Toncoin (TON): Stichting opgericht in Zwitserland

Toncoin (TON) heeft zijn stichting geregistreerd in Zwitserland lns een non-profit organisatie. Het project, dat voortkwam uit de mislukte plannen van een Telegram token, hoopt dat dit meer mogelijkheden creëert voor Toncoin.

Toncoin (TON) heeft relatief rustig de top 10 van meest gekapitaliseerde cryptocurrencies beklommen. Toncoin is momenteel 8 procent gestegen in deze week en is er opnieuw in geslaagd om de trends in de algehele markt te negeren en geniet van een momentum. Een van de redenen hiervoor is dat Toncoin zijn organisatie transparant heeft opgezet. In Zwitserland werd de TON Foundation geregistreerd als een non-profit organisatie, volgens een persbericht.

Foundation hoofd Steve Yun belooft al het “volgende hoofdstuk voor de Toncoin gemeenschap” en kondigt een jaarlijkse conferentie aan met de naam “Gateway” voor TON. Maar eerst heeft de TON Foundation dringend wat huiswerk te doen, want de geschiedenis van Toncoin is lastig. Het project kwam voort uit de voormalige plannen van de berichtendienst Telegram om een eigen cryptocurrency te lanceren. Toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in 2019 ingreep voor de lancering, zag Telegram ervan af. Het bleef onduidelijk in hoeverre vroege investeerders werden gecompenseerd.

Daarom is de TON Foundation van plan om binnenkort een transparantierapport te publiceren over de historische tokenverdeling, waarin ook de samenwerkingsovereenkomsten worden onthuld. Daarnaast wordt er dit jaar een roadmap gepubliceerd als tijdschema voor het werk van de TON Foundation. Toncoin ziet zichzelf als een ecosysteem voor web3 toepassingen zoals blockchain gaming en wil scoren binnen de Telegram app. Een eerste beurzenprogramma voor externe ontwikkelaars is al van start gegaan. Op de middellange termijn wil de TON Foundation zich omvormen tot een Decentrale Autonome Organisatie (DAO) en zo strategische beslissingen laten nemen door de gemeenschap. Het duidelijke wettelijke kader in Zwitserland voor cryptocurrencies en blockchains wordt benadrukt, wat het voor Toncoin makkelijker maakte om het initiatief te nemen.

Conclusie: Stichting voor Toncoin stuurt Ton in de zwarte cijfers

Voor investeerders lijkt Toncoin een tweesnijdend zwaard. Het ontbreekt aan basisinformatie over de token distributie, de roadmap en ook over concrete samenwerkingspartners. Aan de andere kant is TON nog niet genoteerd op Binance of Coinbase, wat een positief koerspotentieel verbergt. Een stichting van TON onder Zwitsers recht kan worden gezien als een teken dat men de oude problemen in de VS achter zich laat en het ecosysteem van Toncoin ver weg van de SEC wil opbouwen. We zullen nu moeten observeren of de nieuw opgerichte TON Foundation ook zijn beloften van transparantie over Toncoin en zijn geschiedenis nakomt.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*