TenX staakt blijkbaar zijn activiteiten in de EU

Cryptobedrijf TenX heeft verklaard dat het zijn licentie als e-money instelling in Oostenrijk heeft ingeleverd. Hierdoor zal TenX waarschijnlijk niet in de hele EU actief kunnen zijn. TenX zelf geeft geen commentaar op de situatie.

TenX is in Duitsland bekend geworden als uitgever van crypto creditcards. Maar dit is nu blijkbaar eindelijk voorbij. Want zoals uit ons onderzoek blijkt, heeft TenX zijn vergunning als e-geldinstelling in Oostenrijk laten intrekken. Volgens de beschikbare informatie vormde deze licentie de basis voor de activiteiten van TenX in het EU-gebied. Nu regelt de Oostenrijkse autoriteit voor de financiële markt (FMA) het toezicht op de liquidatie van TenX.

Nog in oktober 2020 had TenX gesproken over een nieuwe start toen duidelijk werd dat er geen nieuwe partner kon worden gevonden voor de uitgifte van crypto creditcards na de ondergang van Wirecard. Sindsdien is er echter radiostilte geweest op de officiële communicatiekanalen van TenX, met geen nieuwe vermeldingen op de blog, Twitter of Facebook sinds oktober 2020.

TenX neemt stilletjes afscheid

Na de oprichting in 2015 had TenX tientallen miljoenen dollars weten op te halen via durfkapitalisten en door de uitgifte van haar tokens Pay en TenX. Op CoinMarketCap staat het token nog steeds genoteerd, maar wel op Shitcoin-niveau. Of de beleggers kunnen hopen op terugbetalingen in welke vorm dan ook is dus niet duidelijk volgens de publiek beschikbare informatie.

TenX had ook de krantenkoppen gehaald met het feit dat de zeer omstreden Julian Hosp een leidende positie bekleedde en pas in januari 2019 werd ontslagen. De achtergrond was dubieus en vermeend illegale piramidespelen door Hosp.

Eerder in januari, na een lek van een ingewijde bij TenX, meldden wij dat hopeloosheid en gebrek aan leiderschap intern bij het bedrijf de boventoon voerden. Dat verhaal is niet tegengesproken.

Conclusie: TenX was nooit succesvol

TenX’s oorspronkelijke concept van het uitgeven van echte crypto creditcards werd goed ontvangen in de crypto scene en trok investeerders aan om te investeren in de tokens. Maar in werkelijkheid zijn de TenX creditcards nooit in grote aantallen op de markt gekomen en afgezien van dat idee had TenX eigenlijk niets te bieden. Of de hele ontwikkeling als oplichterij moet worden aangemerkt, valt nog te bezien. Zelfs nu lijkt de aanpak niet serieus te zijn, aangezien TenX op geen enkele manier, voor zover wij weten, heeft meegedeeld dat het afziet van zijn status als instelling voor elektronisch geld.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*