IOTA: Directeur voor B2B neemt ontslag – moddergooien op de achtergrond

Half juni vierde de IOTA Foundation de komst van Christoph Strnadl, die als directeur “Technological Adoption” de B2B een boost moest geven. Strnadl is nu echter vertrokken onder omstandigheden die vragen oproepen.

De IOTA Foundation gonsde in het weekend. Eerst was het slechts een gerucht, toen kwam de bevestiging. Christoph Strnadl, die pas bijna drie maanden geleden de nieuwe functie van Director of Technological Adoption op zich nam, gaat weer zijn eigen weg. Strnadl lichtte zijn ontslag bij IOTA toe op X, met de mededeling dat “bepaalde veronderstellingen, voorwaarden en beloften” niet waren vervuld. De Oostenrijker was overgestapt van Software AG naar de IOTA Foundation en zou met zijn contacten deuren openen.

Dominik Schiener, hoofd van de stichting, had Strnadl bij voorbaat lovend ontvangen bij IOTA, mede omdat de benoeming betekende dat er voor de verandering een externe expert kon worden aangetrokken. Nu heeft Schiener echter in een IOTA group chat het vertrek van Strnadl bevestigd en gesuggereerd dat de expert te ouderwets dacht. In de IOTA gemeenschap werd dit met verbazing ontvangen. Het is ook verontrustend dat de IOTA Foundation eerdere blogartikelen en berichten over Strnadl in recordtempo heeft verwijderd of veranderd, waarvan CryptoApe hier op X een voorbeeld heeft gedocumenteerd.

Het vertrek van IOTA Strnadl wijst op diepe problemen

Maar zelfs Strnadl kan het niet laten om een giftige opmerking te maken over de situatie bij IOTA. Hij had nog nooit een organisatie ontmoet die erin slaagde om technologische adoptie in de echte wereld te leveren zonder een bestuurslid de schuld te geven. Strnadl is niet benoemd in het bestuur van IOTA, waar Schiener vertrouwde leden van de stichting om zich heen verzamelt. Strnadl praat nu ook over verschillende strategische posities die zijn werk en succes bij IOTA zouden hebben belemmerd. Tijdens zijn korte ambtstermijn heeft Strnadl de coup gepleegd om een samenwerking te initiëren met het grote IT-bedrijf Eviden, dat digitale productpaspoorten voor autoaccu’s aanbiedt met behulp van IOTA-technologie.

Conclusie: IOTA Foundation gekkenhuis – het wordt eenzaam rond baas Schiener

De bromance tussen Dominik Schiener en Christoph Strnadl duurde niet eens een zomer. Als je tussen de regels van hun verklaringen doorleest, is het duidelijk dat de managementstijl van Schiener bij de IOTA Foundation heeft bijgedragen aan het besluit van Strnadl. De gemeenschap heeft daarmee een van de weinige contactpersonen verloren die zich inspande om effectief te communiceren. Sterontwikkelaar Hans Moog, die ook zeer gerespecteerd wordt in de IOTA gemeenschap, is gemuilkorfd op een manier die tot nu toe is uitgebleven. Van buitenaf groeit de indruk dat de IOTA Foundation zichzelf in de nesten werkt met haar fixatie op Schiener als enige leider. Zijn managementkwaliteiten worden steeds meer in twijfel getrokken en Schiener’s uitspraken zijn technologisch gezien ook niet erg briljant.

Qua prijs komt IOTA niet uit zijn diepe dal op niveaus rond USD 0,12 en het zijproject Shimmer (SMR) moet worden gecategoriseerd als een mislukking. Schiener heeft deze ontwikkelingen, waardoor beleggers miljoenen verloren, op de IOTA banner geschreven.




  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*