Uniswap (UNI): versie 3 vestigt zich langzamer dan verwacht

Versie 3 van het DeFi platform Uniswap is sinds een maand live. Afgemeten aan de verwachtingen bleef het succes gemengd. Dit komt ook tot uiting in de prijscurve van UNI.

Uniswap (UNI) is het centrale contactpunt voor DeFi onder Ethereum. De lancering van Uniswap versie 3 op 5 mei heeft dan ook veel aandacht gekregen. Maar op de allereerste handelsdag had Uniswap te kampen met technische problemen en spraken spotters zelfs van “Uniflop”. Een maand later, blijkt uit de gegevens: Nog steeds vertrouwen veel marktdeelnemers op Uniswap versie 2, en de nieuwe versie trekt maar langzaam liquiditeit aan. Intussen is UNI als inheemse token van Uniswap de laatste 30 dagen verzwakt van een koers van ruim 40 US dollar tot ongeveer 25 US dollar.

Uniswap: versie 2 en 3 in vergelijking

Uniswap versie 3 zou vooral scoren met lagere tarieven. Maar handelaren melden dat dit in de praktijk lang niet altijd het geval is. Een blik op de feiten is ontnuchterend:

  • Uniswap Version 3 heeft momenteel het equivalent van iets minder dan 2 miljard US dollar aan liquiditeit gestort in cryptocurrencies, terwijl Uniswap V2 meer dan 5 miljard US dollar heeft.
  • Uniswap versie 3 noteert momenteel een goede 700 miljoen US dollar in dagelijks handelsvolume, met versie 2 is dat ongeveer 500 miljoen US dollar. Sommige dagen heeft Uniswap versie 3 meer handelsvolume, andere dagen is het nog steeds Uniswap versie 2 waar de muziek speelt.

Uniswap voelt concurrentie van BSC

De rangschikking van de meest succesvolle gedecentraliseerde cryptobeurzen naar handelsvolume is ook onthullend. Hier is Uniswap niet langer de onbetwiste leider. Zelfs de voorheen grootste concurrent SushiSwap voor DeFi in het Ethereum ecosysteem is achterop geraakt. Met MDEX, Pancakeswap (CAKE) en Burgerswap, kunnen verschillende DeFi platforms op gelijke voet worden gevonden, die DeFi verhandelen via de Binance Smart Chain. De markt heeft het begrepen: DeFi in het Binance Coin (BNB) ecosysteem is vaak een gelijke of betere optie dan DeFi onder Ethereum (ETH).

Kortom: Uniswap niet langer een no-brainer

De prijsdaling van UNI is niet alleen te wijten aan de gedeeltelijk teleurgestelde verwachtingen voor Uniswap V3, maar heeft ook te maken met de trends op de algemene markt. Eens te meer kan echter worden vastgesteld dat het in de afdeling DeFi geïnvesteerde kapitaal zeer mobiel is en over steeds meer platforms wordt gespreid. Uniswap concurreert dus momenteel niet alleen met zichzelf met versie 2, maar ziet ook het snel groeiende belang van DeFi in de Binance Smart Chain.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*