Aave-protocol versie 2 is live – DeFi is in ontwikkeling

Aave heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend platform en bijbehorende token in de DeFi-sector. Nu verandert het protocol naar versie 2 en de native token AAVE (voorheen LEND) bereikt een nieuwe all-time high.

Met momenteel bijna 2 miljard US dollar aan kapitaal dat in crypto vastzit, is AAVE een van de zwaargewichten in de DeFi (Decentralized Finances) divisie. De native token AAVE heeft zich gevestigd in de TOP 30 van de grootste crypto valuta. Nu zet het project een grote stap voorwaarts en heeft het versie 2 van het Aave-protocol uitgebracht. Dit maakt het nog gemakkelijker voor gebruikers om verschillende crypto’s te lenen en uit te lenen. De lancering van Aave Protocol V2 gisteren, donderdag, stuurde de penning omhoog, AAVE wordt nu geciteerd op meer dan 90 dollar, wat op het niveau van all-time highs is.

Achtergrond van Aave

Aave heette vroeger LEND en wil verschillende benaderingen van DeFi-krediettransacties op een gebruiksvriendelijke manier combineren op één platform. Momenteel worden ongeveer 20 verschillende crypto’s ondersteund door Aave Protokoll. Naast stablecoins zoals USD Coin (USDC), chainlink (LINK), wrapped bitcoin (WBTC), ethereum (ETH) en DAI is er momenteel vooral vraag naar volume. Een lijst van de crypto valuta’s die door Aave worden geserveerd en de verwachte rentepercentages vindt u hier, u kunt schakelen tussen versie 1 en versie 2 linksboven op de webpagina.

Aave biedt kredietnemers verschillende mogelijkheden: Vaste of voor de markt gecorrigeerde rentetarieven, alsmede zogenaamde Flash Leningen. Dit zijn een soort flitsleningen die onmiddellijk moeten worden afgelost. Dit gebied speelt een bijzonder belangrijke rol voor Aave, met een recent volume van een miljard dollar, zoals Aave trots meldt in een blogpost op versie 2.

Een van de belangrijke nieuwe functies van Aave V2 is een tool genaamd “Gasoptimalisatie”, die automatisch helpt om kosten te besparen op de Ethereum blokketen. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om posities te openen in Flash Leningen in verschillende crypto valuta’s op hetzelfde moment. Belangrijker nog is dat leningen ook in verschillende crypto-valuta’s kunnen worden geopend om liquidatie te voorkomen. Aave introduceert nu ook een one-click functie, die het anders zo tijdrovende en kostbare proces drastisch vereenvoudigt. In de richting van institutionele cliënten is de verdere ontwikkeling van Kredietdelegatie, een functie die het mogelijk maakt om geverifieerde grote cliënten krediettransacties aan te bieden met geen of minder zekerheden dan anders vereist door Aave, gericht op institutionele cliënten.

Aave int ook vergoedingen op elke deal, met bijna 1 miljoen dollar geïnd sinds het begin van het jaar alleen al voor flitsleningen, die nu worden uitgedeeld aan AAVE-houders. Naast de technische ontwikkeling van het protocol is dit waarschijnlijk de reden voor het nieuwe recordniveau van AAVE.

Conclusie: Aave versterkt zijn positie als centrum voor DeFi

Het succesverhaal van Aave heeft verschillende redenen:

  • De Slimme Contracten waarmee bij Aave krediettransacties worden georganiseerd zijn tot nu toe foutloos verlopen. Niet alle projecten van DeFi kunnen dit claimen. Voor de Smart Contracts in Aave V2 verwijzen we ook naar een aantal eerdere beveiligingsaudits die door externe gespecialiseerde bedrijven zijn uitgevoerd.
  • Naast de krediettransacties heeft Aave ook belangrijke functies geïntegreerd, zoals het omwisselen van crypto-valuta’s en het inzetten in zijn platform. Dit betekent dat alle belangrijke instrumenten voor DeFi onder één dak zijn verenigd.
  • Aave is marktleider op het gebied van Flash Loans en heeft een innovatief financieel product sterk gemaakt.

Met dit soort argumenten trekt Aave snel groeiende volumes aan, wat op zijn beurt weer aantrekkelijke voorwaarden voor alle betrokken partijen garandeert. De native token AAVE profiteert van deze positieve ontwikkelingen en maakt het u gemakkelijk om deel te nemen aan deze successen. En als u zelf actief wordt op het gebied van DeFi, als geldschieter of als lener, zal versie 2 van het Aave-protocol het nog gemakkelijker en flexibeler maken met een breder scala aan mogelijkheden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*