Binance Futures Next: wedden op toekomstige noteringen – nieuw programma

‘s Werelds grootste cryptobeurs Binance heeft Futures Next gelanceerd. Met het programma kun je wedden op welke cryptocurrencies in de toekomst genoteerd zullen worden op Binance Futures. Er worden beloningen aangeboden.

Met Binance Futures Next lanceert ‘s werelds toonaangevende cryptobeurs een nieuw programma. In de zelfbeschrijving staat dat het programma bedoeld is om gebruikers te betrekken bij de “dynamische wereld van tokennoteringen”. Bij Binance Futures Next gaat het erom te voorspellen voor welke cryptocurrencies de marktleider in de toekomst daadwerkelijk termijnhandel zal aanbieden.

Er zijn momenteel ruim 40 genomineerde altcoins op het platform, waaronder bijvoorbeeld de jonge Solana meme munt WEN. Om deel te nemen aan Binance Futures Next moeten klanten van de cryptobeurs in principe inzetten op welke altcoin het tot het echte handelsplatform zal schoppen. De minimale inzet is USD 1, te betalen in Stablecoin Tether (USDT), en de maximale inzet per nominatie is USD 100. Binance noemt Futures Next een “risicovrij investeringsmodel”. Dit komt omdat als een munt het niet haalt op de Binance Futures markt, de inzet, “picks” genaamd, wordt terugbetaald. Als een munt waarop je hebt ingezet op Binance Futures komt, word je beloond met bonusvouchers voor de handel.

Binance benadrukt dat Futures Next intern los van het gevestigde noteringsproces wordt georganiseerd. Het goed presteren van een cryptocurrency op Binance Futures Next is daarom op geen enkele manier een garantie voor de daadwerkelijke notering. Het geeft echter in ieder geval wel een beeld van het sentiment. Overigens kunnen klanten van Binance ook zelf een cryptocurrency nomineren voor Futures Next en moeten ze daarvoor 2.000 US dollar storten.

Futures handelen is niet alleen in de cryptosector een risicovolle aangelegenheid. Bij het wedden op prijsontwikkelingen wordt vaak een hefboom gebruikt om potentiële winsten te vermenigvuldigen – maar deze strategie kan net zo gemakkelijk averechts werken en resulteren in aanzienlijke verliezen. Er zijn discussies over de invloed van de notering van een altcoin op Binance Futures op de prijscurve zonder duidelijk resultaat.

Conclusie: Binance Futures Next – innovatie of crypto casino?

Het futures segment is een lucratieve business voor Binance en het nieuwe programma zal naar verwachting extra interesse genereren. Aan de andere kant is Binance gestopt met de handel in futures vanwege druk van regelgevende instanties in veel landen, waaronder Duitsland. Een paar dagen na de lancering van Binance Futures Next is het succes van het programma beheersbaar met iets meer dan 11.000 deelnemers en ongeveer 620.000 uitgebrachte dollarstemmen. Het valt nog te bezien of Binance Futures Next innovatief zal blijken te zijn door een speelse introductie te bieden in een zeer riskant handelssegment met Bitcoin en Co.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*