Avalanche (AVAX) zou concurrenten opzettelijk hebben benadeeld volgens klokkenluider

Avalanche (AVAX), gesteund door cryptobedrijf Ava Labs, wordt ervan verdacht concurrenten te bespioneren en aan te klagen met advocatenkantoor Roche Freedman. De verdachten spreken het lek tegen.

Avalanche (AVAX) furore: Anonieme klokkenluiders van de website Crypto Leaks hebben in een rapport ernstige beschuldigingen geuit aan het adres van Ava Labs en de advocaten van Roche Freedman. Volgens het rapport werd daar systematisch informatie verzameld om de concurrenten van Avalanche schade te berokkenen. Het advocatenkantoor zou vervolgens collectieve rechtszaken hebben aangespannen tegen Solana (SOL) en Internet Computer (ICP) “. Emin Gün Sirer, als CEO van Aval Labs, weerlegt de aantijgingen met klem in een open brief en Kyle Roche, als partner van Roche Freeman, verwerpt de aantijgingen al even duidelijk in een verklaring.

Crypto Leaks toont een reeks video’s die de samenzweringen tussen Ava Labs en Roche Freedman zouden moeten bewijzen. Daarnaast zijn er Twitterberichten van Emin Gün Sirer waarin hij zich verkneukelt over Solana’s concurrentie. In de crypto-industrie werd het rapport verdeeld ontvangen. Binance CEO CZ zag aanvankelijk bewijs van waarheid in de verdenkingen, maar verwijderde een overeenkomstige post op Twitter. Nu verwijst CZ via Twitter naar de verklaring van Emin Gün Sirer voor Avalanche. Ook Ari Paul van LockTower Capital leek aanvankelijk geneigd om de klokkenluiders op Twitter te geloven. Paul schreef ook dat hij Emin Gün Sirer en Kyle Roche had ervaren als uiterst onsympathieke personen die het niveau van de argumenten naar beneden halen. Maar later nuanceerde Paulus zijn uitspraken in die zin dat hij verwees naar de ontkenningen en de mensen opriep hun eigen mening te vormen.

Ook toen het mogelijke lek aan het licht kwam, daalde AVAX tijdelijk met 20%. Maar de antwoorden uit het Avalanche-kamp waren kennelijk overtuigend, want AVAX heeft de verliezen in de afgelopen 24 uur bijna volledig gecompenseerd met een winst van 15 procent.

Conclusie: Avalanche moet vrezen voor imagoschade

De tot dusver beschikbare informatie is niet geschikt om te bewijzen dat Emin Gün Sirer en Kyle Roche zich schuldig hebben gemaakt aan onwettige activiteiten ten voordele van Avalanche. Maar zij tonen wel persoonlijkheden die bereid zijn het Amerikaanse rechtssysteem in hun voordeel uit te buiten. In de crypto-industrie is er een ongeschreven wet om concurrenten te respecteren en solidair te zijn met de autoriteiten wanneer er twijfel is. Het videobewijs van Crypto Leaks is dus onaangenaam voor het imago van Avalanche, maar eerder niet het beginpunt van een groot schandaal.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*