Bitcoin: Tesla investeert 1,5 miljard US dollar – nieuwe all-time high BTC

Bitcoin maakt een koerssprong naar meer dan 47.000 dollar door een grote investering van 1,5 miljard dollar door Tesla. De automaker is ook van plan om BTC te accepteren als betaalmiddel, waarmee een sterk signaal wordt afgegeven.

Het hing al dagen in de lucht dat Tesla en zijn chief executive Elon Musk Bitcoin (BTC) zouden omarmen en het “digitale goud” zouden opnemen in hun financiële bedrijfsvoering. Musk had zich immers onlangs meerdere malen uitgeleefd als een nieuwe voorstander van Bitcoin. Maar toen de veronderstelling gistermiddag werkelijkheid werd, kwam het positieve effect op de prijs van Bitcoin als een hamerslag aan het licht. Eerst werd via een verplicht rapport van Tesla aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onthuld dat zij al voor 1,5 miljard dollar Bitcoin hadden gekocht. Toen sprong de prijs van BTC binnen een uur van 40.000 naar 44.000 US dollar en de waardestijging van 10 procent betekende al een nieuwe all-time high. Na een korte adempauze ging de rally verder voor Bitcoin, en dreef de prijs van BTC naar een huidige recordhoogte van meer dan $47.000.

Waarom Tesla en Musk zo belangrijk zijn voor Bitcoin

Verborgen in Tesla’s herziene financiële strategie, naast de reeds gedane investering in Bitcoin, zijn twee andere belangrijke details: ten eerste sluit Tesla exclusief niet uit meer reserves in BTC te stoppen. En ook de hint dat Tesla in de “nabije toekomst” Bitcoin als betaalmiddel zal accepteren, zet de markten op scherp. Hier, met de automaker van de toekomst en de opkomende cryptocurrency, komen twee gebieden samen, die samen een voorbeeldig effect hebben.

Vorige week nog organiseerde Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, een grootschalige conferentie over hoe bedrijven op een boekhoudkundig correcte en volledig legale manier reserves kunnen opbouwen in bitcoin. In augustus 2020 was MicroStrategy het eerste grote beursgenoteerde bedrijf dat aankondigde de voorkeur te geven aan bitcoin boven de Amerikaanse dollar als indekking tegen inflatie, en werd daarvoor door de aandelenmarkt bejubeld. Later stapten namen als PayPal en Square ook in de Bitcoin met een soortgelijke strategie. Maar Tesla denkt nu in andere sommen. Waarnemers zien een trend per BTC en verwachten meer navolgers.

Bottom line: volgende bull seizoen in bitcoin?

Er waren bijna 7.000 bedrijven vertegenwoordigd op de Bitcoin-conferentie van MicroStrategy, aldus Saylor. Dit geeft een idee van de belangstelling die BTC trekt als een opslagplaats van waarde voor institutionele beleggers en dat de volgende grote Bitcoin-aankopen ophanden zouden kunnen zijn. De tekenen zijn dus goed dat Bitcoin de volgende psychologische markeringen zoals $50.000 in eerste instantie tijdig zou kunnen aanpakken.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*