Coinbase schort ook de handel met Ripple (XRP) op – volgende prijscrash

Voor Ripple (XRP) komt het na de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) crunch: nu schort Coinbase als belangrijk handelsplatform voor XRP ook de handel met Ripple geleidelijk aan op. Ondertussen blijft XRP waarde verliezen.

De prijs van Ripple (XRP) is sinds gisteren met bijna 20 procent gedaald, en de reden voor de daling is duidelijk: toen kort voor kerstmis bekend werd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Ripple voor 1,3 miljard dollar aan schade aanklaagde, begon de neerwaartse trend voor XRP onmiddellijk. Tegelijkertijd zijn de eerste crypto-uitwisselingen, waaronder Bitstamp, begonnen met het schrappen van de lijst van XRP. Nu is Coinbase ook actief en communiceert via een blogpost: Vanaf nu is de handel met XRP al beperkt, uiterlijk 19 januari 2021 zal Coinbase de notering van XRP dan volledig stopzetten. De reden hiervoor is het juridische geschil tussen de SEC en Ripple.

XRP crasht – wat kun je doen?

Als je XRP op Coinbase houdt, zijn ze vanaf 19 januari niet meer kwijt. Coinbase zal de opslag van XRP blijven toestaan en ook de overdracht naar externe portemonnees mogelijk maken. Verder schrijft Coinbase dat het ook geen steun zal laten vallen voor Spark’s airdrop voor XRP.

Maar als je je XRP wilt dumpen, is het tijd. Omdat het aantal gerenommeerde crypto-beurzen die doorgaan met het volledig verhandelen van XRP met de dag afneemt. Je bent nog steeds aan de veilige kant met bijvoorbeeld Binance. De crypto-markt ziet momenteel weinig vooruitzichten voor XRP, zoals de prijsdalingen laten zien. De SEC heeft nauwkeurig opgesomd waarom XRP als beveiliging moet worden geclassificeerd en daarom moet Ripple kopers achteraf compenseren. Als de rechtszaak wordt uitgevochten en niet eerst buiten de rechtbank wordt opgelost, is de kans op succes voor Ripple en XRP klein.

Conclusie: Is de Coinbase die XRP verhandelt een dodelijke klap?

De VS is de thuismarkt voor Ripple en Coinbase, meer dan 10 procent van alle handel met XRP vindt plaats op Coinbase. Het verlies van dit handelsplatform weegt zwaar op XRP en het aantal alternatieven daalt. Ripple mag dan wel blijf-put slogans spuiten, maar de lucht wordt dunner. De verhoopte impuls voor XRP van het Flare-platform van DeFi, dat momenteel in aanbouw is, en de bijbehorende token Spark zijn gezien de nieuwe situatie twijfelachtiger dan ooit. Op dit moment zijn er geen tekenen dat XRP de negatieve trend nog kan omkeren. De beste oplossing kan dus zijn om de kogel door te bijten en activa in XRP uit te cashen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*