BitBoy drama: Controversiële YouTube-ster vecht voor zijn reputatie en kanaal

BitBoy, echte naam Ben Armstrong, heeft een miljoenenpubliek als YouTuber over crypto onderwerpen. Maar maandag werd hij ontslagen bij het HitNetwork. Nu trekt BitBoy de redenen voor zijn ontslag in twijfel.

Aan het begin van de week kwam BitBoy in het nieuws in de cryptoscene, toen zijn YouTube-kanaal met ongeveer 1,5 miljoen abonnees verrassend werd ingetrokken. BJ Investment Holdings, het bedrijf achter HitNetwork, kondigde via X (voorheen Twitter) aan dat het afscheid had genomen van Ben Armstrong. Armstrong is BitBoy en had de rechten op zijn video’s afgestaan aan HitNetwork. Volgens BJ Investment Holdings was BitBoy onacceptabel geworden door drugsmisbruik en zijn behandeling van werknemers.

Maar BitBoy aka Ben Armstrong is niet van plan om dat los te laten. Hij bevestigde aan de media dat hij zich momenteel uitspreekt via het X-account $Ben. Daar presenteerde hij een recente negatieve drugstest. Daarnaast schrijft hij dat zijn bedrijf van hem is gestolen. In een audioconferentie zei BitBoy verder dat hij één keer in het bedrijf tegen HitNetwork-baas Shedd had geschreeuwd, maar zich verder altijd correct heeft gedragen in het team.

Als je oudere video’s van BitBoy bekijkt, komt Armstrong vaak zo over-the-top over dat de invloed van drugs overduidelijk is. Maar zijn fans vinden deze uitstraling waarschijnlijk zo mooi aan hem. Ze negeren ook het feit dat Armstrong terecht staat omdat hij verborgen reclame zou hebben gemaakt voor de insolvente cryptobeurs FTX. We zouden het advies van BitBoy aan beleggers over het algemeen niet serieus nemen, het lijkt doorspekt met eigenbelang.

Of er nu een rechtszaak komt tussen BitBoy en HitNetwork is tot nu toe onduidelijk. BitBoy beweert dat alle sponsors van het YouTube-kanaal al zijn afgehaakt omdat het daar niet meer verschijnt. HitNetwork verwerpt dit en sluit een rechtszaak niet uit. Armstrong zegt op zijn beurt enigszins cryptisch dat de zaak “extreem smerig zal worden voordat het beter wordt”.

Conclusie: BitBoy zwaar gekwetst door ontslag

Voor ons heeft BitBoy altijd tot het soort crypto goeroes behoord die beter genegeerd kunnen worden omdat hun optreden veel te vaak betaalde reclame is en geen neutrale kijk geeft op Bitcoin en co. In dit opzicht was het ontslag van BitBoy door HitNetwork een stap die al lang had moeten plaatsvinden. Of de rechtvaardiging voor het ontslag standhoudt in de rechtszaal is een andere vraag. Als de zaak voor de rechter komt, zal het waarschijnlijk popcornpotentieel hebben. Want BitBoy is nooit stil, zoals zijn huidige verontwaardiging laat zien.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*