Ripple : 408 miljoen XRP overgemaakt aan mede-oprichter Jed McCaleb

Ripple (XRP) blijft een melkkoe voor medeoprichter Jed McCaleb. McCaleb, die in 2012 na een ruzie vertrok, heeft net 408 miljoen XRP van Ripple ontvangen, die hij waarschijnlijk in tranches zal incasseren.

In het geval van Ripple (XRP) kijken beleggers niet alleen naar de lopende rechtszaak tegen de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), maar ook naar het gedrag van medeoprichter Jed McCaleb. Want McCaleb verzekerde zich in een scheidingsovereenkomst met Ripple bij zijn vertrek in 2012 van vorstelijke bedragen in XRP, die hij gaandeweg mag omzetten in contanten. De vele miljoenen XRP die McCaleb bijna dagelijks verkoopt zorgen altijd voor discussie: Kan de XRP Whale Mc Caleb de prijs van Ripple beïnvloeden met zijn verkoop? Liever niet, blijkt uit de analyse. Maar een onbehagen blijft en wordt momenteel gevoed door een nieuwe miljoenentransfer. Maar liefst 408 miljoen XRP, tegen de huidige prijzen zo’n 400 miljoen dollar waard, stroomden van Ripple naar McCaleb, zo blijkt uit de database. WhaleAlert heeft ook op Twitter zijn signaal gegeven over de massale transactie.

https://twitter.com/whale_alert/status/1400323487827378176

Op Reddit vragen beleggers zich bijvoorbeeld meteen af wat de overdracht betekent voor Ripple. Hierop kan niet zo precies worden geantwoord, omdat hier twee aspecten uit elkaar moeten worden gehouden:

1. Hoeveel XRP heeft McCaleb nog in zijn bezit en hoeveel zal hij er mogelijk nog van Ripple ontvangen? Hierover bestaan schattingen, maar geen absoluut zekere bevindingen. De website “Jed Balance“, bijvoorbeeld, denkt dat Mc Caleb nog ongeveer 1,5 miljard XRP had aan het einde van mei. De nieuwe overschrijving is daar echter blijkbaar nog niet in aanmerking genomen.

2. Hoeveel XRP brengt McCaleb op de markt in welke tijdsperiodes? Het is bekend dat daartoe regels worden vastgesteld in de scheidingsovereenkomst. Volgens hen mag McCaleb dagelijks XRP verkopen in een hoeveelheid van maximaal 1,5 procent van het totale wereldwijde handelsvolume. Elke week wordt een gemiddelde genomen, dat vervolgens wordt toegepast op de komende week. Mc Caleb is blijkbaar het maximale bedrag weer aan het uitputten en verkoopt momenteel iets meer dan 16 miljoen XRP per dag, wat hem een overeenkomstig bedrag van ongeveer 16 miljoen dollar oplevert.

Ook uit deze informatie kunnen twee conclusies worden getrokken:

1. het mechanisme in werking treedt om te voorkomen dat McCaleb XRP dumpt. Directe invloeden op de prijscurve van Ripple als gevolg van de verkoop van XRP door McCaleb kunnen niet worden vastgesteld.

2. in het huidige tempo, zou McCaleb van al zijn XRP af zijn in ongeveer 100 dagen – als er geen transfers meer komen van Ripple. Dat zou in ieder geval een geruchtenmolen bij Ripple rond XRP sluiten.

Conclusie: Ripple heeft McCaleb miljardair gemaakt met XRP.

Jed McCaleb heeft zijn aandacht gericht op een nieuw project na Ripple, namelijk Stellar (XLM). Stellar staat genoteerd in de TOP 20 van de belangrijkste cryptocurrencies, en de toekomstperspectieven zijn controversieel. McCaleb zal zich hier nauwelijks zorgen over maken, want zijn afrekeningen van Ripple naar XRP hebben hem allang superrijk gemaakt. Bij Ripple blijft de kritieke bouwplaats het conflict met de SEC, waar echter onlangs mogelijkheden voor een compromis zijn ontstaan.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*