Algorand (ALGO): Nobelprijs voor de Economie gaat naar consultant Paul Milgrom

Algorand (ALGO) mag zich nu, in ieder geval indirect, tooien met de Nobelprijs voor de Economie. Paul Milgrom, die maandag de prijs kreeg, is al enkele weken aan boord met Algorand als officieel adviseur. Milgrom houdt zich bezig met veilingmodellen.

Algorand (ALGO) is waarschijnlijk de eerste crypto-munt die met de Nobelprijs wordt geëerd. Reeds uitvinder en boegbeeld Silvio Micali adverteerde bij de lancering van Algorand in de zomer van 2019 met de Turing Award, die hij had gewonnen als onofficiële Nobelprijs voor de informatica 2012. En nu is er een Amerikaanse professor in Paul Milgrom, die verheugd is om dit jaar de Nobelprijs voor de Economie te ontvangen en die zich eerder bij het Algorandese team van adviseurs heeft gevoegd. Het prestigieuze nieuws hielp echter niet bij de koers van het ALGO-aandeel: ALGO blijft onder de 0,50 US-dollar en daarmee ver verwijderd van de 2,40 US-dollar die in de vrije verkoop voor de lancering werd behaald.

Achtergrond over Nobelprijswinnaar Paul Milgrom en Algorand

Toen Algorand in september de identiteit van Paul Milgrom meldde, werd zijn expertise in “moderne micro-economie” benadrukt. Milgrom werd geciteerd om te zeggen dat hij vereerd was om “een van de meest geavanceerde en krachtige blokkettingplatformen” te adviseren. Milgrom is 72 jaar oud en geeft les aan de Stanford Universiteit. Zijn modellen voor veilingen worden in de praktijk door de VS en andere landen gebruikt bij het veilen van frequenties voor mobiel en radio.

Milgrom heeft nu samen met Robert Wilson, die ook lesgeeft aan Stanford, de Nobelprijs voor de Economie ontvangen. Hun onderzoek naar veilingen heeft verkopers, kopers en ook de schatkist wereldwijd geholpen, zo kondigde het Nobelprijscomité aan. De Nobelprijs voor economie wordt, net als de klassieke Nobelprijzen, met ongeveer 960.000 euro toegekend, maar wordt pas sinds 1996 uitgereikt. Critici beschouwen het daarom niet als gelijkwaardig aan de Nobelprijzen voor vrede, literatuur, geneeskunde, chemie en natuurkunde, die sinds 1901 bestaan.

Algorand begon in de zomer van 2019 met een droomstart, maar moest even later dramatische prijsdalingen verwerken. Algorand heeft onlangs aangekondigd dat zijn eigen blokketen ook als basis zal dienen voor een versie van de Stablecoin USDC en de basis zal vormen voor een door de staat gesteunde digitale valuta (CBDC) op de Marshalleilanden.

Conclusie: ALGO met Nobelprijsuitreiking, maar de wisselkoers verzwakt dreigend…

Algorand heeft de blokketen en het ecosysteem met meer dan 1.000 transacties per seconde (TPS) op het scherpst van de snede zien spelen en blijft dat ook doen. Maar op de crypto beurzen hebben de mensen het vertrouwen in ALGO enigszins verloren, en ALGO heeft zich nooit echt hersteld van de neerwaartse trend in het najaar van 2019. De use cases voor ALGO blijven vanuit het perspectief van veel investeerders te theoretisch. Met de recente Nobelprijswinnaar Paul Milgrom kunnen echter deuren voor Algorand worden geopend die tot nu toe gesloten zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*