Ripple: Bedrijven en walvissen verplaatsen massaal XRP – prijsdruk?

De afgelopen dagen is er een toename geweest van grote transacties met XRP, waarbij deels Ripple betrokken was. Dit wordt gezien als een reactie op de gerechtelijke overwinning van Grayscale tegen de SEC in de kwestie van Bitcoin ETF’s.

Ripple (XRP) heeft ook koerswind gekregen van zijn overwinning in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in juli. Deze week was het vermogensbeheerder Grayscale die de SEC een vernietigende juridische nederlaag bezorgde over de kwestie van Bitcoin ETF’s en een positief momentum veroorzaakte op de algehele cryptomarkt. In deze situatie zien datadiensten zoals WhaleAlert opnieuw meer meldingen van ongewoon grote transacties met XRP.

Alleen al op 30 augustus werden er bijvoorbeeld bijna 500 miljoen XRP verplaatst in grote transacties en ongeveer 59 miljoen daarvan kwamen van wallets die waren toegewezen aan Ripple. Er doen al geruchten de ronde dat Ripple de prijscurve van XRP aan het beschadigen is door het te verkopen. Maar een blik hierop bevestigt dit niet en de stelling deugt ook niet vanuit andere aspecten. Want 59 miljoen XRP ter waarde van het equivalent van ongeveer 30 miljoen US dollar op een normale handelsdag zijn maar een heel klein stukje van het totale volume van ongeveer 1,1 miljard US dollar aan handelsomzet met de cryptocurrency van Ripple.

Ripple heeft reserves van ongeveer 42 miljard XRP, waarvan het bedrijf maximaal 1 miljard per maand mag verkopen om zichzelf te financieren. Maar Ripple heeft deze limiet al jaren niet opgebruikt. Een enkele transactie van 424 miljoen XRP op woensdag kan daarentegen niet worden toegeschreven aan Ripple en lijkt een deal te zijn geweest tussen twee anonieme grote investeerders (Whales).

Waarnemers zien op dit moment wat nieuw optimisme in de cryptomarkten. Eerst Ripple, toen Grayscale – de SEC, die vroeger zo onoverwinnelijk leek, heeft klappen gekregen. Onder leiding van chef Gary Gensler is de SEC begonnen met het indienen van de ene rechtszaak na de andere tegen cryptocurrencies en exchanges. In de VS wordt de procedure tegen Coinbase met bijzondere aandacht gevolgd, want de cryptobeurs zelf is immers beursgenoteerd en goedgekeurd door de SEC. Coinbase dringt aan op een snelle uitspraak in de procedure met de SEC. Een derde nederlaag van de SEC in grote rechtszaken binnen een paar maanden zou de stemming op de cryptomarkten merkbaar kunnen verbeteren.

Conclusie: Ripple en XRP, Grayscale, Coinbase – SEC in de problemen

De terugkerende geruchten over XRP sell-offs van Ripple zijn gewoon niet waar, de gegevens spreken een duidelijk ander beeld. Maar er zijn aanwijzingen dat vertegenwoordigers van de crypto-industrie zoals Ripple, Grayscale en Coinbase gelijk hebben met hun tactiek om SEC-besluiten aan te vechten in de rechtszaal.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*