Bitpanda sluit financieringsronde – nu gewaardeerd op 4,1 miljard US dollar

Bitpanda, met hoofdkantoor in Oostenrijk, is al lang meer dan een cryptobeurs. Het handelsplatform heeft nu 263 miljoen US dollar opgehaald in een financieringsronde – Bitpanda ziet zichzelf op koers voor “HyperGroei”.

Voor het vaak zo rustige Oostenrijk is het laatste nieuws van Bitpanda een sensatie – maar het succes van Bitpanda zal ook in Duitsland de aandacht trekken. Want een type C-financieringsronde van 263 miljoen US dollar is zojuist afgerond voor Bitpanda en dit komt neer op een totale waardering van 4,1 miljard US dollar. Begin 2021 had Bitpanda zichzelf gevierd als de eerste Oostenrijkse unicorn met een waardering van meer dan 1 miljard US dollar na een B-financieringsronde van 170 miljoen US dollar. Amper een half jaar later ziet Bitpanda zichzelf al in de volgende divisie opklimmen.

Bitpanda – van cryptobeurs tot neobroker

Toen Bitpanda zich in de zomer van 2019 klaarmaakte om als internationaal actieve crypto-uitwisseling te opereren, werd dat met veel scepsis bekeken in de crypto-scene. Wij geloofden ook niet echt in het concept, en de prijscurve van BEST als een Bitpanda discount token was lange tijd teleurstellend. Maar van minder dan 0,1 US dollar destijds, is BEST gestegen tot een niveau van meer dan 1 US dollar in 2021 en is dus een indicatie dat Bitpanda iets goed doet.

Bitpanda heeft meer dan 3 miljoen klanten en is daarmee een van de snelst groeiende FinTechs in Europa. Net als andere neobrokers ziet Bitpanda zichzelf nu als een handelsplatform dat zijn portefeuille uitbreidt van Bitcoin en Co. naar aandelen, grondstoffen, ETF’s en meer. Met een minimale inleg van slechts 1 euro heeft Bitpanda de instapdrempel op een recordlaagte gezet en trekt daarmee niet alleen jonge beleggers aan die op zoek zijn naar een “alles-in-één” oplossing. Ons marktoverzicht van april 2021 laat zien hoe Bitpanda scoort met zijn concept, vooral in de Duitstalige regio (DACH).

Met het nieuwe kapitaal wil Bitpanda nu verder gaan met internationale expansie en daarbij ook het team van nu al meer dan 500 werknemers aanzienlijk uitbreiden. Een centrum voor onderzoek en ontwikkeling staat ook op de to-do lijst van Bitpanda, net als meer diepgaande aanbiedingen voor institutionele beleggers. Bitpanda CEO Eric Demuth noemt de ambitieuze plannen “HyperGrowth”, die van het bedrijf het nummer één investeringsplatform in Europa moeten maken. In VS-taal associëren experts de Type C-financieringsronde ook met een mogelijke beursgang van Bitpanda – maar daar is tot nu toe geen commentaar op gekomen.

Conclusie: Bitpanda is op een spannende weg

Voor de cryptoscene biedt Bitpanda nu al meer dan twee dozijn handelsparen en is vooral interessant wanneer berekeningen in euro’s of Zwitserse franken moeten worden gemaakt. Saldi in Bitcoin en Co. kunnen ook in het dagelijks leven worden gebruikt via een Bitpanda-creditcard. Met BEST, gemodelleerd naar Binance Coin (BNB), kunnen kosten worden bespaard op daghandel. Maar waarschijnlijk nog belangrijker voor veel beleggers is het feit dat Bitpanda meer activaklassen in portefeuille heeft dan cryptocurrencies, waardoor het een aantrekkelijke plek is om naartoe te gaan voor brede strategieën. Wie Bitpanda nog steeds onderschat in de concurrentiestrijd tussen neobrokers en fintechs, maakt waarschijnlijk ook een fout vanuit het oogpunt van de klant.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*