Binance of Coinbase – Waar koop je Bitcoin en Co.

Steeds meer mensen denken erover om zich actief bezig te houden met het onderwerp cryptografie. In eerste instantie worden ze geconfronteerd met de keuze van welk platform ze Bitcoin en Co. Hier vergelijken we Binance en Coinbase, twee van de grootste internationale crypto-uitwisselingen in praktijkproeven.

U leest en hoort over Bitcoin (BTC) en Altcoins zoals Ethereum (ETH) of IOTA? En u denkt eraan om niet de kans te missen om te winnen met crypto valuta? Dan rijst automatisch de vraag welk platform voor u de beste manier is om aan de slag te gaan. Met Binance en Coinbase, twee van de grootste aanbieders, stellen wij twee van hen voor u op de proef en concentreren wij ons op criteria uit de praktijkervaring van een Duitse investeerder.

Coinbase is al in 2012 gestart en richtte zich in eerste instantie op de Amerikaanse markt. Maar miljoenen klanten later is Coinbase ook offensief actief in de EU en heeft het een Duitstalige website. Binance ging pas in 2017 online en rolde daarna snel het veld van crypto-uitwisselingen op met innovaties. Inmiddels heeft Binance medewerkers in Duitsland en biedt zij veel van haar diensten aan in het Duits. Beide platforms hebben dus voldoende handelsvolume om eerlijke marktprijzen voor crypto’s te bepalen. Zowel Binance als Coinbase opereren legaal in Duitsland en hebben in het verleden bewezen een goede reputatie te hebben. Dus onze vergelijking begint met een gelijkspel en het is 1:1 tussen Binance en Coinbase.

Hoe kan ik geld storten bij Coinbase en Binance?

Om Bitcoin of andere crypto valuta’s voor de Euro te kopen, moet u eerst een geverifieerde klantenrekening aanmaken bij Binance of Coinbase en er vervolgens geld in storten. De registratie en identiteitsbevestiging werkt online en is snel afgerond. U kunt het geld dan overmaken via een bankoverschrijving of creditcard. Vanuit het oogpunt van de klant zijn Coinbase en Binance gelijk, het resultaat is een gelijkspel, 2:2

Gebruik creditcards bij Binance en Coinbase

Tot nu toe staat Coinbase alleen creditcards met het zogenaamde 3D Secure System toe om in de EU te gebruiken. Deze extra veiligheidsmaatregel wordt niet door alle banken ondersteund. Er zijn geen beperkingen met Binance, dus er is een klein voordeel voor Binance met 3,0 tot 2,5 ten opzichte van Coinbase.

Wat zijn de maximale bedragen voor creditcardbetalingen?

Binance stelt een wekelijks maximumbedrag van 70.000 euro vast voor creditcardbetalingen in euro en Coinbase kan niet concurreren met 3.000 euro. Het punt is dus duidelijk voor Binance, het duel met Coinbase is nu 4:2.5.

Wat zijn de kosten voor creditcards bij Coinbase en Binance?

Coinbase rekent 3,99 procent kosten bij aankoop van cryptomunten per creditcard en bovendien 0,5 procent voor de spread, die betrekking heeft op prijsschommelingen. Voor de aankoop van Bitcoin en Co. met creditcard als betaalmiddel worden 2,0 procent kosten in rekening gebracht en 1,0 procent als spread. Dit betekent dat u met Binance tegen een lagere prijs kunt rijden en met 4,5 tot 3,0 aan de leiding kunt blijven bij Coinbase.

Hoe werken opnamen met Binance en Coinbase?

Beide crypto’s maken het mogelijk om euro’s van uw klantenrekening af te halen. Dit is mogelijk door overboeking naar uw bankrekening. Coinbase ondersteunt ook PayPal en Binance de betaaldienstverlener Advcash, wat in dit land niet erg gebruikelijk is. Dit betekent lichte voordelen voor Coinbase, die met 3,5 tot 4,5 dicht in de buurt komt van Binance.

Wat zijn de maximumlimieten voor uittredingen?

Bij Binance kunt u dagelijks tot 200.000 euro opnemen via een bankoverschrijving. Coinbase dekt de dagelijkse opnames via een bankoverschrijving tegen 25.000 EUR en via Paypal tegen 20.000 EUR. Hier is Binance klantvriendelijker en neemt het voortouw met 5.0 op 3.5 voor Coinbase.

Wat kan er gedaan worden met crypto valuta bij Coinbase en Binance?

We hebben hier de spotmarkt onderzocht, d.w.z. de mogelijkheden om een cryptomunt te kopen en deze vervolgens weer met winst te verkopen als de prijzen stijgen. Maar zodra u geïnteresseerd bent in verdere handelsmogelijkheden, zult u merken dat Met opties zoals margehandel, futures, leningen en staking bestrijkt Binance het hele scala aan instrumenten die door ervaren handelaren worden aangeboden. Coinbase heeft dit niet in de basisversie en Coinbase Pro kan als geavanceerder platform niet in de buurt komen van de verscheidenheid van Binance. Overigens maakt Coinbase geen melding van IOTA, een zeer populaire crypto-munt, vooral in Duitsland – bij Binance IOTA maakt het deel uit van de portefeuille.

Conclusie: Binance wint vergelijking met Coinbase

We willen benadrukken dat Binance duidelijk voorop loopt in de criteria die we hebben gekozen voor een gemakkelijke, veilige en goedkope toegang tot de cryptohandel. Vanuit het oogpunt van de klant is Coinbase bijzonder flexibel als het gaat om tarieven en maximumbedragen. Wie met toenemende ervaring ook buiten de spotmarkt gebruik wil maken van financiële instrumenten, is bij Binance goed gebaat. Dus in de herfst van 2020: Binance is het platform voor Bitcoin and Co., dat wij u aanraden om vanuit Duitsland te beginnen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*