Solana (SOL) met nieuwe all-time high – NFT project Degenerate Ape drijft de prijs

Solana (SOL) noteert voor het eerst in zijn geschiedenis boven 70 dollar. De nieuwe all-time high wordt ook toegeschreven aan het NFT-project Degenerate Ape, dat in het weekeinde van start ging en via Solana wordt georganiseerd.

De champagnekurken moeten knallen bij Solana (SOL): Enkele uren geleden overschreed de prijscurve van Solana voor het eerst de grens van 70 US dollar en SOL staat daarmee momenteel ook in de TOP 10 van de belangrijkste altcoins naar marktkapitalisatie. Met een goede 80 procent stijging week-op-week en bijna 20 procent stijging in de afgelopen 24 uur, is Solana zonder twijfel de winnaar van het uur op de cryptomarkt. Er zijn goede redenen voor dit momentum:

1. in het weekend heeft het NFT-project Degenerate Ape (“ontaarde aap”) een droomstart gemaakt, wat bewijst dat het ecosysteem van Solana ook marktaandeel zal veroveren in de digitale kunstruimte. 10.000 NFT’s werden gegenereerd voor Solana’s blockchain en waren binnen acht minuten uitverkocht tegen de vaste prijs van 6 SOL per stuk. “Holy Ape” merkten de makers van Degenerate Ape op via Twitter¬†– en op dat moment wisten ze nog niet eens hoe deze hype verder zou gaan. Omdat op de secundaire markt Solanart, deze NFT’s nu worden doorverkocht voor ten minste het dubbele van de oorspronkelijke prijs en zeldzame Degenerate Ape al meer dan 1.000 SOL hebben bereikt. In absolute aantallen is dit nog ver verwijderd van de CryptoPunks, die worden beschouwd als de voorvaderen van de NFT-kunst. Maar Solana toont met de Degenerate Ape aan dat in het SOL-ecosysteem de aanmaak (mining) van NFT’s en de handelskosten veel lager zijn dan bij Ethereum (ETH), waar de muziek tot nu toe heeft gespeeld.

In juni had Solana in een financieringsronde een goed bedrag van 310 miljoen USD binnengehaald om zich snel te vestigen in groeigebieden zoals DeFi. Het geld is bedoeld om externe ontwikkelaars aan te trekken en Degenerate Ape is een voorbeeld van het succes van deze tactiek. Volgens CoinMarketCap, hebben vier dozijn projecten, waarvan sommige bekend zijn, al gedokt op Solana’s ecosysteem. Als de nationale munt aldaar profiteert SOL rechtstreeks van de snel stijgende verkoop en gebruiksmogelijkheden. Ook het slimme PR-werk van Solana mag niet worden onderschat, zoals blijkt uit zijn sponsoring van het hippe muziekfestival Lollapalooza.

Wat al werd voorspeld in het voorjaar van 2021, toen SOL een indrukwekkende tussentijdse spurt liet zien, krijgt nu een vervolg.

Conclusie: Solana – ster van het uur

De concurrentie in de grote thema’s van crypto jaar 2021 – DeFi en NFT’s – neemt toe. Oude meester Ethereum blijft de beweging leiden met vlaggenschipprojecten als Uniswap (UNI) en de CryptoPunks. Maar rond Binance Coin (BNB) en de Binance Smart Chain hebben zich al serieuze concurrenten gepositioneerd met PancakeSwap en de Binance NFT marktplaats. Solana’s inhaalrace is in volle gang, als een DeFi token is er Serum (SRM) om in de gaten te houden. En Cardano (ADA) probeert Alonzo aan te vallen in de DeFi ruimte met een upgrade in september. Tot dusver is het einde van deze trends nog niet in zicht.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*