Beroemdhedenleger voor Dogecoin (DOGE) groeit: Snoop Dogg e.a. volgen Elon Musk

Parallel aan de prijsexplosie van Bitcoin (BTC), beleeft ook Dogecoin een spectaculaire situatie. De prijs van DOGE stijgt naar recordhoogte en meer en meer prominente supporters scharen zich achter Dogecoin.

Wat hebben Tesla CEO Elon Musk, rapster Snoop Dogg en Kiss gitarist Gene Simmons met elkaar gemeen? Zij tonen zich allen publiekelijk fan van Dogecoin (DOGE) en helpen zo de cryptocurrency, die vaak belachelijk wordt gemaakt als een lollige munt, aan meer populariteit inclusief een positieve prijscurve. In kale cijfers heeft DOGE een goede 130 procent gewonnen in de afgelopen zeven dagen, waardoor zelfs Bitcoin (plus 40 procent) er bleekjes uitziet. Dogecoin genereert zijn eigen krantenkoppen, meest recentelijk in verband met de Wall Street rebellen van #WallStreetBets.

Elon Musk en Dogecoin – een perfect duo?

Het leek vaak nogal grappig toen de veelgeprezen Tesla CEO Elon Musk zich in het verleden sterk maakte voor Dogecoin. DOGE heeft immers geen noemenswaardige real-life use cases en was oorspronkelijk bedoeld als een token waarmee mensen spelenderwijs het principe van cryptocurrencies konden uitproberen. Maar tegen de tijd dat Musk zijn 46+ miljoen op Twitter Dogecoin aanraadde in lijn met WallStreetBets, werd het plaatje serieuzer. Vervolgens deed Musk in het weekend via Twitter een oproep aan mensen om te stemmen over de munteenheid van de toekomst. De keuzes waren Dogecoin of “alle andere cryptocurrencies samen.” Met 71 procent stemden de meer dan 2,4 miljoen deelnemers op Dogecoin.

Rond dezelfde tijd onthulde Snoop Dogg zich aan zijn 20 miljoen volgers op Twitter als een “beenknuffelende” Snoop DOGE. En Gene Simmons van het legendarische Kiss heeft “slechts” 1 miljoen fans op Twitter, maar ook hij speelt al dagenlang Dogecoin op hen in. Het hele spektakel is nu voorzichtig uitgemond in een fotomontage gemaakt door Elon Musk, waarbij de drie beroemdheden het schattige Shiba-hondje naar de maan tillen als symbool voor DOGE. Musk, ondertussen, probeert niet eens meer de hype rond Dogecoin te vangen, maar laat zien – op Twitter, natuurlijk – hoe de maanrit van deze altcoin eruit zou kunnen zien.

Bottom line: wordt DOGE een serieuze cryptocurrency?

Dus Dogecoin is op ieders lippen nu, en het zou echt niet verwonderlijk zijn als meer beroemdheden op de trend inhaken. En met een prijs van rond de $0,08 en de marktkapitalisatie van iets meer dan $10 miljard, is DOGE een van de winnaars van het uur en lijkt het zich te nestelen in de TOP 10 van de belangrijkste cryptocurrencies.

Maar beleggers moeten op hun hoede zijn: De maximale hoeveelheid DOGE is niet gelimiteerd in het protocol, dus Dogecoin heeft geen inflatie rem. Bovendien zou alleen de aanvaarding van DOGE als betaalmiddel door grote onlinedetailhandelaren waarschijnlijk tot echte gebruiksmogelijkheden leiden. Voor op korte termijn denkende cryptohandelaren biedt Dogecoin momenteel echter kansen, DOGE kan immers ook tegen euro’s worden gekocht op bijvoorbeeld Binance, en met een hefboom in andere valutaparen worden verhandeld.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*