Monero, Dash en Zcash onder druk – Bittrex geeft een lijst van privacy munten

Voor Monero (XMR), DASH en Zcash (ZEC) begint 2021 met een negatieve verrassing: Bittrex zal op 15 januari stoppen met de handel in deze cryptocurrency’s die bekend staan als privacy munten. Zitten de regelgevers hierachter?

Terwijl de meerderheid van de grote cryptokringen in de eerste dagen van 2021 sterk gestegen zijn, ziet het er minder rooskleurig uit voor de zogenaamde privacy-munten. In een korte dienstaankondiging, kondigde crypto-beurs Bittrex aan dat het alle handelsparen met Monero (XMR), DASH, en Zcash (ZEC) met ingang van 15 januari zou schrappen. Deze altmunten staan bekend om het toestaan van anonieme eigendom en handel vanwege hun technologische basis en worden daarom privacy-munten genoemd. Bittrex gaf geen commentaar op de redenen voor de verrassende stap. Maar de prijs van alle drie de getroffen cryptokristallen daalde soms met meer dan 10 procent. Monero, DASH en ZEC beginnen 2021 met een negatieve noot.

Moeten privacy-munten worden verboden?

DASH haastte zich om via Twitter te verduidelijken dat het niet meer of minder anoniem is dan Bitcoin (BTC). Monero wijst op andere crypto beurzen dan Bittrex die de XMR handel niet verstoren. Het fundament achter Zcash schommelt nog steeds. Er is puzzelen in maar online forums: Voelt de Amerikaanse Bittrex zich onder druk gezet door de toezichthouders om te stoppen met het verhandelen van privacy munten?

De CEO van Kraken, een rivaliserende crypto-uitwisseling, gelooft in ieder geval niet dat XMR, ZEC en Dash zullen worden verboden. Jesse Powell, voor Kraken, zei dat hij niet heeft gehoord van enig reglementair nieuws voor Privacy Munten. En inderdaad, Bittrex staat alleen in zijn beslissing tot nu toe. Wat wel bekend is, is dat de specificaties voor het identificeren van klanten en tegen het witwassen van geld met cryptocentrische valuta’s in de VS moeten worden aangescherpt.

Wat de waarnemers bij Bittrex bijzonder verbaasd maakt, is het kortstondige karakter van het verbod. Normaal gesproken streeft Bittrex ernaar om 30 dagen van te voren te melden wanneer er handelsparen op de lijst staan. Met Monero, DASH en Zcash is het nu echter slechts twee weken.

Conclusie: Onzekerheid voor Privacy Munten

Hopelijk wordt de komende dagen meer informatie openbaar gemaakt die het toekomstige lot van XMR, ZEC en DASH aangeeft. Immers, alle drie de Privacy Coins behoren tot de top 50 van de cryptocurrencies per marketcap, en een handelsverbod in de VS zou hen hard treffen. Ripple (XRP) ondervindt momenteel een dergelijke delisting met drastische koersverliezen, maar hier zijn in ieder geval de beschuldigingen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bekend. Bij Monero, DASH en Zcash daarentegen tasten investeerders vooralsnog in het duister.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*