Binance: Sommige klanten in de EU ondervinden problemen met SEPA-overboekingen

Eigenlijk zou de financiële dienstverlener Paysafe tot 25 september stortingen en opnames via SEPA bankoverschrijving mogelijk moeten maken voor klanten van Binance in de EU. Maar nu zijn er al voor de deadline problemen.

De cryptobeurs Binance moet toegeven dat niet alles volgens plan verloopt met de voor 25 september aangekondigde scheiding van de belangrijke financiële dienstverlener Paysafe. Ongeveer 0,085 procent van de Binance-klanten in de EU die ook Paysafe-diensten gebruiken, kunnen momenteel geen opnames in euro’s doen via SEPA-bankoverschrijving, bevestigde een woordvoerder aan handelsportaal CoinDesk. Hij zei dat ze “zeer teleurgesteld” waren over de beslissing van Paysafe om individuele klanten tijdelijk te blokkeren.

Eerder waren al gevallen bekend geworden van getroffen Binance-klanten. Ervin Ursic Kovac klaagde bijvoorbeeld dat hij op 12 september wat Ethereum (ETH) naar Binance had gestuurd en het voor euro’s had verkocht. Maar toen hij de uitbetaling wilde activeren, verscheen er een bericht dat zijn account gecontroleerd moest worden. De dag ervoor had hij zonder problemen euro’s kunnen opnemen van Binance via Paysafe. Paysafe weigerde commentaar te geven op individuele gevallen en zei dat het “volledig voldoet aan onze contractuele en wettelijke verplichtingen”.

De op handen zijnde scheiding van Binance en Paysafe was al in juni bekend gemaakt, met 25 september als deadline. In augustus waren er valse berichten geweest dat de samenwerking tussen Binance en Paysafe eerder dan gepland zou eindigen. Waarom Paysafe en Binance in de toekomst hun eigen weg gaan is niet officieel gecommuniceerd. Men vermoedt druk van regelgevende instanties.

Binance belooft klanten die nu problemen ondervinden met Paysafe een preferentiële klantenservice. Ze zullen individueel via de Binance app en per e-mail worden geïnformeerd wanneer de verrassingscontroles van Paysafe zijn afgerond. Of er ook compensatiebetalingen gepland zijn, blijft open.

Conclusie: Binance heeft een nieuwe SEPA-serviceprovider nodig

Stortingen en opnames bij cryptobeurzen verlopen meestal via een normale SEPA-bankoverschrijving, wat de goedkoopste methode is om euro’s over te maken. Daarom zou het voor Binance een prioriteit moeten zijn om een opvolger van Paysafe aan te stellen voor deze diensten. Eigenlijk zou dit voor 25 september moeten gebeuren, maar het is nog niet gebeurd. In 2021/2 zat Binance al een half jaar zonder SEPA-dienstverlener, wat klanten begrijpelijkerwijs teleurstelde. Laten we hopen dat deze situatie zich niet herhaalt en dat Binance snel een nieuwe partner presenteert die de taken van Paysafe overneemt.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*