Binance brandt BNB in een recordtempo – prijsstijgingen tot recordhoogte

Crypto-ruil Binance heeft BNB weer bij toerbeurt verbrand – dit keer in een recordhoeveelheid. Dit wijst erop dat de omzet van Binance in het vierde kwartaal van 2020 aanzienlijk is toegenomen. BNB heeft dan een recordhoogte bereikt.

De grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, blijft op weg naar succes en dit wordt weerspiegeld in de prijsprestaties van Binance Coin (BNB). BNB klom gisteren (dinsdag) voor het eerst in de geschiedenis boven de 47 dollar en markeerde daarmee een nieuwe recordhoogte. Dit werd direct voorafgegaan door het zogenaamde “brandprogramma” van Binance, dat BNB elk kwartaal vernietigt en daarmee uit de markt haalt. Binance kondigde in een verklaring aan dat dit keer meer BNB werd verbrand dan ooit tevoren in hoeveelheid (3,6 miljoen BNB) en waarde ($166 miljoen). Zoals gebruikelijk, gebruikte Binance CEO Changpeng Zhao het must-read evenement om wat gedachten te delen over de huidige stand van zaken in de crypto-industrie.

Binance’s Verbrandingsprogramma voor BNB

Binance had de lancering ervan in 2017 gefinancierd via een ICO van BNB. De altcoin is innovatief ontworpen als een kortingsbonnetje, waardoor Binance-klanten tot op de dag van vandaag korting krijgen op de kosten voor het handelen op Binance. Aanvankelijk werden 200 miljoen BNB gegenereerd en Binance beloofde elk kwartaal BNB te vernietigen, afhankelijk van de verkoopcijfers, om de inflatie te bestrijden, wat indirect leidt tot prijsstijgingen. Volgens Changpeng Zhao is de huidige 14e brandwond van BNB de eerste keer dat Binance meer penningen heeft verbrand dan oorspronkelijk beloofd, elk met een waarde van 20 procent van de winst van het voorgaande kwartaal. Dit zal in de toekomst zo blijven, schrijft CZ. Hij zei dat hij zich realiseert dat dit ook betekent dat de inkomsten en winsten van Binance niet meer kunnen worden herberekend zoals voorheen. Maar als de huidige praktijk zou worden voortgezet, zou het nog 27 jaar hebben geduurd voordat het totaal aan participaties van Binance was teruggebracht van 200 miljoen naar 100 miljoen, zoals beloofd.

Gerespecteerde analist Larry Cermak vatte het recordgebeuren van Binance voor BNB onomstotelijk samen op Twitter: De omzet van de de vlekkenmarkt van Binance Q4 2020 was omhoog ongeveer 50 percenten kwart-over-kwart, zei hij, en zijn toekomstvolume was omhoog zo veel zoals 140 percenten. Binance is nu ook de marktleider voor crypto futures. Cermak schat de totale inkomsten voor Binance in Q4 2020 op iets meer dan $470 miljard. Er moet worden opgemerkt dat Bitcoin, als de leidende munt voor de crypto-markt, in september 2020 een nieuwe recordactie heeft ingezet en het cryptojaar 2020 heeft afgesloten met een recordhoogte van ruim 20.000 US-dollar, die echter allang weer is ingehaald met de huidige niveaus van ruim 35.000 US-dollar per BTC.

Binance chief CZ’s visie op de crypto-markt

BNB en Binance zijn op weg naar succes in deze positieve marktomgeving, schrijft CEO Changpeng Zhao. Hij was alom bespot vanwege de voorspellingen dat het dwaas zou zijn om Bitcoin-activa te verkopen tegen prijzen onder de $10.000. Nu, zei hij, staat hij bij voorspellingen voor bitcoin die US$100.000 en US$249.000 als volgende doelwitten aanhalen, en kan hij zelfs US$1 miljoen per bitcoin toevoegen. Hij beweert te verwachten dat de prijsprestaties van Bitcoin “extreem bullish” zijn.

Maar de investeerders zouden niet de fout moeten maken om altcoins te negeren, zei CZ. Bitcoin is de reservevaluta voor de crypto-markt, die op zijn beurt weer plaats biedt aan een groot aantal andere projecten. De toekomst brengt duizenden blokkades en miljoenen penningen met zich mee. Als crypto-uitwisseling zal Binance profiteren van een sterke groei van de vraag en de daarmee samenhangende inkomsten.

In dit opzicht ziet CZ ook welvarende vooruitzichten voor BNB. Met haar eigen blokketen BSC heeft BNB zich al lang niet meer zozeer ontwikkeld als een kortingsbonus, maar zal ze een leidende rol spelen in thema’s als DeFi, DApps en decentrale crypto-uitwisselingen. CZ vermijdt een prijsprognose voor BNB, maar tussen de regels door zijn er ideeën zoals $100 per BNB geen fantasieën meer.

Bottom line: Binance domineert de markt voor crypto’s, BNB gaat steil.

Als waarnemer en investeerder wrijft men de ogen in het gezicht van de recordbrekende rapporten voor Binance en BNB: In minder dan vijf jaar tijd is een cryptobeurs er dus in geslaagd om de markt volledig op zijn kop te zetten en domineert hij nu met aplomb. De kale cijfers maken de concurrent Coinbase bleek – en die streeft immers naar een beursgang in de VS. Met andere woorden, degenen die willen deelnemen aan het succes van Binance blijven met BNB over als een geschikt instrument. In deze sfeer is het een beetje een anekdote dat Binance ook een rekening met 16 miljoen BNB, die momenteel $750 miljoen waard is, heeft herontdekt en ontsloten als bonus voor haar personeel. CZ verzekert dat zijn collega’s tot nu toe nog geen enkele bonus van BNB in fiat hebben omgezet. Binance als indicator voor de crypto-markt is gewoonweg indrukwekkend.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*