Binance of Coinbase – welke crypto uitwisseling is de beste?

Iedereen die wil beginnen met het verhandelen van Bitcoin en Co. moet meestal kiezen voor een crypto-ruil. De twee bekendste worden Coinbase en Binance genoemd. Maar waar zijn de voor- en nadelen?

Steeds weer krijgen we informatie over welke crypto-uitwisseling we aanbevelen. Omdat Bitcoin en andere cryptocurrency’s meestal gekocht en verkocht worden op gespecialiseerde platforms, ondersteunt tot nu toe bijna geen enkele huisbank in Duitsland de handel met Bitcoin. Met Coinbase en Binance zijn twee cryptobeurzen wereldwijd de eerste aanloophaven voor investeringen geworden. We zullen u nu de verschillen tussen Binance en Coinbase op een praktische manier laten zien en uw beslissing makkelijker maken.

1. de geschiedenis van Coinbase en Binance

Coinbase werd in 2012 in de VS opgericht en heeft sindsdien een internationale expansiekoers gevolgd. Voor de Duitse markt heeft Coinbase een kantoor in Frankfurt am Main en voldoet daarmee aan alle wettelijke eisen. Het jarenlange succes van Coinbase heeft ertoe geleid dat deze crypto-uitwisseling zelf een beursgang voorbereidt. Daarbij kan Coinbase een waardering van een half miljard dollar verwachten. Met zijn bedrijfsmodel is Coinbase dus op weg om een beursgenoteerde onderneming te worden.

Binance daarentegen is pas in 2017 begonnen met Chinese oprichters. Juridisch gezien is Malta het hoofdkwartier van Binance, terwijl Duitsland wordt bediend vanuit een kantoor in Berlijn. Binance neemt ook de wettelijke eisen serieus en biedt haar diensten in dit land volledig legaal aan. Binance is georganiseerd als een particuliere onderneming en er zijn nooit plannen geweest om verdere uitbreiding te financieren door middel van een beursgang. Binance had zijn lancering gefinancierd door de uitgifte van zijn eigen cryptocurrency genaamd Binance Coin (BNB), die $15 miljoen opleverde. BNB als kortingsbonus voor lagere tarieven bij het handelen op Binance blijft een specialiteit, de positieve prijscurve van BNB weerspiegelt het succes van Binance.

Het is inderdaad moeilijk om punten toe te kennen voor historische achtergrond in het Binance vs. Coinbase duel. Maar in deze discipline heeft Coinbase een smalle voorsprong vanwege het langere bestaan en de aangekondigde beursgang.

2. Muntenbasis en verrekijker in aantallen

Coinbase meldt meer dan 35 miljoen klanten wereldwijd die een gecombineerd totaal van meer dan 320 miljard dollar in cryptocurrency handel hebben verplaatst. Binance is gierig met officiële gebruikersaantallen, maar wijst op meer dan $10 miljard aan dagelijks handelsvolume. Hiermee heeft Binance de nummer één plek verdiend als de hoogste-omzet crypto uitwisseling in de wereld. Als klant profiteert u van het feit dat er veel liquiditeit is bij Binance, wat garant staat voor eerlijke marktprijzen en ook de mogelijkheid om zonder problemen grote transacties te plaatsen. Daarom zien wij Binance als een voordeel ten opzichte van Coinbase.

3. valuta’s bij Coinbase en Binance

In de basisversie is Coinbase ontworpen als een platform waarin toonaangevende cryptocurrencies kunnen worden verhandeld tegen fiat, wat voor Duitsland euro’s betekent. Vanaf januari 2021 ondersteunt Coinbase naast de Bitcoin-handel nog ruim drie dozijn andere cryptokringen voor directe aan- en verkoop in euro. Het gaat hierbij om waarden als Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC), in principe alle belangrijke altcoins. De handel van IOTA, een in Duitsland bekende en populaire cryptocentrale, wordt echter niet aangeboden vanwege de zetel van de stichting in Berlijn.

Binance begon als een handelsplatform voor crypto-to-crypto en behandelde fiat valuta’s in eerste instantie stiefmoederlijk. Hier hebben ze echter aangepast en bieden ze nu directe handel tegen euro’s aan voor een goed dozijn cryptocurrencies, waaronder natuurlijk Bitcoin. In principe echter blijft Binance zich richten op voornamelijk handelaren die hun zaken zonder fiat doen. Enkele honderden cryptokaarten staan op Binance en het aantal valutaparen loopt in de duizenden.

Zo ontstaat een gedifferentieerd onderscheid in deze discipline. Voor beginners die direct in euro’s willen rekenen, is Coinbase de cryptowisselaar met meer variatie. Degenen die afscheid kunnen nemen van de euro als basisvaluta zullen het beter doen met Binance, dat aanzienlijk meer handelsmogelijkheden biedt.

4. vergoedingen bij Binance en Coinbase

Coinbase laat zijn diensten betalen door relatief hoge vergoedingen, in de basisversie van Coinbase voor stortingen en opnames in euro’s per creditcard worden tot 4 procent vergoedingen afgeroepen en zelfs bij de handel zelf zijn de vergoedingen tot 1,5 procent van het volume in het bovenste bereik. Geld kan worden bespaard bij Coinbase als u kiest voor normale overboekingen voor stortingen en opnames, wat één tot twee dagen wachttijd met zich meebrengt, maar ook alleen met 0,15 euro per overboeking op de rekening.

