Een half jaar geleden trok SafeMoon massa’s investeerders aan na de lancering met een steile opwaartse prijscurve. Nu is SafeMoon zichtbaar aan het verzwakken – ondanks of dankzij zijn speciale concept?
In het voorjaar van 2021 was SafeMoon nog een van de vallende sterren onder de nieuwe cryptocurrencies, en in mei schoot het tijdelijk omhoog naar een marktkapitalisatie van meer dan 6 miljard US dollar. Maar van de euforie is weinig overgebleven: Met een huidige marktkapitalisatie van minder dan 1 miljard US dollar is SafeMoon ver achterop geraakt en staat het nog nauwelijks in de top 100 van de belangrijkste altcoins op CoinGecko. SafeMoon’s sluipende daling van 30 procent in de afgelopen zeven dagen komt op een moment dat de markt in het algemeen positief consolideert. Kan SafeMoon zijn vroegere kracht herwinnen?
Sterke en zwakke punten van SafeMoon
Op Twitter kijkt het SafeMoon-team reikhalzend uit naar het magische getal van 1 miljoen volgers, en ook op Reddit blijft het optimisme over SafeMoon de overhand houden. Dus blijven die-hard fans en investeerders dit project, dat aantrekt met een bijzonder concept, steunen. Degenen die in het bezit zijn van SafeMoon (HODL) worden automatisch beloond. Want bij de verkoop van SafeMoon wordt een vergoeding van 10 procent aangerekend, waarvan de helft wordt verdeeld onder de HODLers – althans in theorie. Maar in de praktijk werkte de verdeling van deze bonusbetalingen niet echt. Een aparte SafeMoon-portemonnee zou de situatie moeten verhelpen en werd in juni aangekondigd. Er zijn ook – vage – plannen over hoe SafeMoon zich verder moet ontwikkelen. Het draaiboek wordt momenteel “herwerkt”.
Aan de andere kant zijn andere mememunten zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) de laatste dagen weer in de lift. Maar waarschijnlijk is er geen andere populaire altcoin die met zulke harde kritiek (“Ponzi scheme”) gepaard is gegaan als SafeMoon. Er blijven berichten dat SafeMoon Whales hun activa op de markt hebben gegooid en zo hebben bijgedragen tot de prijsdaling.
Conclusie: momentum voor SafeMoon negatief
Een ander obstakel voor het bredere succes van SafeMoon is dat geen van de grote gecentraliseerde cryptobeurzen zoals Binance, Coinmarket of eToro er nog in geslaagd is om een beursnotering te krijgen. Pessimisten zien dus het gevaar voor SafeMoon om in onbeduidendheid te verdwijnen. Optimisten verwachten een duwtje in de rug wanneer de aangekondigde SafeMoon Wallet op 28 augustus wordt gelanceerd. Dit zou kunnen betekenen dat het principe van bonusbetalingen voor HODLers eindelijk kan worden ervaren bij SafeMoon en zo opnieuw investeerders kan aantrekken, is de hoop. Welk van deze scenario’s uiteindelijk echt zal gebeuren bij SafeMoon – zelfs deskundigen kunnen en willen daar niet met zekerheid op antwoorden.
Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.
Leave a Reply