Bitcoin boom: eToro waarschuwt voor knelpunten dit weekend

eToro informeert haar klanten dit weekend over mogelijk beperkte handelsopties. Het is mogelijk dat kooporders worden opgeschort of beperkt. Dit is het gevolg van de toegenomen vraag en de beperkte liquiditeit.

Klanten van eToro hebben deze dagen een e-mail ontvangen die verontrustend is: de huidige marktsituatie kan leiden tot beperkingen of zelfs opschortingen bij de aankoop van cryptocurrencies in het weekend. De brief is hier bijvoorbeeld gedocumenteerd en is ook beschikbaar voor Block-Builders.de. eToro spreekt van een “ongekende vraag naar crypto”, die te maken heeft met een “beperkte liquiditeit”. In gewone taal: eToro vreest dat aanzienlijk meer kooporders voor Bitcoin en Co. in het weekend weinig verkoopaanbiedingen tegelijk zullen tegenkomen.

Is eToro aan zijn grenzen gekomen?

Voor eigen rekening heeft eToro sinds begin 2021 meer dan 380.000 nieuwe klantenrekeningen geopend en een 25-voudige toename van het handelsvolume geregistreerd ten opzichte van januari 2020. Waarnemers schrijven dit vooral toe aan Bitcoin’s (BTC) nieuwe all-time highs en gerelateerde media-aandacht voor crypto-handel. Als eerste onmiddellijke maatregel heeft eToro het minimale stortingsbedrag voor nieuwe klanten verhoogd van 200 naar 1.000 dollar. Dit werd gedaan om de aanval te kunnen temmen.

Maar deze stap is blijkbaar niet genoeg, eToro geeft in de e-mail toe “uitdagingen in de mogelijkheid om kooporders (voor crypto) uit te voeren in het weekend”. Er kunnen ook grotere schommelingen zijn in de prijscurves van cryptokronen dan gewoonlijk. Indien nodig, zei hij, zouden ze tijdelijk beperkingen opleggen aan de kooporders van klanten of zelfs tijdelijk stoppen met het accepteren van kooporders. Als er verdere maatregelen moeten worden genomen, kunnen zij ook “op zeer korte termijn” op de hoogte worden gebracht.

We zijn niet op de hoogte van soortgelijke waarschuwingen van andere crypto-uitwisselingen tot nu toe. Als eToro expliciet vreest voor mogelijke onevenwichtigheden op zijn markten tijdens het weekend, zal het waarschijnlijk gebaseerd zijn op de ervaringen van de afgelopen weekenden. Dit is wanneer retailklanten meestal meer tijd hebben om hun geldtransacties te regelen en op dit moment in een koopstemming lijken te zijn voor Bitcoin en Altcoins.

Conclusie: eToro verwacht een turbulent weekend in de cryptohandel.

Het eToro-nieuws kan ook gelezen worden als een indicatie van een voorspelde stierenmarkt in Bitcoin. Investeerders uit Duitsland kunnen Coinbase en Binance overwegen als alternatief voor eToro om Bitcoin legaal te kopen. Op dit moment handelt BTC boven de $38.000, met Bitcoin’s all-time high van bijna $42.000 die teruggaat tot afgelopen vrijdag (8 januari 2021). De crypto-markt is in principe gewend aan hevige prijsschommelingen. Op de middellange termijn denken deskundigen dat een prijs van 100.000 dollar per Bitcoin mogelijk is, terwijl critici ook geloven dat er waarschijnlijk een zeepbel zal barsten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*