft twee grote voordelen ten opzichte van de gebruikelijke oplossingen waarbij cryptobeurzen als organisatoren worden gebruikt. Ten eerste blijven de gebruikte DOT’s op de Ledger Nano S of Ledger Nano X staan en zijn ze dus veiliger dan bij een externe bewaarder. Ten tweede laat Ledger Live gebruikers zelf beslissen in welke pool ze hun DOT storten. Deze verschillen deels in gerichte APR en mogelijk in hun stemgedrag wanneer op Polkadot over toekomstplannen wordt gestemd.

Inzetten op Ledger – meer munten volgen

Ledger Live ondersteunt al Staking voor Tezos (XTZ), Tron (TRX), Kosmos (ATOM) en Algorand (ALGO) naast Polkadot. In principe, naast fondsen in de bovengenoemde cryptocurrencies op een van Ledger’s hardware wallets, zijn er slechts een paar klikken nodig onder Ledger Live om DOT, TRX, XTZ, ATOM, of ALGO te ontgrendelen voor staking. DOT iets heeft momenteel meer dan 15 procent APR in, dus dat loont zeker. Polkadot is een van de grote winnaars in 2021, dat nog een jong crypto-jaar is; eind februari noteerde het op een nieuwe all-time high van 42 dollar. Sinds het begin van het jaar is DOT met meer dan 400 procent in prijs gestegen.

Ledger kondigde plannen aan om in 2021 staking te integreren voor meer munten. Er is echter nog niet bekendgemaakt welke zullen worden betrokken. Vooral degenen die in Altcoins investeren voor de middellange en lange termijn doen er goed aan deze op te slaan in hardware wallets. Staken met Ledger Live is een extra argument om voor een Ledger Nano S of Ledger Nano X te kiezen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*