Dogecoin (DOGE) met een prijssprong van meer dan 100 procent.

De geschiedenis van Dogecoin (DOGE) beleeft een nieuw recordbrekend hoofdstuk: sinds de jaarwisseling is de prijs meer dan verdubbeld. Hoewel DOGE eigenlijk meer ontworpen is als een leuke valuta, heeft het prominente fans.

Met Bitcoin (BTC) die nieuwe hoogtepunten bereikt, doet de crypto-markt kappertjes. Dogecoin (DOGE) zit er middenin. In de laatste uren van 2020 handelde Dogecoin nog aan iets meer dan $0,004 en nam toen de $0,01 horde 2 jan. 2021. DOGE steeg met 120 procent binnen 24 uur en sluit zich aan bij de groep van de 30 grootste cryptokringen met een marktkapitalisatie van meer dan 1,2 miljard dollar. Het verbazingwekkende is dat Dogecoin beweert meer meme dan valuta te zijn. Onder de toegewijde fans van DOGE is ook Tesla CEO Elon Musk, die al in de zomer op Twitter Dogecoin als “onvermijdelijk” bestempelde.

Achtergrond van Dogeecoin

Eind 2013 hadden de ontwikkelaars het plezier om DOGE te lanceren. Hun idee: een cryptocurrency met een schattig hondje als symbool zou mensen op een speelse manier kennis kunnen laten maken met cryptocurrencies. Zeker, een gemeenschap gevormd achter Dogecoin en ook geld ingezameld om de schattige meme te promoten tot aan de Olympische Spelen. In de zomer van 2020 heeft een uitdaging op TikTok nieuws gemaakt voor het pompen van Doge’s prijs. Dit is in beperkte mate gelukt, maar genereerde opnieuw meer aandacht en handelsmogelijkheden voor Dogecoin.

Puur technisch gezien is DOGE een kopie van Litecoin (LTC), maar dan met een onbeperkte limiet. De inflatie is dus voorspelbaar met Dogecoin, en de altcoin is realistisch gezien meer speculatief dan een serieuze investeringsmogelijkheid op lange termijn. Het is echter precies zo’n leuke munt dat de crypto-scene er dol op is en dit komt duidelijk tot uiting in de huidige situatie.

Conclusie: Dogecoin verrukt – investeerder moet voorzichtig blijven

DOGE wordt verhandeld op diverse cryptobeurzen, op Binance al sinds de zomer van 2019 en ondertussen zelfs met futures en hefboomwerking. Dit vervult de zelfopgelegde taak om DOGE te gebruiken als een quasi leermiddel om aan de slag te gaan in de cryptohandel. Maar Dogecoin wordt ook gebruikt voor illegale handel. Of DOGE zich in de toekomst zal vestigen onder de ernstig geachte cryptokringen is meer dan onzeker. Maar de funfactor komt niet tekort in de prijsontwikkeling zoals momenteel het geval is bij degenen die snel hebben gereageerd. Elon Musk heeft overigens tot nu toe gezwegen over Dogecoin’s recente golf, die zijn grillige voorspelling lijkt te volgen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*