Solana technologie diep geïntegreerd bij Visa – experts juichen

Dinsdag kondigde creditcardgigant Visa aan dat het zijn cryptodivisie zou uitbreiden, met Solana’s blockchain als basis. Achteraf gezien vinden experts de stap van Visa opmerkelijk.

Ruim twee jaar geleden opende creditcardmaatschappij Visa haar eerste deuren richting de crypto-industrie en integreerde de stablecoin USDC als betaalmiddel. Deze dinsdag gaf Visa een persbericht uit waarin de lancering van fase twee in zijn cryptoprogramma werd aangekondigd. Het viel vooral op dat Solana’s blockchain (SOL) prominent wordt genoemd en een fundamentele rol speelt in de plannen van Visa.

Degenen die hadden gehoopt dat dit ook een positief effect zou hebben op de prijscurve van Solana, hadden het echter mis. Tijdelijke winsten voor SOL na het nieuws van Visa corrigeerden binnen 24 uur en over de hele week is Solana in feite ongeveer 5 procent gedaald. Dit komt doordat Visa inderdaad een verbinding integreert met het Solana ecosysteem, maar deze is in eerste instantie beperkt tot stablecoins zoals USDC en omvat niet SOL. Solana medeoprichter Anatoly Yakovenko schrijft niettemin op X (voorheen Twitter) dat ze nu de kans hebben om te bewijzen dat Visa geld kan besparen met Solana en ook vooruitgang kan boeken in snelheid.

Visa heeft ook internationale transacties aangewezen als een belangrijke use case voor USDC. In Australië is het pilotprogramma sinds 2021 succesvol en het zou nu breder uitgerold moeten worden. Handelaren die Visa creditcards accepteren kunnen betaald worden met USDC en hun geld binnen enkele seconden laten bijschrijven zonder wisselkosten. Voor traditionele grensoverschrijdende transacties fungeert Visa als clearinghouse, wat niet langer nodig zal zijn voor crypto-overdrachten. Jeremy Allaire, medeoprichter van USDC, voorziet al een toekomst voor de stablecoin, die 1:1 is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, als een “native internet dollar”, zoals hij schrijft op X.

Conclusie: Visa verbindt zich aan USDC en Solana

Visa heeft betalingsdienstaanbieders Worldpay en Nuvei genoemd als nieuwe samenwerkingspartners naast Solana, wijzend op hun belang voor NFT marktplaatsen en blockchain gaming. Solana medeoprichter Raj Gokal spreekt ondertussen in een interview van een “volgend hoofdstuk voor digitale betalingsinnovatie”. Solana heeft onlangs zijn eigen betaaldienst Pay kunnen integreren met Shopify, maar de imagowinst van de samenwerking met Visa zal waarschijnlijk veel groter zijn. Of de koppeling van de Solana Blockchain met de Visa-netwerken op de middellange termijn ook positieve effecten zal hebben voor SOL valt nog te bezien.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*