Binance ondersteunt IOTA stortingen en opnames weer volledig

IOTA-beleggers kunnen eindelijk weer gebruik maken van de volledige service bij de toonaangevende crypto-beurs Binance. De maandenlange opschorting van stortingen en opnames in IOTA bij Binance is tot een einde gekomen.

Binance-klanten die in IOTA hebben geïnvesteerd, zijn opgelucht. Vanaf gisteren, maandag, kunnen zij weer IOTA opnemen en vervolgens opslaan op de officiële IOTA wallet Firefly of op een hardware wallet Ledger Nano S of Nano X. Toen het langverwachte nieuws de ronde deed op Reddit, werd het met enthousiasme ontvangen. Het achtergrondverhaal is er immers niet een van glorie voor zowel IOTA als Binance.

Terugblik: IOTA 1.5 werd gelanceerd op 28 april 2021. Deze belangrijke technologische upgrade maakte het noodzakelijk om activa in IOTA over te dragen naar het nieuwe Tanglenet door middel van een migratieproces. Binance, als ‘s werelds belangrijkste handelsplaats voor IOTA, had van tevoren aangekondigd dat het mee zou gaan in de overstap naar IOTA 1.5 (Chrysalis). Klanten waren daarom voorbereid om zich geen zorgen te hoeven maken over iets technologisch bij Binance als het op IOTA aankwam.

Maar toen leverde IOTA niet op tijd een manier om IOTA 1.5 te koppelen aan de populaire en veelgebruikte hardware wallets van Ledger, zoals beloofd voor de Chrysalis upgrade. Pas begin augustus kwam de beloofde oplossing over hoe de Ledger Nano S of Ledger Nano X weer compatibel zijn met IOTA en oudere tegoeden gemigreerd kunnen worden naar de status van IOTA 1.5. In de ruim drie maanden dat we hierop wachtten, was de frustratie hoog opgelopen, omdat tegoeden in IOTA 1.5 zo goed als bevroren waren op Ledger hardware wallets en niet gebruikt of verkocht konden worden.

Maar zelfs toen de IOTA Foundation de technologische problemen in de interactie met Ledger hardware wallets oploste, bleven Binance-klanten de kat uit de boom kijken. Volgens Binance slaat het IOTA-activa op Ledger hardware wallets op en moest het daarom ook uitbetalingen in IOTA in de wacht zetten. De situatie werd met onbegrip en verontwaardiging tegemoet gezien toen Binance zichzelf nog steeds niet in staat achtte om uitbetalingen in IOTA te ondersteunen. Het probleem was bekend, maar er was geen datum voor een oplossing, aldus Binance. Na nog eens tien dagen wachten is alles nu – voor zover bekend – OK voor Binance-klanten met IOTA.

Conclusie: Binance blijft een belangrijk contactpunt voor handel met IOTA

Binance heeft onlangs enkele aanbiedingen in Duitsland moeten annuleren, waarschijnlijk onder druk van de regelgevende autoriteiten. Maar in de spothandel blijft Binance een belangrijk en populair platform dankzij de lage vergoedingen en de hoge liquiditeit, die op hun beurt eerlijke prijzen garanderen. Dit geldt ook voor IOTA, waar Binance-klanten nu opnieuw kunnen vertrouwen op het overbrengen van hun fondsen naar een Ledger Nano S of Nano X voor de hoogste veiligheidsnormen en ze daar offline op te slaan.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*