Casio G-Shock: Culthorloge krijgt NFT’s, moet Web3-ervaringen leveren

Het Casio G-Shock horlogemodel is sinds 1983 meer dan 100 miljoen keer verkocht en is een cult geworden. Nu lanceert Casio een NFT-project voor de G-Shock om Web3 aan te boren.

Heeft een horloge als de wereldberoemde G-Shock ook NFT’s nodig? Fabrikant Casio vindt van wel en heeft een website gelanceerd die het “Virtual G-Shock” project introduceert. Vanaf 23 september worden in totaal 15.000 G-Shock NFT’s gratis uitgedeeld. Degenen die zich al hebben geregistreerd met een Casio ID krijgen een voorkeursbehandeling. De NFT’s zijn voorzien van kenmerkende details van het iconische horloge, dat in april zijn 40e verjaardag vierde. Casio verwacht dat de G-Shock NFT’s zullen dienen als toegangskaartjes voor gemeenschapsprojecten.

Er wordt bijvoorbeeld gehoopt dat in virtuele werelden (“Metaverse”) de G-Shock aanwezig zal zijn via de NFT’s. Deelnemers aan het “Virtual G-Shock” project krijgen ook de mogelijkheid om hun eigen ontwerpen te realiseren. Technologisch gezien zullen de G-Shock NFT’s worden ondergebracht bij Polygon (MATIC), Casio neemt de kosten voor het maken en distribueren op zich. De Metamask Wallet is nodig om deel te nemen aan de campagne.

Het is begrijpelijk dat Casio trots is op de G-Shock, die in de jaren 80 zijn tijd technisch ver vooruit was. Het nogal lompe uiterlijk symboliseert de enorme veerkracht van de G-Shock modellen, de Duitse astronaut Thomas Reiter nam zijn Casio horloge zelfs mee naar het International Space Station. Nu dus NFT’s, die de iconische G-Shock naar de online wereld en cryptoscene moeten brengen.

Je moet waarschijnlijk een horlogeverzamelaar zijn om de cultus van de Casio G-Shock te begrijpen. NFT’s als middel voor klantenbinding worden getest door merken variërend van Porsche tot FIFA tot Playboy, met gemengd succes.

Conclusie: Casio G-Shock en NFT’s – een succesvolle combinatie?

De markt en de hype rond NFT’s zijn in 2023 merkbaar afgekoeld en metaverse initiatieven zoals die van Facebook zijn ook niet echt van de grond gekomen. De omgeving voor Casio’s “Virtual G-Shock” project lijkt dus niet bepaald uitnodigend en de verantwoordelijken zullen creatieve inspanningen moeten leveren om een actieve community rond de G-Shock NFT’s op te bouwen. Als je van horloges houdt en misschien zelfs een G-Shock bezit – deelname aan het Casio NFT project is gratis en registratie is ongecompliceerd. Je kunt dan zelf beoordelen of het idee van een virtuele Casio G-Shock je langer zal boeien.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*