Ripple (XRP): Cardano-baas Hoskinson geeft commentaar op rechtszaak met SEC

Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson heeft zich uitgesproken over de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple (XRP). Zijn opmerkingen hebben gemengde reacties opgeleverd, maar treffen velen.

Als medeoprichter van Ethereum (ETH) en uitvinder van Cardano (ADA) behoort Charles Hoskinson tot de eredivisie van wereldwijde crypto-coryfeeën. Hoskinson cultiveert zijn imago als ruwaard keer op keer met pittige opmerkingen over andermans projecten, en nu heeft hij het aangedurfd om zijn standpunt kenbaar te maken over de rechtszaak van de US Securities and Exchange Commission tegen Ripple over XRP. Via Twitter legt Hoskinson uit waarom hij denkt dat de actie van de SEC tegen XRP verkeerd is en breidt hij zijn kritiek uit naar overregulering van de crypto-industrie in de VS.

In detail legt Hoskinson uit dat juist de kritiek van de onafhankelijke XRP-gemeenschap op hem bewijst hoe decentraal de cryptocurrency van Ripple is georganiseerd. Daarom kan de stelling van de SEC dat XRP moet worden geclassificeerd als een effect niet worden gehandhaafd, zegt Hoskinson. Hij is echter verbaasd dat de advocaten van Ripple zich blijven richten op de “Hinman speech”, waarmee ze het mogelijke wangedrag van een individueel SEC-bestuurslid hoger inschatten dan de algemene lijn van het agentschap om cryptocurrencies te willen reguleren met verouderde wetten.

Ripple-medeoprichter Chris Larsen is het in principe eens met de opmerkingen van Hoskinson op Twitter, maar de onafhankelijke Ripple-advocaat John Deaton is het niet eens met afzonderlijke zinnen. De “Hinman speech” is niet zomaar een “grote complottheorie” zoals Hoskinson beweert en daarom niet “onbelangrijk”, protesteert Deaton via Twitter. Hinman had Ethereum (ETH) in een toespraak in 2018 vrijgesteld van regelgeving, een privilege dat Ripple ook opeist voor XRP. Deaton en anderen vermoeden ondertussen ook particuliere financiële belangen achter de acties van Hinman.

Conclusie: reikwijdte van SEC vs. Ripple enorm

Noch Hoskinson, noch zijn tegenstanders hoeven het volledig eens te zijn om de echte kern van de discussie te begrijpen: De procedure van de SEC tegen XRP, die al bijna twee jaar loopt, zal verstrekkende gevolgen hebben voor de crypto-industrie in de VS als er een uitspraak komt. Want als de SEC wint, is het te voorzien dat ze andere altcoins legaal zal vervolgen. Hoskinson probeerde Cardano in de zomer al uit voorzorg uit de vuurlinie van de SEC te halen en steunt nu grotendeels Ripple. Dus zijn aanpak om de SEC niet te reduceren tot zijn vroegere vertegenwoordiger Hinman klinkt redelijk. Irritaties in de XRP-gemeenschap over het communicatiebeleid van Hoskinson mogen natuurlijk, maar ze missen het sluiten van de gelederen waar het brein achter ADA eigenlijk op zinspeelde.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*