ADA (Cardano): Nieuwe onderzoeksafdeling aan prestigieuze Stanford Universiteit gefinancierd met miljoenen

Input Output, het bedrijf achter Cardano (ADA), draagt 4,5 miljoen dollar bij aan de financiering van een nieuwe blockchain-onderzoeksafdeling aan de beroemde Amerikaanse universiteit Stanford. Eén vraag is toegestaan.

Cardano (ADA) heeft de reputatie opgeëist het meest vast te houden aan wetenschappelijke standaarden in zijn ontwikkelingswerk onder de vele cryptocurrencies in de wereld. In lijn met dit beeld heeft Input Output, het cryptobedrijf achter Cardano, nu aangekondigd dat het de oprichting van een nieuwe blockchain-onderzoekspositie aan de gerenommeerde Stanford University zal financieren met een totaal van 4,5 miljoen US dollar in de komende drie jaar. Volgens de blogpost zal daar dit jaar een beslissing worden genomen over de gerichte financiering van academische projecten die wetenschappelijk nuttig zouden kunnen zijn voor de crypto-industrie. Input Output heeft twee van de acht zetels in het selectiecomité, en een voorlopige website is al online.

Natuurlijk wordt ook Cardano-oprichter Charles Hoskinson opgetogen geciteerd over het initiatief aan de Stanford Universiteit – en hier kunnen sceptici hun lachen nauwelijks inhouden. Deze zelfde Hoskinson heeft het weer over wetenschappelijke beweringen en wil zich tooien met Stanford University? Want sinds dit jaar is bekend dat Hoskinson het hoofdstuk “universiteit” op zijn CV heeft verfraaid. Hij beweerde altijd te hebben afgezien van het werken aan een proefschrift ten gunste van een voltijdse carrière in de crypto-industrie. Maar in werkelijkheid verliet Hoskinson de twee universiteiten die hij bezocht zonder enige graad, laat staan deelname aan een doctoraatsprogramma, zoals cryptojournaliste Laura Shin aantoonde. Hoskinson probeerde wel de vermaarde Laura Shin af te doen als een verhalenverteller, maar leverde geen bewijs van het tegendeel. Shin had navraag gedaan bij de universiteiten die Hoskinson noemde en officiële informatie gekregen over Shins academische staat van dienst.

Afgezien van Hoskinsons pikante persoonlijkheden in het Input Output-initiatief (waar hij als CEO fungeert), is de samenwerking met de Stanford-universiteit echter volkomen logisch. Sommige gedenkwaardige fouten bij de ontwikkeling van cryptocurrencies zouden waarschijnlijk zijn vermeden met wetenschappelijke normen, en academisch onderzoek naar toekomstige mogelijkheden voor blockchain-oplossingen is toe te juichen. Input Output was in het verleden reeds betrokken bij de oprichting van onderzoekscentra aan de universiteiten van Tokio en Edinburgh en wijst met trots op meer dan 130 academische papers die reeds over Cardano en het bijbehorende ecosysteem zijn geschreven.

Conclusie: Cardano met academische eer – Hoskinson een risico?

Samenwerking met gerenommeerde universiteiten zou de norm moeten worden voor grote altcoins; op de middellange termijn verhoogt dit de kwaliteit van het ontwikkelingswerk. Cardano bewandelt hier herhaaldelijk een goed pad, en hopelijk zullen anderen de Stanford Universiteit volgen. Zelfs het chronisch krap bij kas zittende IOTA vond begin dit jaar 1 miljoen pond voor het Imperial College in Londen. Wat echter dubieus blijft aan ADA, is baas Charles Hoskinson zelf. Zo gaf hij in 2021 de Carnegie Mellon University 20 miljoen US dollar om een naar hem genoemd centrum voor “formele wiskunde” op te richten. Charles Hoskinson moet ergens diep bedroefd zijn dat zijn eigen academische inspanningen nog nergens erkenning hebben gekregen. Als in de toekomst fouten worden ontdekt in het werk van Cardano, zal het verhaal van Hoskinson zeker meer dan alleen hoon veroorzaken.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*