MicroStrategy blijft de Bitcoin-reserves verhogen – De beurs verheugt zich erover

Het in Nasdaq gevestigde MicroStrategy heeft opnieuw zwaar geïnvesteerd in Bitcoin, met een aankoop van $50 miljoen ter waarde van 2.547 BTC. Sinds augustus heeft MicroStrategy zijn kasreserves in Bitcoin gestoken en is door de beurs beloond met positieve koerssprongen.

Bitcoin als een waardeketen met extra winstmogelijkheden – het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy laat geen twijfel bestaan over zijn motivatie waarom zijn reserves consequent in BTC worden geïnvesteerd. Toen MicroStrategy in augustus zijn eerste tranche van Bitcoin kocht voor ongeveer 250 miljoen dollar, legde CEO Michael J. Saylor in detail uit waarom het investeerde in BTC met inflatierisico’s en Bitcoin als bolwerk ertegen. In september vloeide nog eens 175 miljoen dollar van de kasreserves van MicroStrategy naar Bitcoin. Nu meldt Saylor via Twitter: “MicroStrategy heeft nog eens 50 miljoen dollar geïnvesteerd in Bitcoin.

Bitcoin als veilige haven – Wordt MicroStrategy een trendsetter?

Volgens een verplichte indiening bij de SEC heeft MicroStrategy nu een totaal van 40.824 Bitcoin in handen en heeft het in totaal 475 miljoen dollar uitgegeven, inclusief kosten. De meest recente tranche werd gekocht voor een BTC-prijs van $19.427, dicht bij het record van Bitcoin. In totaal zijn de BTC-holdings van MicroStrategy bijna 800 miljoen dollar waard tegen de huidige marktprijzen, wat neerkomt op een aanzienlijke toename van de investeringen.

Met deze kennis is de prijscurve van het MicroStrategy-aandeel ook gemakkelijker te begrijpen. Als bedrijf dat zich richt op softwareontwikkeling heeft u toch al minder last van de economische gevolgen van de coronapandemie. Voor de eerste aankoop van BTC in augustus werd MicroStrategy echter nog verhandeld tegen $125 en nu tegen iets meer dan $325. Een toename van 180 procent in het aandeel van MicroStrategy betekent dat beursanalisten geloven dat de overstap naar Bitcoin de juiste is. De inzet van Square en PayPal voor Bitcoin werd ook beloond op de traditionele beurs.

Ondertussen heeft Saylor zijn Twitter-account omgezet in een spreekbuis voor Pro Bitcoin en wordt hij door de media en vakconferenties uitgenodigd om te spreken over BTC en monetair beleid. De charismatische 55-jarige wordt zo een van de prominente gezichten voor het grote publiek en verklaart op overtuigende wijze de voordelen van Bitcoin als “digitaal goud”. Ondertussen verwachten waarnemers dat andere grote bedrijven de strategie van MicroStrategy met hun reserves zullen volgen.

Conclusie: Bitcoin wint door overheidssteun

Het sprookje van Bitcoin als winderige investering kan niet langer worden bewaard als grote, gerenommeerde bedrijven zich tot BTC wenden. Die boodschap komt door, en niet alleen van MicroStrategy. En het onderbouwt ook de hoop van particuliere investeerders dat Bitcoin zijn belofte als waardeketen zal waarmaken en tegelijkertijd goed zal zijn voor een indrukwekkende winst.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*