Binance accepteert stortingen in euro’s via een gratis bankoverschrijving en rekent 0,50 euro aan voor opnames. Bij gebruik van creditcards brengt Binance 1,8 procent in rekening. In de eigenlijke handel in cryptocurrency’s rekent Binance meestal 0,1 procent kosten, die aanzienlijk kunnen worden verminderd door gebruik te maken van BNB.

Dus als het gaat om vergoedingen, is Binance duidelijk goedkoper dan Coinbase in de regel, dit punt is goed verdiend door Binance.

5. gebruiksvriendelijkheid van Coinbase en Binance

Uiteraard heeft iedere gebruiker van online diensten zijn eigen ideeën over wat onder gebruiksvriendelijkheid wordt verstaan. Maar als u wilt beginnen met cryptohandel zonder enige voorkennis, dan is Coinbase de beste keuze. Hier wordt de interface op voorbeeldige wijze opgezet en worden de basisfuncties intuïtief uitgelegd. Muntenbasis is grotendeels beschikbaar in een Duitse versie.

Coinbase Interface

Binance heeft het iets moeilijker als het gaat om het starten van de crypto handel als een absolute newbie. Zelfs in de basisversie kunnen de handelspagina’s op het eerste gezicht verwarrend zijn met hun vele details over orderboeken, prijsontwikkelingen en meer. Als je naar de Duitse hulppagina’s kijkt, vind je bij Binance niet altijd wat je zoekt.

Binance Interface

In dit opzicht zien wij Coinbase als iets gebruiksvriendelijker voor degenen die zich nooit met het onderwerp beurshandel hebben beziggehouden. Wie niet meer helemaal groen is achter de oren of het geduld heeft om zich met het onderwerp vertrouwd te maken, zal snel tevreden zijn met Binance.

6. Veiligheid bij Coinbase en Binance

Allereerst: zowel Coinbase als Binance moedigen klanten expliciet aan om gebruik te maken van twee-factor authenticatie. Hoewel dit voor iedereen toch duidelijk zou moeten zijn voor geldtransacties, moet het blijkbaar worden herhaald. Dit deel van de accountbeveiliging is iets wat iedereen zelf moet regelen. Hoewel authenticatie met twee factoren in eerste instantie misschien wat lastig lijkt, is dit onmisbaar en onvervangbaar in wat je zelf kan bijdragen aan de veiligheid bij Coinbase en Binance.

Het tweede deel van het beveiligingsconcept voor crypto-uitwisselingen ligt bij de aanbieders zelf. Coinbase en Binance slaan bijna 100 procent van de crypto’s van hun klanten op in zogenaamde koude portefeuilles, waardoor het voor cybercriminelen in principe onmogelijk is om er toegang toe te krijgen. Het deel van de cryptocurrencies dat momenteel wordt verhandeld, is volgens eigen informatie extra verzekerd door Coinbase. Binance heeft daarentegen een fonds opgericht onder de naam SAFU om in geval van een incident snel en onbureaucratisch een vergoeding te kunnen betalen.

We kunnen stellen dat Binance en Coinbase op voorbeeldige wijze omgaan met het onderwerp veiligheid en alleen verschillen in details. De veiligheidsnormen van Coinbase en Binance zijn veel hoger dan die van veel kleinere crypto-uitwisselingen. Zolang u zelf zorg draagt voor de beveiliging van uw privégevoelige accountgegevens en gebruik maakt van twee-factor authenticatie, kunt u ervan uitgaan dat uw geld en uw cryptokapitaal veilig is bij Coinbase en Binance.

7. andere diensten van Coinbase en Binance

Binance en Coinbase hebben naast de desktopversie ook gratis apps voor Apple en Android. Deze worden meestal positief beoordeeld door de gebruikers en worden voortdurend verder ontwikkeld. U kunt dus op elk moment gebruik maken van de diensten van Coinbase of Binance vanaf uw smartphone.

Beide cryptobeurzen bieden ook creditcards aan voor hun klanten. We zien hier de Binance crypto-creditcard in zijn geheel in zijn voorwaarden met voordelen ten opzichte van het pakket wat Coinbase voor zijn creditcard in elkaar zet.

Als u intensief wilt handelen in crypto, gaat u snel van de basisversie naar Coinbase Pro bij Coinbase. Maar zelfs dan komt het aanbod aan extra diensten niet in de buurt van wat Binance nu in zijn eigen ecosysteem aanbiedt, van DeFi tot Markig Trading tot IEO’s (Initial Exchange Offerings) en meer.

Conclusie: Muntenbasis en Binance – beide zijn zeer goede crypto-uitwisselingen.

Laten we het kort houden: De wedstrijd voor de beste crypto-uitwisseling vindt geen duidelijke winnaar in Coinbase vs Binance, maar kent twee winnaars. Voor de allereerste start met Bitcoin is Coinbase waarschijnlijk de aanbeveling. Op de langere termijn zul je echter eindigen met Coinbase Pro en merken dat Binance meer opties biedt met lagere kosten. Wij bevelen beide crypto-uitwisselingen met een zuiver geweten aan. Met zowel Coinbase als Binance bent u aan de veilige kant bij het kiezen van uw crypto-omruil.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*