In het weekend overtrof Bitcoin voor het eerst in haar geschiedenis de prijs van 34.000 dollar. Wat zijn de redenen voor de nieuwe hoogtepunten en waar zou de prijs van BTC naartoe kunnen gaan?
Het cryptojaar 2021 is net begonnen en Bitcoin vestigt nu al nieuwe records: Op oudejaarsavond handelde BTC nog rond de 29.000 dollar en nam toen voor het eerst op 2 januari de magische horde van 30.000 dollar. Dit ontwikkelde zich tot een spurt die de prijs van Bitcoin op 3 januari 2021 tijdelijk deed stijgen tot ruim 34.000 dollar. Een nieuwe recordhoogte wordt nu geciteerd op iets meer dan 34.600 dollar. Vandaag, maandag, als eerste werkdag van 2021, heeft Bitcoin zich weer gevestigd op in eerste instantie ongeveer 33.000 dollar. Maar de stierengevecht van BTC begon in het najaar van 2020 en heeft de prijs van BTC in de laatste drie maanden verdrievoudigd. Wat zit er achter dit succesverhaal en wat kunnen we nog meer verwachten van Bitcoin in 2021?
Bitcoin is trending
Toen Bitcoin medio december 2020 voor het eerst de psychologisch belangrijke grens van 20.000 dollar bereikte, merkten waarnemers op: in vergelijking met de vorige hoogtepunten van 2017 was de publieke belangstelling voor Bitcoin nog steeds gematigd. Nu zijn de zoekopdrachten voor BTC op Google echter ook enorm en de wederverkopers slaan de voorraad op Bitcoin dienovereenkomstig op. De groep burgers die Bitcoin aanschaft, groeit.
Institutionele beleggers kopen BTC
Analisten geloven dat de belangrijkste reden voor de huidige bullmarkt in Bitcoin de toetreding van institutionele beleggers is. MicroStrategy wordt nu beschouwd als een pionier met de strategie van het verschuiven van kasreserves naar Bitcoin. Hedgefondsen en andere vermogensbeheerders duiken bijna dagelijks op om BTC eindelijk aan hun portefeuilles toe te voegen. Winstkansen en inflatiebescherming zijn hun argumenten. In de markt schommelt de sterke vraag en het beperkte aanbod van Bitcoin op het hoogste niveau van alle tijden. Slechts iets meer dan 20 procent van alle bestaande Bitcoin wordt nog steeds op de open markt gebracht, en de enorme rest wordt gebruikt om waarde op te slaan. In deze omgeving zijn de voortekenen voor verdere winst in BTC. In het geval dat “slechts” 1 procent van het vermogen en de geldreserves in 2021 in Bitcoin worden geplaatst, wordt de situatie van een gestaag groeiende vraag in BTC geschreven.
Bitcoin-algoritmen slaan toe
Nu vraagt men zich terecht af: Zijn institutionele beleggers voor BTC echt actief, zelfs in het weekend? Op zijn minst werd een spectaculaire transactie van iets meer dan 35.000 Bitcoin met een waarde van meer dan 1,5 miljard dollar waargenomen en zou een grote particuliere verkoop kunnen suggereren. Bij dergelijke acties reageren de handelsbots en proberen ze winst te behalen uit voorspelbare prijsschommelingen. Dit was misschien een ander stukje van de puzzel op weg naar Bitcoin’s nieuwe all-time high.
Conclusie: Bitcoin prijs gaat turbo
Achteraf gezien was 2020 ook een vruchtbare basis voor BTC in zijn macro-economische ontwikkeling. Als u de afzonderlijke stukken van het mozaïek bekijkt, komt u tot de conclusie: de vraagzijde van Bitcoin staat op stevige voet door de institutionele beleggers. Optimisten stellen daarom al 50.000 dollar en meer vast als het volgende opvallende koersdoel voor BTC. De marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt nu meer dan 600 miljard dollar en bijna niemand is bang voor de vorming van een speculatieve zeepbel. BTC op de fast track naar andere activaklassen – dit zou bijna naadloos kunnen doorgaan in 2021.
Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.
Leave a Reply