Worldcoin (WLD): versie 2.0 brengt integratie met apps zoals Telegram

Worldcoin (WLD) wordt sinds vijf maanden verhandeld op cryptobeurzen. Het project richt zich op bevestigde online identiteiten. Versie 2.0 wordt nu uitgerold en integreert World ID in apps van Telegram tot Minecraft.

Worldcoin (WLD) heeft sinds de eerste aankondigingen in de herfst van 2021 regelmatig het nieuws gehaald, deels omdat Sam Altman een van de medeoprichters is. Altman is CEO van OpenAI. Zijn tijdelijke ontslag uit de topfunctie bij de toonaangevende softwaredienst voor kunstmatige intelligentie met toepassingen als ChatGPT was in november wereldwijd een groot onderwerp. Worldcoin daarentegen wordt sinds juli verhandeld op wereldwijde cryptobeurzen en staat momenteel op een recordniveau van ongeveer 2,55 dollar na een dagelijkse winst van 10 procent.

De reden voor het optimisme van Worldcoin is een officiële blogpost waarin de geleidelijke lancering van versie 2.0 wordt uitgelegd. Het benadrukt de integratie van World ID met populaire apps zoals Telegram, Reddit, Shopify en Discord. Dit moet je weten: Worldcoin-teams reizen sinds begin 2023 de wereld rond om irisscans te maken met een apparaat genaamd Orb. In ruil daarvoor ontvangen de deelnemers Worldcoin en een geverifieerde World ID, die kan worden gebruikt om hun identiteit in de online wereld te bevestigen.

Volgens de website zijn dergelijke World ID’s nu uitgegeven aan ruim 2,6 miljoen mensen in 120 landen. Ze kunnen ze nu in ongeveer 10 apps gebruiken en er zullen binnenkort nog een dozijn apps volgen. In het geval van Shopify is het voordeel van de World ID bijvoorbeeld dat winkeliers een speciale korting kunnen aanbieden omdat ze bots en meervoudig gebruik kunnen uitsluiten. Minecraft, Discord en Reddit gebruiken in eerste instantie ook World ID om menselijke gebruikers te bevestigen. Een latere integratie van Worldcoin als betaalmiddel lijkt zeer denkbaar.

Het project wordt niet overal toegejuicht. In Kenia werd Worldcoin in augustus onder dreiging van straf verboden door te gaan met irisscans, waarbij risico’s werden genoemd op het gebied van gegevensbeveiliging en financiën. In Duitsland is Worldcoin sinds juli actief met zijn orbs.

Conclusie: Worldcoin werkt aan use cases met World ID

In zijn zelfdefinitie is het Worldcoin project een “fundamenteel antwoord op het bewijzen van menselijkheid in het tijdperk van kunstmatige intelligentie”. Nu kun je wel raden waarom Sam Altman voor Worldcoin is. Want met het succes van AI-toepassingen groeit ook de angst dat steeds meer bots of nepaccounts het internet overspoelen. World ID biedt hier een oplossing en, via Worldcoin, een stimulans om te registreren. Volgens Worldcoin heeft 1 procent van de bevolking in Chili en Argentinië al gekozen voor een World ID en in Portugal zou dat zelfs 2 procent zijn. Zou dit het begin kunnen zijn van een nieuwe vallende ster onder de cryptocurrencies? In ieder geval zijn er nu de eerste bruikbare toepassingen voor de World ID, die ook de deuren wijd open kunnen zetten voor het gebruik van Worldcoin.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*