Shimmer (SMR): Integratie van de Ethereum Virtual Machine uitgesteld

Het IOTA zijproject Shimmer (SMR) wacht nog steeds op de integratie van de Ethereum Virtual Machine (EVM). De projectleider houdt echter uitzicht op een gesloten testfase binnenkort.

Shimmer (SMR) is net iets minder dan een jaar live en het IOTA zijproject moet de technologische vooruitgang in het ecosysteem leiden. De eerste stap is de integratie van de Ethereum Virtual Machine (EVM), die slimme contracten mogelijk zou maken met Shimmer. Onlangs was de lancering van de EVM voorzien voor oktober – maar die datum wordt niet aangehouden, zoals blijkt uit de laatste update over de situatie, die IOTA-stichtingshoofd Dominik Schiener verspreidt op X (voorheen Twitter).

Daar schrijft projectmanager Dave de Fijter dat er in de zomer vertragingen zijn opgelopen bij het testen en debuggen van de EVM voor Shimmer. Nu zijn echter alle grote moeilijkheden geïdentificeerd in samenwerking met externe projecten die de Shimmer EVM willen gebruiken. Een gesloten testfase is gepland “in de nabije toekomst”, aldus de Fijter. De publieke lancering van de Shimmer EVM zou dan “een paar weken” later moeten plaatsvinden. Ervaring met IOTA tijdlijnen suggereert: er is een kans dat de langverwachte lancering van de EVM bij Shimmer dit jaar zal plaatsvinden.

EVM heeft zichzelf gevestigd als een standaardmodule voor het organiseren van slimme contracten in de crypto-industrie, en integratie staat al enige tijd op de to-do lijst van IOTA. Omdat Shimmer de eerste zal zijn met EVM, zal IOTA zelf naar verwachting pas in 2024 lanceren. In de commentaren op het nieuwe waterstatusrapport wordt spot over de terugkerende vertragingen gemengd met lof voor een op handen zijnde doorbraak.

Conclusie: EVM nadert – Shimmer met 9 procent plus

De prijscurve van SMR profiteerde van het nieuws over de voortgang van de integratie van EVM en maakte een prijssprong van plus 9 procent. Op iets minder dan US$0,06 is Shimmer ongeveer waar het was toen het debuteerde op de beurs in september 2022. De IOTA-gemeenschap hoopt dat met de EVM externe projecten uit sectoren zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) en blockchain gaming zullen dokken met Shimmer. Sceptici merken op dat EVM al is ingeschakeld op meer dan 100 cryptocurrencies en dat er niet per se behoefte is aan meer alternatieven zoals Shimmer. Het valt nog te bezien wanneer de praktijk zal uitwijzen of Shimmer met EVM in meer slaagt dan alleen een respectvol succes.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*